מאת:

הוצאה לפועל הוא השם שניתן לגוף מוסדי במדינה שמהותו סיוע בעת גביית כספים מחייבים. על מנת להיעזר בגוף זה, נדרש לפנות באופן עצמאי ויזום לאחת מלשכות ההוצאה לפועל בהתאם לאזורי השיפוט, זאת משום שפעולות אלה לא מופעלות בצורה אוטומטית כחלק מפסק הדין שניתן בבית המשפט מורה את גביית הכספים.
 
מדובר בפעולה המוכרת כמעט לכל אזרח במדינה בין אם נתקל בה בעצמו או שמע על כך מסביבתו.
למעשה, זהו מושג המתייחס לאישור עבור מימוש זכויות אשר ניתנו לגורם התובע אותן מגורם אחר באופן משפטי.
 
הוצל"פ - המבנה הארגוני
לשכות ההוצאת לפועל השונות מהוות זרועות מבצעות של פסקי דין בענייני גבייה וממוקמות בסמוך לבתי משפט השלום.
על פי החוק, ניתן לגשת לכל לשכה בארץ על מת לפתוח תיק ואין חובה לפתוח את התיק דווקא בלשכה הסמוכה לבית המשפט שבו נקבע פסק הדין.

ראש ההוצאה לפועל: התפקיד הבכיר בלשכה. ראש ההוצל"פ הוא הסמכות המאשרת את הוצאת הצווים וביצוע פעולות הגבייה השונות.

מוציא לפועל: מי שמבצע את הפעולות בשטח לפי החלטותיו של ראש ההוצאה לפועל.
פעולות אילו יכולות להתבטא בעיקול של רכוש או חפצים, חשבונות בנק, פינוי החייב ממגוריו ועוד.
 
מתי ניתן להשתמש בהוצאה לפועל?
בעזרת הוצאה לפועל ניתן לטפל במקרים קיצוניים של קשיים בגבייה, אך נדרש להכיר את מהותה מבנה ואופן פעילותה ולהיעזר בשירותיו של עורך דין הוצאה לפועל המתמחה בתחום זה.  כך לדוגמא, במקרים רבים הנתבע חייב לתובע כסף והוא מתחמק או מסרב לשלם. אז, מגיש התובע בקשה ללשכת ההוצאה לפועל, ובה הוא מבקש למעשה לחייב על פי החוק את הנתבע לשלם את חובו. על מנת שהליך זה יתממש, צריך התובע להוכיח את קיום החוב וזכאותו אליו בבית המשפט, ולאחר שניתן לו התוקף המשפטי הוא רשאי להפעיל את רשות ההוצאה לפועל. זו, מפעילה סנקציות שונות כלפיי החייב עד שזה נעתר לבקשה, כמובן לאחר שעודכן מראש שאם לא ישלם עד המועד הנקוב ינקטו כלפיו הליכים שונים.

בשירותים אילו ניתן להשתמש במצב בו נקבע פסק דין המגבה פעולות והליכים לשם גבייה או אילוץ החייב לשלם את חובו. כלומר רק פסק דין אשר קיימת בו הוראה מעשית ניתן למימוש באופן הזה. בפסקי דין אלו נכללים גם פסקי דין בענייני תשלום מזונות ופסקי דין אשר ניתנו בבתי דין רבניים. ההוצאה לפועל היא כלי הכרחי ויעיל במקרים מסוימים אשר החוק מגדיר אך מומלץ להשתמש בה רק כמוצא אחרון ועל פי התקנות והכללים הנקובים בחוק בשל השלכות רבות כלפי האדם החייב.
 
על הליך ההוצאה לפועל
בעת הפנייה ללשכה, על הזוכה בפסק הדין להעביר לידיה את כל המידע הקיים ברשותו אודות אותו חייב, ומסמכים המעידים על קיום החוב והזכות לגבייתו, כגון פסק דין בעניין, המחאות שחזרו ועדויות נוספות בנוגע לפרטי החוב. לאחר קבלת כל המסמכים והעדויות, נפתח תיק בלשכת ההוצאה לפועל. בהמשך לכך, מוטלת על הזוכה (מי שזוכה בפסק הדין) האחריות והחובה ליידע את החייב בעניין הפעולות שננקטו ועתידות להינקט כלפיו לאור קיום החוב ובמסגרת ההוצל"פ, זאת על מנת לאפשר לחייב תגובה וסגירת החוב לפני תחילת ההליכים נגדו שעלולים לגבות ממנו מחיר כבד יותר מאשר החוב עצמו. הוצאה לפועל היא לא תהליך קל עבור אף אחד מהצדדים, אך איחוד תיקים יכול לסייע במצבים רבים לחייב וכתוצאה מכך גם לעודד את פדיון החוב.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

4.83 ע"י 6 גולשים

עשוי לעניין אתכם

גביית חוב מלקוח

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח)

משרדנו מתמחה בייצוג וסיוע משפטי לעסקים וחברות לטובת גביית חובות כספיים מלקוחות, פרטיים ועסקיים, בגין מכר או שירותים שקיבלו ואשר מסרבים לשלם עבורו - לחצו כאן לפרטים.

הליך פשיטת רגל בשל משבר הקורונה

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח)

משרדנו יודע לפעול בשם של אדם פרטי ו/או בשם של חברה הנתונים בקושי כלכלי, לפנות לבית המשפט ולקבל הגנה משפטית אשר תעצור את כלל הנושים והעיקולים ותאפשר לבעל העסק להמשיך ולהתקיים במגבלות הקיימות, ללא עיקולים וללא הפרעות.

קשיים תזרימים בעקבות הקורונה

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח)

אנו נדע לעזור לבעל העסק הנתון בקושי תזרימי אם לטובת בחינת אפשרות שיקום והצלת העסק ואם לטובת נקיטה בהליך של פשיטת רגל.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.