מאת:

הצעת החוק שהביא ח"כ כרמל שאמה-הכהן מבקשת לתקן עוול קיים בכך שעסקים קטנים נאלצים לספוג עונש כבד פעמים, פעם אחת כאשר פושטי רגל נמנעים מלשלם להם, ופעם שניה כשנדחקים לקרן זווית בפירוק חברה בשל נושים בעלי עדיפות ונושים מובטחים הקודמים להם וכן מהעובדה הפשוטה שיכולת המיקוח שלהם בנושא של קבלת בטחונות וערבויות מהחברות שאיתם עובדים מצומצמת מאוד, יחסית לנושים הכבדים דוגמת הבנקים.
בשני המקרים למעשה כיום סופגים בעלי העסקים הקטנים את העלויות בעצמם, וקורה לא אחת שהם בעצמם נאלצים לפשוט רגל בשל החובות האבודים.
התיקון המוצע ימנע את העוול הכפול ע"י תיקון בשני מקומות העוסקים בדיני קדימה: פק' פשיטת הרגל ופק' החברות.

בשתי הפקודות יבוא התיקון לידי ביטוי בהוספת סעיף שזו לשונו:
בפקודת פשיטת רגל חוב של פושט רגל (בפק' החברות: חוב של חברה) לעסק קטן, אשר מחזור עסקיו, בפק' פשיטת הרגל:בשנה שקדמה לשנה בה הוכרז פושט הרגל(בפק' החברות: בתאריך הקובע) אינו עולה על 2.5 מיליון שקלים חדשים, ובלבד שהסכום בדין קדימה לא יעלה על 25% מסך החוב ובכל מקרה, לא יותר מ- 21,000 שקלים חדשים.

בדברי ההסבר להצעה מוסיף ח"כ שאמה ומפרט שבישראל פועלים כיום כ- 450,000 עסקים, מתוכם 99% עסקים בינוניים וקטנים. אי תשלום חובות על ידי פושטי רגל וחברות בפירוק לנושים בעלי עסקים קטנים היא תופעה שכיחה, הגורמת לאלפי בעלי עסקים קטנים לשלם את מחיר החוב. פשיטת רגל של עסק או פירוק של חברה, בפרט חברה גדולה, עלולים ליצור תגובת שרשרת של פשיטות רגל אצל בעלי עסקים קטנים שהם קבלני המשנה או ספקי השירותים שלה.

אם ננסה להשוות את מצבם של עובדי חברה בפירוק שאיבדו את מקור פרנסתם ונמצאים בדין קדימה כנושים מובטחים, הרי שמצבם של בעלי העסקים הקטנים חמור בהרבה, שכן בנוסף לאיבוד כספם כפי שכתבתי לעיל, הם מאבדים גם סחורה ותשלומים חודשיים קבועים בגין שירותים שמספקים, נאלצים לספוג את כל העלויות בעצמם ולא אחת פושטים את הרגל בעצמם.

אומנם הצעת החוק אינה מתקנת את מלוא החוב אך יחד עם זאת גם קבלה של 25% ו/או 21,000 שקלים, מתוך החוב, יעזרו בהחלט לכל בעל עסק קטן להמשיך ולנהל את עסקו. 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

כלים משפטיים לעסקים הנתונים בסכנה לחדלות פירעון עקב המלחמה

מאת: אלי דורון, עו"ד

מהלכים אלו יכולים מאוד לעזור לעסקים המתמודדים עם נושים אשר מסרבים לגלות גמישות, מסרבים להמתין ומאיימים בהליכים ואף נוקטים בהליכים כנגד הניזוקים. כל הפרטים במאמר>>

גביית דמי מזונות בהליך חדלות פירעון

מאת: אלי דורון, עו"ד

במסגרת החקיקה הקיימת, ישנם מספר מנגנונים, המאפשרים לקבל דמי מזונות גם כאשר החייב מצוי בהליך חדלות פירעון. הן החייב והן הנושה/ זכאי למזונות יכולים לממש את זכותם, הן ביחס לסדר נשייתם והן ביחס לזכאות לקבל בסופו של יום את מלוא הסכום שנפסק, לאור העובדה כי צו ההפטר לא חל על חוב מזונות.

מימוש דירת מגורים במסגרת הליך חדלות פירעון

מאת: אלי דורון, עו"ד

חוק חדלות פירעון ביטל את ההגנה, שניתנה בעבר לדירת המגורים של פושט הרגל, ובמקביל העניק הגנה הדורשת הפעלת שיקול דעת משפטי קפדני בעת הבחירה לממש דירת מגורים. מה אומרות על כך פסיקות בית המשפט?

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.