חקירה ברשות המיסים הינו שלב קריטי במיוחד, בפרט שלבי החקירה הראשונים. חוקרי רשות המסים מיומנים ומתוחכמים, מקצוענים וידענים, חקירה זה המקצוע שלהם, הם ממלכתיים וחדורי מטרה – כך שהדבר האחרון שמותר לך לעשות זה לזלזל או להמעיט מחשיבות המעמד.
שם, במסגרת אותה חקירה ברשות המס, כל שנאמר על ידך מתועד ויכול בעתיד להוות בסיס להגשת כתב אישום נגדך ו/או להוצאת שומות אזרחיות. בתי המשפט מייחסים משקל רב לעדות הנמסרת על ידי הנחקר בשלבים הראשונים, כך שגם אם בשלב מאוחר יותר הדברים יאמרו או ינוסחו על ידך אחרת, עדיין ניתן יהיה להרשיעך על סמך העדות הראשונה.
חקירה ברשות המיסים - מה עושים?
נכון ורצוי הוא לשקול היטב את הנאמר בחקירה ולשם כך, נכון וראוי הוא לקבל ייעוץ מס משפטי, כזה שידע לנתח את המצב הקיים, לאתר את החשיפה ולסייע לנחקר לבנות אסטרטגיה משפטית חוקית ונכונה המבוססת על הדין, חובת השקיפות וזכויות הנחקר. אסטרטגיה נכונה שכזו תיקח בחשבון, בין השאר, כי הנטל להוכיח האשמה פלילית רובץ על שכם המדינה ומשכך, היה ויש בנמצא חשש לפיו הנחקר יפליל את עצמו – אזי, נכון יהיה לשקול שמירה על זכות השתיקה ובכך להימנע מכניסה לגרסה עובדתית מסבכת. באותה מידה, היה וללקוח גרסה עובדתית התומכת בגרסתו והמציגה את חפותו, אזי נכון יהיה דווקא לשקול את הצגתה בצורה מלאה ונכונה, לעמוד על כך שהחוקר ישמע וירשום את מלא הגרסה ושהנחקר לא יחתום על עדותו אלא לאחר שווידא כי גרסתו הנאמרת, גרסת האמת, תירשם בדיוק ובהדגשים שנאמרה.
כיצד אנחנו יכולים לסייע לך?
עלייך לעשות כל שניתן לטובת קבלת ייעוץ ממחלקת המס שלנו בהקדם - מחלקה המורכבת מעו"ד יוצאי רשויות המס ומי שבעברם ייצגו גם את מחלקות החקירות של רשויות המס. מחלקת המס המיוחדת של משרדנו תדע להסביר ללקוח את חשיפתו, ככל שיש כזו, לגבש עמו אסטרטגיה, להסביר לו במה הוא עלול להיות חשוד, לבנות עמו אסטרטגיה של שתיקה או מסירת הודעה מלאה ומפורטת ובמקביל להתלוות ללקוח, להגיע עמו למשרדי החקירות של רשות המיסים ולהבטיח כי "חוויה" זו תעבור בצורה מכובדת וראויה. משרדנו ידע להסביר לנחקר כי החקירה הינה שלב ראשון בהליך וכי עליו להיזהר משורה של מרכיבים והליכים חקירתיים העלולים להטעותו. כאמור זהו שלב קריטי ומשכך קבלת הייעוץ בהקדם קריטית עד מאוד.
מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח); יגאל רוזנברג, עו"ד
פסק דין זה של בית המשפט המחוזי בירושלים ממחיש, כי גם כאשר נדחית תביעה להרמת מסך המוגשת נגד בעל מניות ו/או נגד מנהל של החברה, בכך לא מתבטל הסיכון לחיובו האישי. ככל שהחברה מגיעה לחדלות פירעון, רשאי בית המשפט של פירק לבחון מחדש את התנהלותו של בעל המניות ובמקרים המתאימים לחייב אותו בחובות החברה.
מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח); פרבר גולן, רו"ח ומשפטן
נתפסם במכס נתב"ג? - כך תפעלו: מידי שנה ישראלים ורבים נתפסים על ידי רשויות המכס בגין זאת שלא הצהירו על טובין שרכשו בחו"ל החייבים בדיווח ובתשלום מכס בכניסה לישראל...