מאת:

בהחלטה שנתקבלה השבוע, אישר בית הדין לעבודה בחיפה הסכם הפשרה שנחתם בין מועצה מקומית בצפון לבין אלמנתו של ח"כ לשעבר, שבמקביל כיהן אף כראש המועצה, לפיו ישולמו לאלמנה סך של כ- 1.2 מיליון ₪ בגין הפרשי פנסיה להם הייתה זכאית לאחר מות בעלה - ולא שולמו לה.
התביעה, שהוגשה ע"י אלמנת ח"כ לשעבר, אשר שימש במקביל גם כראש מועצה מקומית ונפטר בעודו מכהן, בשנת 1981, הגיעה השבוע לסיומה, בעקבות הסכם פשרה שנחתם בין הצדדים.
בבסיס התביעה, שהוגשה באמצעות משרד עוה"ד דורון, טיקוצקי, צדרבוים, עמיר, מזרחי, עמדו כספי קצבת שארים להם הייתה זכאית האלמנה מאת המועצה המקומית, שלא שולמו אך ורק בעקבות אי סדרים וגירעון מתמשך בקופת המועצה.

אם לא די בזאת, בעקבות בירורים שביצעה התובעת בניסיון לקבל את קצבתה ישירות ממשרד הפנים (שכידוע, המתקצב את המועצות המקומיות), נתברר לב"כ האלמנה, כי היא אף זכאית, באופן רטרואקטיבי, לשיעור גמלה הגבוה ב-30% מהסכום שהיה ידוע לה עד אותה נקודה.
לפיכך, בתביעה, שהוגשה באמצעות עוה"ד דורון, טיקוצקי, צדרבוים, תבעה האלמנה מהמועצה המקומית את מלוא תשלומי הקצבה שנמנעו ממנה, בצירוף הפרשי הגמלה, באופן רטרואקטיבי.
כאמור, לאחרונה הגיעו הצדדים להסכמה בדבר אופן סיום הסכסוך.

בהסכם הפשרה שנחתם ואף קיבל השבוע תוקף של פסק דין של בית הדין לעבודה, נקבע כי המועצה המקומית תעביר לידי האלמנה את מלוא הכספים שנתבעו על ידה (לרבות הפרשי הגמלה החל משנת 2002) בצירוף ריבית והצמדה, בסך כולל של כ – 1.2 מיליון ₪.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

גירושין בתקופת הקורונה

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח)

משבר הקורונה "מוציא" ממרבית האנשים מטענים נפשיים ואת מה שהם באמת מרגישים - אם עד למשבר היינו עסוקים בעבודה, טיולים, בילויים, מפגשים עם חברים וכו', המשבר לפתע קירקע חלק גדול מאתנו ובפועל גרם לזוגות להימצא בסגר, או שלא בסגר ביחד בבית, ולהתמודד עם לחץ התקופה.

דיני משפחה - סוגיות עיקריות

מאת: ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); אלי דורון, עו"ד; לירן יזהר, משפטן

דיני המשפחה והמעמד האישי עוסקים בכל הקשור לסכסוכים וסוגיות בקשר עם התא המשפחתי ובכלל זה גירושין, מזונות, הסכמי ממון, אלימות במשפחה, חטיפת ילדים, הסכמי שלום בית וכו'.

הסתלקות יורש מחלקו בירושה - מתי ובאילו תנאים?

מאת: ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); אלי דורון, עו"ד; הדר וייצנר, משפטנית

כלל יסוד הוא, כי דיני הירושה מקנים ערך עליון לרצון המוריש. ואולם, בד בבד, דיני הירושה מכירים בכך שאין לאכוף על יורש את תוארו, כאשר זה אינו חפץ בכך. אשר על כן, ס' 6 לחוק הירושה מאפשר ליורש להסתלק מחלקו בעיזבון, כולו או מקצתו, כך שלא יראה בו הדין יורש מלכתחילה.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.