ייצוג בעלי מניות המיעוט בחברות, המקופחים על ידי בעלי מניות הרוב
 
המשק הישראלי והפעילות העסקית המרכזית במדינה מושתתים על חברות בע"מ - חברות אלה, הנתונות בבעלות בעלי המניות, אוחזות בנכסים ובפעילויות רבות ומגוונות. 
 
כל אותן חברות כפופות לדיני החברות הישראליים הקובעים בדרך כלל כי בעלי מניות הרוב הם אלה האמורים לקבוע את אופן התנהלות החברה, על כל המשתמע מכך, לרבות קביעת זהות הדירקטוריון, זהות המנכ"ל, זכויות חתימה בבנקים, קביעת שכר עבודה, קניה ורכישה של ציוד ותוצרת שוטפת ועוד. לשון אחר, החוק קובע מנגנון דמוקרטי הנותן לבעלי מניות הרוב את הזכות לנהל את החברה וזאת פרט למקרים חריגים בהם מסמכי ההתאגדות של החברה קבעו אחרת. 
יחד עם זאת, החוק מטיל על קברניטי החברה אחריות - אלה אמורים לעשות שימוש בסמכויות המוקנות להם בדין ובמסמכי ההתאגדות של החברה לטובת קידום ענייני החברה ולטובת העצמת רווחיותה בלבד. בעלי הרוב חייבים לעשות שימוש במנדט שניתן להם לטובת פיתוח עסקי החברה, מקסום הפוטנציאל שלה, הבטחת התנהלות חוקית ומסודרת וכן תשלומי מס על פי דין ועוד - אין הם רשאים להעמיד את האינטרס שלהם לפני אינטרס החברה.
 
פגיעה בזכויות בעלי המיעוט
הבעיה מתעוררת שעה בה אותו רוב ו/או חלקו עושה שימוש במעמדו בחברה, לטובת קידום האינטרסים האישיים שלו ו/או של המקורבים לו, בניגוד לאינטרס החברה ו/או תוך פגיעה בזכויות המיוחסות לבעלי המיעוט.  
בעלי הרוב בכלל והדירקטוריון בפרט אמורים לפעול לטובת מקסום רווחים, לשם חלוקתם בצורה שווה בין בעלי המניות, כך שכל פעולה החורגת מהאמור, פוגעת בזכות המיעוט לרווחים ולתגמול בגין קניינם - המניות, מה שמקפח את בעלי המיעוט. המציאות הישראלית מלמדת כי בעלי הרוב, לא אחת, עושים רבות לטובת ריקון החברה מנכסים ו/או מרווחים, כך שבשורה התחתונה, לבעלי המיעוט לא יישאר דיבידנד לקבל.
דווקא בשל התנהלות כושלת דוגמת זו, נחקקו חוקים ספציפיים אשר כל ייעודם הוא להגן על המיעוט, להגן על המקופחים ולהבטיח כי אלה יקבלו את המגיע להם מקניינם - המניות. לטובת האמור, נקבע בחוק, כי שעה בה בעל מיעוט מזהה פגיעה רשאי הוא לפנות לבית המשפטי המחוזי ולבקש את עזרתו. לטובת האמור, החוק מקנה לבית המשפט סמכויות נרחבות ביותר, ובכלל זה הסמכות להתערב באופן ניהול החברה, מינוי מנהל חיצוני, נטרול הנהלה קיימת, שינוי זכויות חתימה בבנקים, מינוי מומחה שיבחן את ההתנהלות הכספית והחשבונאית, מנגנון הכופה על צד אחד לרכוש את מניות האחר במחיר ראוי ועוד.
 
כיצד אנחנו יכולים לסייע לך בנושא?
משרדנו, המורכב מעו"ד ורו"ח, חלקם יוצאי משרד המשפטים ורשויות מס, בקיא בניהול מאבקים שכאלה. משרדנו, ידע לבחון את ספרי העסק ואת ההתנהלות, לאתר את הכשלים ו/או העושק ולהביאם בצורה ברורה ומשכנעת בפני בית המשפט, לטובת קבלת הסעד הדרוש. משרדנו ידע לייצג אותך במאבקך מול בעלי הרוב במקצועיות ובנחרצות, תוך הצגת מלא העוול הנגרם עקב ההתנהלות. משרדנו מודע לרגישות הגלומה בהליך שכזה, לסכנה בפגיעה בעסק עצמו ועוד ויודע הוא לבנות אסטרטגיה משפטית אשר תנטרל את העוול שנגרם לך, במינימום נזק ומקסימום הצלחה.
 
פנה אלינו עתה ואנו נטפל בנושא עבורך במיידי וללא דיחוי, באמצעות צוות של עו"ד, כלכלנים ורו"ח מטעם המשרד!
התקשר עתה ואנו נפעל, התקשר לעו"ד אלי דורון:
054-4251054
        

 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

מידע מקצועי

פסק דין חשוב של ביהמ"ש העליון בתביעת רשלנות מקצועית של רואה חשבון

לאחרונה ניתן בבית המשפט העליון פסק דין חשוב בנוגע לתביעת רשלנות מקצועית כנגד רואה חשבון, הקובע מהו סטנדרט התנהגות ראוי ומצופה מרואה חשבון ומתי התנהגות זו מהווה הפרה של חובות רואה החשבון כלפי לקוחו.

תביעה נגד מפעל הפיס - חוק ההתיישנות

האם בקשה לסעד זמני המוגשת ללא תביעה עיקרית, עוצרת את מרוץ ההתיישנות? בית המשפט העליון קבע לאחרונה, כי בקשה לסעד זמני שהוגשה ללא תביעה עיקרית, ואף לא הוגשה תביעה תוך 7 ימים מיום הבקשה, אינה עוצרת את מרוץ ההתיישנות ואין לייחס לה משמעות כלשהי במישור זה.

מי רשאי לעסוק בגידול קנאביס מסחרי?

הרפורמה בתחום הקנאביס הרפואי נכנסה לתוקף ב- 2019 וסללה את הדרך ליזמים, המעוניינים לגדל קנאביס בהיקף מסחרי, ברמה גבוהה ובכפוף לדרישות תקן מחמירות.

הכנסות מראיית חשבון במקרה של שלילת רישיון

תקנות רואי החשבון קובעות כללים הנוגעים, לדרך ההתנהגות של חברת רואי חשבון כאשר רישיוני של אחד מחבריה או מנהליה בוטל או הותלה.

המדריך המלא לרכישת דירה מקבלן ולמניעת ליקויים

רכישת דירה חדשה מקבלן עלולה להתקבל מאוחר מידי, באיכות גימור נמוכה מידי, ועם חוסר התאמות למפרט המובטח, עובדה ההופכת את התביעות של רוכשי דירות כנגד קבלנים על איחורים וליקויים לסוג תביעות נפוץ במיוחד, כאשר אחוז קבלת התביעות אשר מוגשות בעילות אלו הוא גבוה מאוד.

קיפוח בעלי מניות שנמצאים במיעוט בחברה

בעת סכסוך בין בעלי מניות לעיתים נטען כי קיים מצב של קיפוח בעלי מניות המיעוט בחברה. מה מוגדר כקיפוח בעל מניות, מתי הוא חל ומהם הסעדים במצבים בהם מתקיים קיפוח בחברה ?

פרטיות כענישה פלילית בעיני בית המשפט העליון

בית המשפט העליון פסק לאחרונה באופן תקדימי על הזכות לשמירה על פרטיות וטען, כי חוק הגנת הפרטיות חל גם על התנהגות מטרידה ברשות היחיד וברשות הרבים.

"חובת היידוע" במסגרת איסוף ושימוש במידע אישי

בישראל, הדין אשר מעגן את אפשרות איסוף המידע האישי אודות אדם והשימוש באותו המידע, מצוי במסגרת חוק הגנת הפרטיות

בג"צ קבע כי הצגת מחיר גבוה כדי לתת "הנחה" זו הטיה

הצגת מצג שווא של מחיר "הנחה" לצד מחיר מנופח המוצג כמחיר "רגיל" מהווה על פי בית המשפט העליון מצג שווא ועולה כדי הטעיה כמשמעותה בחוק הגנת הצרכן.

יורשים, שותפים עסקיים, סכסוכים

רבות דובר על הצורך להגדיר בצורה מסודרת ומשפטית את הסכם השותפות או תקנון החברה, במטרה למנוע סכסוכים עתידיים. אך מה קורה, כאשר אחד השותפים נפטר ויורשיו נאלצים לנהל את השותפות בעסק או בנכס יחד עם שותפיו לשעבר של המנוח?

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.