מאת:

עם כניסתה של הרפורמה במס בשנת 2003, שונתה שיטת המיסוי בישראל באופן שתושבי ישראל שהחזיקו בכספים בחשבונות בנק בחוץ לארץ, החלו מחויבים במס על הכנסותיהם אלו.

ברם, ישראלים רבים בחרו שלא לדווח על הכנסותיהם בחו"ל והשתמטו מתשלום המס. במילים אחרות, ניהלו אותם ישראלים חשבונות בנק בחו"ל בהם "כספים שחורים" ועברו בכך עבירות על חוקי המס. קרה כי במהלך השנים נפטרו בעלי חשבונות והורישו את כספיהם בחשבונות אלה ואת האחריות הפלילית הנלוות למעשיהם אל יורשיהם. כידוע, ירושה שבמסגרת צוואה או שלא, שמקבל אזרח ישראל אינה חייבת במס בישראל, ואולם חלה על היורש החובה לדווח לרשויות המס על קיומו של חשבון הבנק בחו"ל, ולשלם מס בגין הכנסות ריבית, דיווידנד או רווחים אחרים שנצברו בו.

במצב דברים זה, מוצאים עצמם היורשים לראשונה מתמודדים עם חובת הדיווח על הכספים הלא מוצהרים שירשו, כשהליך הדיווח מלווה בחשש כן ואמיתי שיפתחו כנגדם הליכים פלילים על ידי רשויות המס, והם יועמדו לדין פלילי בגין אי דיווח, מתן הצהרות הון כוזבות מהלך השנים ואי תשלום מסים כחוק. בפני יורשים אשר מעוניינים להסיר את מחדלי המורישים ואת מחדלם הם, פתוחה האפשרות לפנות ל-"הליך גילוי מרצון".

הגילוי מרצון הוא הליך גילוי וולונטרי על כספים שלא דווחו כדין. מטרתו של ההליך לעודד נישומים, עוסקים, יחידים, בעלי תפקידים בתאגידים לרבות מייצגים שעברו עבירות על חוקי המיסים לתקן את דיווחיהם ולדווח נתוני אמת. במסגרת נוהל זה מטופלות עבירות השמטת הכנסות או נכסים, ניהול ספרים כוזבים, התחמקות ממס מעסקים ועסקאות בארץ ובחו"ל ועבירות בקשר ליבוא ויצוא.

היתרון בהליך זה הוא הלבנת הכספים הנמצאים בחשבונות בחו"ל ושימוש חוקי בהם בישראל ומחוצה לה. לשם עידוד ההליך, רשות המיסים בתאום עם הפרקליטות מתחייבת שלא יינקטו הליכים פליליים נגד הפונה שיבצע גילוי מרצון, ואולם על היורשים מבקשים לנקוט בהליך לעמוד במספר תנאים יסודיים טרם הגשת הצהרת אמת, תיקון הדיווח ותשלום המס המגיע.

יורשים העומדים בתנאים הנדרשים יכולים להגיע להסכמים עם רשויות המס, לשלם את תשלום המס שיקבע על ידן ו"להלבין" בכך את הכספים, כך שניתן יהיה לאפשר את הבאתם לישראל ללא חשש מהליכים פליליים. רשות המס בבואה לקבוע את שיעור המס שיוטל על היורשים תתייחס לנסיבות השונות כמשך הזמן שהכספים היו מוחזקים בחו"ל, משך הזמן שהיורש לא דיווח על רווחיו מכספים אלו, סכום הכספים המוחזקים, מקור כספי הירושה, סוג הקשר בין המוריש ליורש ועוד.

לאור האמור טוב יעשו יורשים שירשו כספים מבעלי חשבונות בנק זרים לפעול בהליך מבורך זה של גילוי מרצון, אשר מאפשר ליורש "שקט נפשי" לתיקון דרכיו מבלי לשאת בתוצאות פליליות בגין מעשיו, ובד בבד מאפשר להחזיר לקופה הציבורית את המס שנגזל ממנה.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

תיקון תקנות מס רכוש - אפריל 2024

מאת: אלי דורון, עו"ד

ב-9.4.24 פורסמו תיקונים לתקנות מס רכוש תקנות מס רכוש וקרן פיצויים. כל הפרטים במאמר>>

פיצוי ממס רכוש בגין מיזמים שלא יצאו אל הפועל עקב המלחמה

מאת: אלי דורון, עו"ד

האם הנזקים העקיפים שנגרמו לבעל עסק כתוצאה מביטול, דחייה, או סיכול של מיזם אשר לא יצא לפועל כתוצאה מהמלחמה, הינו נזק בר פיצוי במסלול האדום?

מסלול אדום לבוקרים, בעלי עדרי בקר בקו העימות

מאת: אלי דורון, עו"ד

את התביעות במסלול האדום יש לקדם ללא דיחוי, מועד הגשת התביעות נגזר משורה של פרמטרים, אם כי אין בנמצא צורך ב"הפסקת פעילות" שכן התקנות אינן דורשות הפסקת פעילות בענף החקלאות.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.