מאת:

ישראלים רבים פונים להשקיע את כספם בקפריסין לאור שיעורי המס הקבועים שם וכן לאור הזדמנויות עסקיות בתחומי הנדל"ן הטומנות בחובן אחוזי תשואה אטרקטיביים. מאידך, רצוי לתכנן מראש את מבנה הפעילות והחזקות במקרה בו מתקיימת השקעה בקפריסין על ידי תושבי ישראל וזאת על מנת להימנע מחבות מס גבוהה.

 

שיטת המס בקפריסין

ככלל, שיטת המס הקפריסאית הינה שיטה "פרסונלית" הקובעת כי אדם או חברה תושבי קפריסין חייבים במס בקפריסין עבור כל הכנסותיהם ללא קשר למקום בו הופקו הכנסות אלה. הדין הקפריסאי קובע כי חברה תיחשב כתושבת קפריסין במידה והיא מנוהלת ונשלטת משם, ואז תידרש בתשלום מס חברות (העומד על 12.5% לשנת 2019). חשוב לציין כי בין ישראל וקפריסין אין אמנה למניעת כפל מס.
 

מיסוי תושב ישראלי על השקעות בקפריסין

כאשר תושב ישראל מחזיק במניות חברה קפריסאית באמצעות חברה תושבת ישראל, חלוקת דיבידנד תהא כפופה למס חברות בישראל (25% נכון לשנת 2019). כאשר מחזיק הוא במניות באופן אישי, יהא הדיבידנד כפוף למס בהתאם לשיעור ההחזקה של בעל המניות. מאידך, ישנן הוראות בפקודת מס הכנסה [נוסח חדש] ("הפקודה") כנגד תכנון מס בו תושב ישראל מחזיק במניות שליטה זרה, ועיקרן בבחינת מקום הניהול והשליטה של החברה הזרה בהתאם לאמות מידה שנקבעו בדין. במידה וייקבע כי החברה מנוהלת בפועל מישראל, תהיה חייבת היא בהגשת דוחות ובתשלום מס בישראל. כאשר ישנה סיטואציה בה לחברה זרה פעילות "פסיבית" (כדוגמת הכנסה משכירות או ריבית), רשויות המס בישראל עלולות לראות בה כ"חברה נשלטת זרה" כהגדרתה בפקודה, ולחייב את בעל השליטה בה בתשלום מס על דיבידנד גם אם זה לא חולק בפועל. כאשר רווחי החברה הזרה נובעים מ"משלח יד מיוחד" יחולו הוראות הפקודה לעניין "חברת משלח יד זרה". ככלל, ישנן חובות החלות על תושב ישראל המחזיק במניות בחברה זרה, בהן חובת דיווח. הואיל וישנן מספר חלופות לגבי אופן ההחזקה בחברה זרה (באופן אישי או באמצעות חברה), יש לבחון את שיעורי המס אשר יחולו בכל חלופה, עפ"י נסיבות העניין.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

4.8 ע"י 5 גולשים

עשוי לעניין אתכם

ניתוק תושבות מישראל לצורך מעבר לקפריסין

מאת: אלי דורון, עו"ד

ישראלים רבים שוקלים בשנים האחרונות לעבור להתגורר בקפריסין לתקופה ממושכת או לצמיתות. מעבר כזה מעלה שיקולים משפטיים חשובים, ובמרכזם נושא ניתוק התושבות מישראל. במאמר מקיף זה נסקור את המשמעות המשפטית והמעשית של ניתוק תושבות, לצד הסיבות שבגללן קפריסין הפכה ליעד אטרקטיבי לישראלים, יתרונותיה כחברה באיחוד האירופי, והצעדים שכדאי לבצע בליווי משפטי מקצועי.

משטר ה-IP Box בקפריסין – סקירה משפטית מקיפה (נכון ל-2025)

מאת: אלי דורון, עו"ד

בסקירה זו נפרט בהרחבה על משטר ה-IP Box הקפריסאי נכון לשנת 2025, על יתרונותיו, התנאים לניצולו, והיבטים משפטיים נוספים הנלווים להקמת פעילות מבוססת IP בקפריסין. כמו כן נדון בחובות ניהול מקומי (Substance), במעמדה של קפריסין באיחוד האירופי ובהשלכות לישראלים, ונעמוד על חשיבות הליווי המשפטי המתאים בתכנון מבנה בינלאומי אופטימלי.

פעילות הישראלים בקפריסין - היבטים כלכליים, משפטיים ועסקיים

מאת: אלי דורון, עו"ד

במאמר זה נבחן את הסיבות המרכזיות למגמה, את החשיבות של ליווי משפטי ופיננסי מקצועי, דוגמאות להצלחות ישראליות בקפריסין, וכן יתרונות נוספים דוגמת הקהילה היהודית המקומית ורמת החיים הנוחה באי.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.