מאת:

תפסת את בעלך / אשתך בוגד/ת - מה עליך לעשות?

על פי הסטטיסטיקה, בעשורים האחרונים חלה עלייה מתמדת בשיעור הגירושין בישראל ובעולם. ככל הנראה, הסיבות העיקריות הן חוסר התאמה, חילוקי דעות, בעיות כלכליות, פערים בציפיות ואכזבה כללית מבן הזוג או בגידה של אחד מבני הזוג.

לזוגות רבים הניצבים בפני משבר זוגי, קיימת האפשרות להתגרש או לחילופין להיעזר בייעוץ זוגי ולנסות לשקם את מערכת היחסים ביניהם. בני זוג התופסים את בן/בת זוגם בוגד, לרוב, מתאפיינים באיבוד העשתונות ובתגובות אימפולסיביות חסרות תועלת ואף לעיתים מזיקות, אשר יכול ויפגעו בזכויותיהם בהמשך. אם נצליח לשים את הרגש בצד, במטרה למזער את הנזק והפגיעה למינימום האפשרי, מומלץ לפנות מיד לעו"ד הבקיא בתחום דיני המשפחה לטובת ייעוץ וליווי מקצועי שוטף. ייעוץ שכזה יסייע רבות לנועץ ויכול להוציאו כשידו על העליונה, במסגרת האפשר, וכן זה יכול שיפעל באופן שקול והגיוני לעומת בן הזוג הנפגע. חשוב לזכור כי בגידה היא ככל הנראה שלב בדרך לגירושין ועל כן, במקרה כזה, קיימת חשיבות מרבית למהלכי הגשת התביעה ולמהירות התגובה של המגיש. במדינת ישראל קיים מנגנון שיפוט ייחודי לתביעת הגירושין - בתביעה זו ולשם התרת הנישואין, מוסמך בית הדין הרבני באופן ייחודי. לגבי שאר הנושאים הקשורים לגירושין מעצם טיבם וטבעם, נתונה סמכות מקבילה גם לבית המשפט לענייני משפחה.

קיימים הבדלים רבים ומשמעותיים בגישות הערכאות לעניין בגידה. לרוב, מחמיר בית הדין הרבני עם האישה בכל התחומים הכרוכים לגירושין ובמיוחד במקרה בו האישה בוגדת ועל כן ישנה חשיבות רבה לשאלה מי מגיש את התביעה ראשון ובאיזו ערכאה שכן, הערכאה אליה תוגש התביעה בנושאים הכרוכים לגירושין ראשונה, היא זו אשר תקנה את סמכות השיפוט בתביעה. על פי הדין העברי, הנהוג בישראל בתחום זה, אישה שנתפסה בוגדת בבעלה, מפסידה את זכותה למזונות וכן את הסכום הרשום בכתובתה ובנוסף בית הדין הרבני יכול לחייבה לקבל גט מבעלה וכפועל יוצא מכך, היא גם לא תירש את בעלה לאחר מותו ולא תוכל לתבוע לעצמה מזונות גם מנכסי עזבונו לאחר מותו. ההבדל המשמעותי בין הערכאות יחול דווקא בתחום חלוקת הממון. בית הדין הרבני ייתן משקל רב לעניין הבגידה ויכול אף לגרום לאיבוד חלקה של האישה ברכוש המשותף ולעומתו בית המשפט לענייני משפחה יערוך הבחנה ברורה בין הסנקציות המקובלות לבין חלוקת הרכוש וסביר שיפסוק יותר לטובת האישה בכל הנוגע לחלוקת הרכוש. גם במקרה בו הגיש הבעל תביעת גירושין בבית הדין הרבני כתוצאה מבגידת אשתו, עדיין, אין המצב אבוד מצד האישה. על מנת להוכיח כי האישה אכן בגדה, נדרשים שני עדים שיעידו כי ראו בעיניהם את האישה בוגדת או לכל הפחות כי ביצעה "מעשה כיעור", מעשה שאינו הולם אישה נשואה ומצביע, בנסיבות העניין, על בגידתה בבעלה. למרות ביצוע המעשים על ידי האישה, יכולה היא לנסות להוכיח את פסלות העדים. ברוב המקרים, הכרזה שכזו תזכה את האישה מאשמה ותשיב לה את זכויותיה כבראשונה. חשוב לציין כי בבית הדין הרבני הליך הבאת הראיות להוכחת הבגידה הינו גמיש יותר. 

בכל מקרה, חשוב לשים לב ולהקפיד על שמירת הפרטיות של הצד שכנגד שכן הוכחות שהושגו תוך חדירה לפרטיות לא יתקבלו בערכאות השיפוט ויכולות לפגוע בכל מהלך תביעתו של התובע/ת. לסיכום, תחום תביעות הגירושין עקב בגידה הינו תחום רגיש וסבוך בו נדרשת הבנה מעמיקה ויסודית. לעיתים, טעות קטנה בהליך הגשת התביעה ובמהלכים שקדמו לה יש בה כדי לשנות את התוצאה ולעיתים אף להפכה על פניה. על כן מומלץ, בכל מקרה, לפנות לעו"ד הבקיא ובעל ניסיון בתחום לייעוץ וליווי שוטף לאורך כל ההליך.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 2 גולשים

עשוי לעניין אתכם

גירושין בתקופת הקורונה

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח)

משבר הקורונה "מוציא" ממרבית האנשים מטענים נפשיים ואת מה שהם באמת מרגישים - אם עד למשבר היינו עסוקים בעבודה, טיולים, בילויים, מפגשים עם חברים וכו', המשבר לפתע קירקע חלק גדול מאתנו ובפועל גרם לזוגות להימצא בסגר, או שלא בסגר ביחד בבית, ולהתמודד עם לחץ התקופה.

דיני משפחה - סוגיות עיקריות

מאת: ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); אלי דורון, עו"ד; לירן יזהר, משפטן

דיני המשפחה והמעמד האישי עוסקים בכל הקשור לסכסוכים וסוגיות בקשר עם התא המשפחתי ובכלל זה גירושין, מזונות, הסכמי ממון, אלימות במשפחה, חטיפת ילדים, הסכמי שלום בית וכו'.

הסתלקות יורש מחלקו בירושה - מתי ובאילו תנאים?

מאת: ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); אלי דורון, עו"ד; הדר וייצנר, משפטנית

כלל יסוד הוא, כי דיני הירושה מקנים ערך עליון לרצון המוריש. ואולם, בד בבד, דיני הירושה מכירים בכך שאין לאכוף על יורש את תוארו, כאשר זה אינו חפץ בכך. אשר על כן, ס' 6 לחוק הירושה מאפשר ליורש להסתלק מחלקו בעיזבון, כולו או מקצתו, כך שלא יראה בו הדין יורש מלכתחילה.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.