מאת:

הצעת חוק חדשה אשר הונחה על שולחן הכנסת מטעם חה"כ אופיר פינז-פז ודוד רותם, מבקשת להעניק סיוע כספי לכל אותם הורים חדשים אשר זכו לאמץ ילד בישראל, בכפוף לעמידה בקריטריונים שיקבעו.

חוק אימוץ ילדים, התשמ"א- 1981 בנוסחו הנוכחי אינו מסדיר סיוע ממשלתי להורים מאמצים, אלא משאיר את הנושא לחסדי עמותות שונות המגייסות כספים מתרומות כאלו ואחרות. אומנם, סעיף 28 ל"ג לחוק קובע כי עמותה מוכרת לא תדרוש ממבקש, לא תגבה ולא תקבל ממנו במישרין או בעקיפין, תשלומים בעבורה או בעבור אחר, בעד פעילותה באימוץ בין-ארצי בארץ ובמדינת החוץ, אלא עבור הוצאות שהוציאה בפועל בפעילותה באימוץ כאמור, ועבור שירותים שקבע שר העבודה והרווחה. עולה, כי קביעה זו אינה מהווה תחליף לסיוע כספי לאותן המשפחות המבקשות לאמץ ילד בישראל בגין פעולות האימוץ עצמן.

בהתאם להצעת החוק, יהא רשאי שר הרווחה והשירותים החברתיים לקבוע, באישור ועדת החוקה חוק ומשפט של הכנסת, לקבוע הוראות להשתתפות המדינה בתשלומי המבקש גם עבור הוצאות שהוציאה המשפחה המאמצת בעבור פעילות האימות בארץ ומחוצה לה ובגין שירותים נוספים הכרוכים בפעולת האימוץ.

במסגרת ההצעה, הוצע כי השתתפות המדינה לא תעלה על מחצית מן הסכום המרבי שיקבע שר העבודה והרווחה העשוי להתבקש בגין פעולות האימוץ. לפיכך הוצא לקבוע תקציב שנתי על סך 5 מליון ₪ בלבד לשם מימון השתתפות המדינה בתשלומים המתבקשים.

בהתאם לתקנות אימוץ ילדים, התשנ"ח- 1998, הרי שכיום עלות אימוץ בין ארצי הינה גבוהה ביותר ועשויה להגיע אף לסך 22,000 אירו! המשמעות ברורה, רק מבקשים בעלי אמצעים כלכליים מסוגלים להגשים את חלום ההורות ולאפשר לעצמם לאמץ ילד בישראל.

הצעת החוק הברוכה, באם תאושר היא, תאפשר למעשה גם לאותם מבקשים מוגבלים באמצעים כלכליים להגשים את חלומם ולממש את זכותם הבסיסית להורות.
 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

גירושין בתקופת הקורונה

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח)

משבר הקורונה "מוציא" ממרבית האנשים מטענים נפשיים ואת מה שהם באמת מרגישים - אם עד למשבר היינו עסוקים בעבודה, טיולים, בילויים, מפגשים עם חברים וכו', המשבר לפתע קירקע חלק גדול מאתנו ובפועל גרם לזוגות להימצא בסגר, או שלא בסגר ביחד בבית, ולהתמודד עם לחץ התקופה.

דיני משפחה - סוגיות עיקריות

מאת: ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); אלי דורון, עו"ד; לירן יזהר, משפטן

דיני המשפחה והמעמד האישי עוסקים בכל הקשור לסכסוכים וסוגיות בקשר עם התא המשפחתי ובכלל זה גירושין, מזונות, הסכמי ממון, אלימות במשפחה, חטיפת ילדים, הסכמי שלום בית וכו'.

הסתלקות יורש מחלקו בירושה - מתי ובאילו תנאים?

מאת: ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); אלי דורון, עו"ד; הדר וייצנר, משפטנית

כלל יסוד הוא, כי דיני הירושה מקנים ערך עליון לרצון המוריש. ואולם, בד בבד, דיני הירושה מכירים בכך שאין לאכוף על יורש את תוארו, כאשר זה אינו חפץ בכך. אשר על כן, ס' 6 לחוק הירושה מאפשר ליורש להסתלק מחלקו בעיזבון, כולו או מקצתו, כך שלא יראה בו הדין יורש מלכתחילה.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.