מאת:
18/12/2012

פנייה קלה ומהירה

אל תחכו - פנו אלינו עוד היום!
התקשרו ל- 054-4251054 או השאירו פרטים, ונעניק לכם ייעוץ ראשוני ללא התחייבות כדי להתחיל לפעול נכון כבר עכשיו.
 
תקציר המאמר בשאלות ותשובות – מעבר מהיר ↓
בשנים האחרונות, מהדקת רשות המיסים את הפיקוח על מתכנני המס דרך הרחבת חילופי מידע בנושאי מיסים ושינויים בחוק החיסיון הבנקאי בין מדינות רבות.

ע"פ דיווחי התקשורת, רשויות המס בארה"ב ובמדינות נוספות, "קיבלו" לידיהם רשימת בעלי חשבונות בשוויץ, אשר נמסרו להם ע"י עובד הבנק. רשימה זו, ככל הנראה, הועברה דרך רשויות האכיפה במדינות הנ"ל אל רשות המיסים וכעת זו אוחזת ברשימה של ישראלים המחזיקים חשבונות בחו"ל.

בטרם נקיטת הליכים פליליים כנגד מעלימי המס, פרסמה רשות המיסים, לפני כשנה, הוראת שעה – גילוי מרצון.
במסגרת הוראה זו, אפשרה הרשות לישראלים המחזיקים כספים, רכוש, הון וכו' בחו"ל אשר לא דווחו כהכנסה בישראל, לבצע הליך של גילוי מרצון.
הליך זה מאפשר לנישום להקטין את חבותו כלפי הרשויות ומקנה לו הגנה מהליך פלילי – זאת באם יבחר לדווח מרצונו החופשי על כספיו.
לפני שלושה חודשים תם תוקפה של הוראת שעה זו, אך הליך הגילוי מרצון עדיין שריר קיים, בניגוד לסברה המקובלת ולאופן בו מוצגים הדברים בתקשורת.

מדובר בהליך המוכר ומוטבע בדין אשר ניתן לבצעו בכל זמן.

אכן, ההליך ה"רגיל" שהיה קיים לפני "הוראת השעה" וקיים גם לאחר פקיעתה  מיטיב פחות מאשר ההטבה שניתנה בהוראת השעה, אך עדיין, הוא עדיף בהרבה על פני המשך העלמת הכספים, תפיסה אפשרית ע"י רשויות המיסים והעמדה לדין פלילי בגין ההעלמה.

לכן, ישראלי המחזיק כספים בחו"ל שלא דווחו בישראל ומעוניין למנוע את החשיפה לדין הפלילי, להקטין את חבות המס על אותם הכספים ולהלבינם בצורה חוקית ורשמית, כדאי שישקול פנייה לרשות המיסים, דרך עו"ד מומחה ובקיא בתחום דיני המס בכלל ובהליך הגילוי מרצון בפרט.

משרד עורכי דין דורון, טיקוצקי ושות' עומד לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

מדורג

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

מע"מ אפס לתושב חוץ: התנאים והסיכונים

מאת: אלי דורון, עו"ד

האם כל שירות לתושב חוץ זכאי למע"מ בשיעור אפס? לא בהכרח. בשנים האחרונות בתי המשפט ורשות המסים צמצמו משמעותית את תחולת ההטבה, תוך התמקדות בשאלה מי באמת נהנה מהשירות. במאמר זה נסקור את הפסיקה העדכנית, חריג "הנהנה הישראלי", עסקאות בינלאומיות, שירותים דיגיטליים ויצוא שירותים – ונציג את הכללים שכל עסק חייב להכיר לפני שהוא מדווח על מע"מ אפס.

מודל חשבוניות ישראל 2026: כל מה שעסקים חייבים לדעת

מאת: אלי דורון, עו"ד

החל מיולי 2026 כמעט כל עסק בישראל ייכנס לעידן חדש של פיקוח מס בזמן אמת.\ האם חשבונית שהוצאה כדין עלולה להיפסל? מה קורה כשמספר הקצאה לא מתקבל? האם רשות המסים יכולה למנוע קיזוז מע"מ עוד לפני ביקורת? ומהם הכללים החדשים של מודל "חשבוניות ישראל" והארנקים הדיגיטליים העסקיים? המאמר החדש מנתח את אחת מרפורמות המס המשמעותיות ביותר בשנים האחרונות, חושף את מנגנוני הבקרה החדשים של רשות המסים, את זכויות ההשגה והערעור של העוסקים, ואת פסקי הדין שכבר מסמנים את גבולות הכוח של הרשות מול בתי המשפט.

פטור ממע"מ על דמי הצלחה בקרנות השקעה

מאת: אלי דורון, עו"ד

רשות המסים משנה את כללי המשחק לקרנות השקעה פרטיות. טיוטת תקנות מע"מ חדשה מציעה פטור ממע"מ על דמי הצלחה ושיעור מע"מ אפס על חלק מדמי הניהול המשויך למשקיעי חוץ. לצד ההטבות, נקבעים תנאי סף מחמירים, דרישות דיווח חדשות וסוגיות מעבר שעשויות להשפיע באופן מהותי על מבנה הקרן והכדאיות הכלכלית שלה. האם הקרן שלכם עומדת בתנאים?

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.