מאת:

עדכונים בחובת תשלום ביטוח לאומי לעובד זר לצורך טיפול סיעודי

נבקש לעדכנכם, כי החל מחודש ינואר 2020, ייכנסו לתוקפן הוראות בנושא תשלום ביטוח לאומי לעובדים זרים, במסגרת אגרת שפורסמה מטעם המוסד לביטוח לאומי ביום 31.12.19, בשם "איגרת למעסיק עובד זר לצורך טיפול סיעודי".
 
מעסיק אשר קיבל אישור מטעם רשות האוכלוסין וההגירה להעסיק עובד זר בתחום הטיפול הסיעודי, יהיה פטור מחובת הדיווח והתשלום של דמי הביטוח הלאומי על שכר העבודה שמשולם לעובד הזר, עד סכום של 5,500 ₪ לחודש. עם זאת, יודגש כי הפטור האמור אינו חל על חברות עסקיות וגופים שונים המעסיקים עובדים זרים, אלא רק למעסיקים פרטיים. הפטור הנ"ל ניתן למעסיק סיעודי בעל אישור (שהוא אדם פרטי), ללא קשר לשאלה האם המעסיק דנן מקבל קצבה מהביטוח הלאומי או מכל גורם מבטח אחר. מדובר בשינוי המצב שהתקיים עד חודש דצמבר 2019 לפיו פטור כאמור ניתן רק למעסיקי עובד זר הזכאים לקצבאות מהביטוח הלאומי (קצבת סיעוד, קצבת ילד נכה או קצבת שירותים מיוחדים לנכים קשים). מעסיקים של עובדים זרים בענף הסיעוד המשלמים לעובדיהם שכר הגבוה מ-5,500 ₪ בחודש יידרשו לדווח ולשלם דמי ביטוח לאומי רק בגין ההפרש בין השכר המשולם ובין 5,500 ₪. לדוגמא: מעסיק המשלם שככר בגובה 6,500 ₪ יידרש לדווח ולשלם דמי ביטוח לאומי עבור 6,500-1,000= 1,000 ₪ בלבד. כאשר שיעור תשלום דמי הביטוח יהיה בסך 2% מהסכום החייב בדיווח ותשלום.
 
תנאים לזכאות לפטור
על מנת לקבל את הזכאות לפטור כאמור לעיל, נדרש המעסיק למלא את שני התנאים הבאים:
1. יש לפתוח "תיק מעסיק עובד במשק בית" במוסד לביטוח לאומי, בו יעדכן המעסיק את פרטי העובד הזר, השכר המשולם לו ועוד.
2. השכר המשולם לעובד על ידי המעסיק ישולם באמצעות בהעברה בנקאית לחשבון בנק בבעלות העובד, או בשיק על שמו של העובד הזר אשר יופקד בחשבונו. 
 
יודגש כי לו יבקש העובד הזר לתבוע קצבה מאת הביטוח הלאומי בגין תקופת עבודתו (לדוגמא דמי לידה, דמי פגיעה בעבודה ועוד), ידרוש המוסד לביטוח לאומי מהמעסיק ומהעובד הזר להציג מסמכים המאשרים את ביצוע תשלומי השכר, כמו תדפיס חשבון בנק ובהסתמך על כך תחושב הקצבה לה יהא זכאי העובד הזר.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

הקצאת מניות בפרמיה בדין הישראלי - הגדרה, יתרונות והיבטים משפטיים

מאת: אלי דורון, עו"ד

במאמר זה נסביר מהי הקצאת מניות בפרמיה לפי הדין הישראלי, נבחן את יתרונותיה לחברה ולמשקיע, ננתח היבטי מס רלוונטיים (לרבות מתי ההקצאה עלולה להיחשב “אירוע מס”), ונדגיש את החשיבות של ליווי משפטי בעריכת העסקה, לרבות התאמות בתקנון והסכמות בין בעלי המניות.

מס הכנסה מבקש מס נוסף, מה עלי לעשות?

מאת: אלי דורון, עו"ד

תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.

מכירת מניות בחברה - מדריך מקיף לפי הדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

להלן סקירה מקיפה של ההיבטים העיקריים בעסקת מכירת מניות, בהתמקדות בדין הישראלי, שתסייע לכם להבין את מורכבות התהליך ולהתכונן אליו כראוי.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.