מאת:

ייצוג משפטי עבור בעל מניות ו/או דירקטור, בניהול מאבקים מול בעלי מניות אחרים ו/או נושאי משרה בחברה

במדינת ישראל עסקים רבים מיוסדים כחברה בע"מ, כלומר, הפעילות מתבצעת באמצעות אישות משפטית, המורכבת מבעלי מניות ודירקטורים הפעילים לטובת פעילות מוגדרת. החברה, הלכה למעשה אמורה להתנהל באמצעות אסיפת בעלי המניות והדירקטוריון, כאשר חלוקת הסמכויות בין השניים נקבעת במסמכי ההתאגדות של החברה, תקנוני החברה ומסמכים נוספים.

 

כל אותם מסמכים, אמורים להגדיר את הנדרש לטובת התנהלות חוקית, שקופה ותקינה של החברה. הבעיה היא שלא תמיד כך הם פני הדברים והלכה למעשה, קורה, לא אחת, כי בין בעלי המניות בחברה מתעוררות מחלוקות וסכסוכים הנובעים מאינטרסים שונים. יש שהמחלוקת נובעת כתוצאה מכך ששיעור האחזקות בחברה אינו זהה ויש שהוא נגרם משורה של סיבות אחרות ובכללן, לדוגמא מצב בו חלק מבעלי המניות מועסקים על ידי החברה, מה שמכניס למשוואה פרמטרים הנוגעים בתשלומי שכ"ע, הרצון של העובדים לקבל תשלום גדול יותר, התשלום של בעלי המניות הלא עובדים להגיע למצב של חלוקת דיבידנדים ועוד - המחלוקות המתעוררות הינן ממינים ומסוגים שונים.

 

כיצד אנחנו יכולים לסייע בעניין?

משרדנו, המורכב מעו"ד ורו"ח יוצאי רשויות מס ומשרד המשפטים, חלקם גם בעלי תואר במנהל עסקים, כלכלה ועוד, מנוסה בהתמודדות עם מחלוקות מסוג זה ובשעת הצורך יודע הוא לתקוף בשם הלקוח בשורה של חזיתות חכמות ומתוחכמות. משרדנו יודע להביא, בהתאם לצורך, להכרעה שיפוטית. בקיאותנו החשבונאית בדיני המס, היות חלק מאתנו יוצאי רשויות מס, מאפשרת לנו לבחון את המקרה בדרך משפטית וחשבונאית כאחד, ללמוד על הנדרש מהנהלת חשבונות העסק והדו"חות הכספים של החברה ולהביא את המחדלים המאותרים בפני בית המשפט או גורמים אחרים באופן שאינו משתמע לשתי פנים. אנו יודעים כי הבקיאות וההבנה הכלכלית והחשבונאית, במיוחד בתיקים אלה, כמו הבנת המס, הם אלה שמביאים את הערך הנוסף, את היתרון היחסי והם אלה שמאפשרים לנו להביא ללקוחות המשרד, פתרון מנצח והישגים יוצאי דופן. אנו תקווה כי תינתן לנו הזכות לטפל גם בעניינך ולהביא לידי מימוש את זכויותיך.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

סכסוך בין מזכה לזכיין - סוף מעשה במחשבה תחילה

מאת: אלי דורון, עו"ד

היעדרו של הסדר חקיקתי מלא לגבי מודל הזכיינות מותיר בידי המזכה את היכולת להכתיב ולקבוע תנאים בהסכם הזכיינות אשר ספק רב אם היו מתאפשרים בהינתן הסדר מעין זה, ולמגינת הלב- יודעים מזכים רבים לנצל לאקונה חקיקתית זו לטובתם.

"הפרדת כוחות" בחברה פרטית לעומת פירוק שותפות

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח); יגאל רוזנברג, עו"ד

מהי הדרך להיפרדות בין בעלי מניות שהסתכסכו ושהיחסים ביניהם הגיעו לכדי אובדן אמון?.. זוהי השאלה אשר נדונה בפסק דין חדש של בית המשפט המחוזי בתל אביב

האם שותף חדש המצטרף לעסק קיים חייב בחובות הקודמים של העסק?

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח); יגאל רוזנברג, עו"ד

שותף חדש מצטרף לעסק קיים כאשר לעסק חובות עבר כלפי נושים שונים, האם הוא חב בחובות העבר של אותו עסק קיים אשר הצטברו בתקופה שלפני הצטרפותו? זוהי השאלה אשר נדונה בפסק דינו של בית המשפט המחוזי בירושלים אשר ניתן לאחרונה במסגרת ערעור על פסק דינו של בית משפט השלום

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.