מאת:

מאי 2010 פנו חברות ב.א. אלקטרוניקה בע"מ ("ב.א. אלקטרוניקה") ו-יצירה טכנולוגיות זיווד בע"מ ("יצירה"), באמצעות משרד עורכי הדין דורון, טיקוצקי, קנטור גוטמן ועמית גרוס, אל בית המשפט המחוזי בחיפה בבקשה למתן צו להקפאת ההליכים המשפטיים כנגדן. החברות, הממוקמות באזור תעשייה תפן, פעלו בתחום ייצור מעגלים מודפסים וזיווד אלקטרוני.

 החברות צברו הפסדים כספיים כבדים, אשר הביאו אותן למצב של חדלות פירעון, כך שלא היה ביכולתן לממן את פעילותן השוטפת ולממש את צבר ההזמנות שהיה בידן, והן חבו כספים לבנקים, ספקים, רשויות ועובדים. כבוד השופט ד"ר עדי זרנקין קיבל את בקשת החברות, הורה על הקפאת ההליכים ומינה את רו"ח יצחק קרמין (חברת י.ק. אבחון וניהול פיננסי בע"מ), כנאמן וכמנהל מיוחד של החברות. במהלך תקופת צו הקפאת ההליכים, עלה בידי רו"ח קרמין, בעזרת בעלי המניות ועובדיהן, להפעיל את החברות כעסק חי ורווחי, לממש צבר הזמנות ולקבל הזמנות נוספות לביצוע, ובסופו של דבר למכור את נכסי ופעילות החברות לשני רוכשים שונים ובכך למנוע פיטוריהם של מאות עובדים באזור מוכה אבטלה. על סמך תקבולי המכירה, רווחיות תקופת ההפעלה ותרומת בעלים, עלה בידי רו"ח קרמין להציע הסדרים לפירעון החובות לנושי החברות, בתשלום סך כולל של 6.7 מיליון ₪ לנושי ב.א. אלקטרוניקה ו – 2.4 מיליון ₪ לנושי יצירה.

ביום 18.7.2011 אישר בית המחוזי חיפה את הסדר נושי יצירה, אישור המצטרף לאישור הסדר נושי ב.א. אלקטרוניקה אשר ניתן במהלך חודש מאי האחרון. במסגרת אישור ההסדר ניתן גם הפטר אישי לבעלי המניות בחברה מערבותם האישית לחובות החברה, וזאת לנוכח תרומתם להסדר הנושים ועבודתם ללא תמורה במהלך תקופת ההקפאה אשר סייעה להצלחת ההליך. לדברי רו"ח קרמין: "מקרה זה מלמד כי במצבים מסוימים התועלת הכללית לנושים, בנקים וספקים, צומחת דווקא מהמשך הפעלת החברה תחת הקפאת הליכים ובפיקוח נאמן, והיא עדיפה על חיסול פעילות החברה באמצעות פירוק או הליכים משפטיים אחרים, אשר לעיתים אינו מותיר תמורה ממשית כלשהי לנוכח האובדן המסחרי של יתרת לקוחות, מוניטין ופוטנציאל החברה."

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

בקשות לפירוק חברה לפי הדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

הליך פירוק חברה הוא מסגרת משפטית לסיום קיומה של חברה, באמצעות מימוש נכסי החברה, חלוקתם בין בעלי הזכויות (נושים ובעלי מניות), ולבסוף חיסול החברה כאישיות משפטית נפרדת . הדין הישראלי קובע מספר מסלולים וסוגי פירוק אפשריים, בהתאם לנסיבות החברה ומצבה הפיננסי. להלן נפרט את הסוגים העיקריים של פירוק חברות בישראל, העילות והנסיבות לכל סוג, הגורמים שמוסמכים ליזום את ההליך, וכן תיאור התוצאות המשפטיות של פתיחת פירוק ואופן ניהול ההליך – והכול בהתייחס לדין הישראלי (חוק החברות וחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי) ולפסיקה עדכנית.

הליך חדלות פירעון ליחידים: מוצא לחייב השרוי בחובות כבדים

מאת: אלי דורון, עו"ד

במאמר זה נסביר מהו ההליך, למי הוא מתאים, נפרט את שלביו מהגשת הבקשה ועד קבלת ההפטר, ונענה על שאלות נפוצות – מהו הפטר, מדוע חשוב להיעזר בעורך דין בהליך, כיצד חדלות פירעון בהשוואה לאיחוד תיקים בהוצאה לפועל, מה הן תביעות חוב של הנושים, וכן נתייחס להיבטים הרגשיים ולחובת ההתנהלות בתום לב בהליך. המטרה היא להציג מידע ברור ובגובה העיניים, כדי לסייע לחייבים להבין את האפשרות המשפטית ולהיעזר בייצוג מקצועי בעת הצורך.

אחריות הבנק בביצוע פעולות בחשבון נאמנות לבקשת נאמן בהליך חדלות פירעון

מאת: אלי דורון, עו"ד

במאמר זה נבחן את חובות הבנק בעת ביצוע פעולות בחשבון נאמנות, את האחריות המשפטית המוטלת עליו, ואת הסיכונים הכרוכים בביצוע פעולות בלתי חוקיות או ברשלנות.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.