מאת:
27/1/2013

השנה צפויות התייקרויות משמעותיות במיסים שאנו משלמים למדינה, בעלויות נוספות של צרכי מחיה בסיסיים.  ישנם שינויים שכבר החלו וכבר בימים אילו אנו משלמים יותר מאשר בעבר.

עליית המיסים הם צד אחד של עליית המחירים בשנה הקרובה, והתייקרות מחירי משאבים שונים כמו חשמל מים ודלק היא צד נוסף.
למעשה, כבר עכשיו אנו נמצאים לאחר עלייה במחירי החשמל והמים, וגם הארנונה צפויה להתייקר. מגמת התייקרות המחירים ועליית המיסים נמשכת כבר מספר שנים, וכל העת נוספות גזרות כלכליות נוספות.

בנוסף להתייקרויות, יורד ממוצע השכר בנשק, מה שגורם להתייקרות להיות מורגשת אף יותר.

עליית מיסים
 


השכר הממוצע הריאלי המצוי כיום במשק, קונה פחות עקב התייקרות המחירים. אך מעכשיו נוסף ממד נוסף לפגיעה בהכנסות בעקבות עליית מיסוי מדורגת הצפויה להיכנס לתוקפה לאחר בחירות. עליית המיסוי תגרום לכך שאחוז נוסף מ ההכנסות בטווח מסוים ישולם למס הכנסה, על פי מדרגות מס קבועות מראש. עליית המיסוי המדורג תגרע סכומים שנעים בין שקלים ספורים למאות, מהמשכורת החודשית.

בנוסף לכך, לפני כמה חודשים חלה התייקרות במע"מ וגובהו הגיע ל17 אחוז. פעולה זו גרמה להתייקרות מחיריהם של כל המוצרים והשירותים. הדלק בשנה שעברה הגע למחיר מופקע שכ40 אחוזים ממנו נגבו כמס בלו ע"י הממשלה.

בתגובה להעלאת המיסים במשק, מוצרים רבים נמצאים במגמה של התייקרות. ביניהם מוצרי החלב, מזון יבש, החשמל מתייקר בכתשעה אחוזים ובעקבות המחזור בגז טבעי והגרעון בקופת חברת החשמל צפוי החשמל להתייקר בכעשרה אחוזים נוספים. על המים חלה התייקרות של כשלושה אחוזים- משום שכאשר החשמל מתייקר שיעורי ההתפלה עולים ומחיר המים עולה יחד עמם. גם מחרי הארנונה צפוי לעלות גם הוא בכשלושה אחוזים.

לאור עליית המיסים שגרמה להתייקרות המחירים בכלל המשק, מומלץ לתכנן דרכים לחסוך בהוצאות בתקופה הקרובה. על מנת לחסוך, ניתן למשל לשקול הצטרפות להסדרי תעריפים שמציעה חברת החשמל, צמצום בשימוש הביתי במים, או מחזור מים לצורכי השקיה וצרכים נוספים, ניתן גם לבדוק זכאות להנחה בארנונה אצל הרשויות המקומיות, ועוד.

עליית המיסים השנה תהיה משמעותית ומורגשת, ורצוי לחסוך בהוצאות מיותרות, ולנסות לתעל את ניצול המשאבים העומדים לרשותנו בצורה מקסימלית, בתקווה שאחרי ההתייקרות תגיע הוזלה.

משרד עורכי דין דורון, טיקוצקי ושות' עומד לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

מדורג

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

השגה על שומת מס - כך תצמצמו את החיוב

מאת: אלי דורון, עו"ד

קיבלתם דרישת מס גבוהה במיוחד? הזמן פועל נגדכם – ובסכומי כסף רציניים. למדו איך לנצל את זכות ההשגה כדי לעצור את החיוב, לחתוך את המס בעשרות אחוזים, ולהימנע מהליך משפטי שיכול לרסק את הכיס.

מע"מ בשיעור אפס – המדריך המלא לעסקים ויצואנים

מאת: אלי דורון, עו"ד

הטבת מע"מ בשיעור אפס יכולה לחסוך לך הון – אבל טעות קטנה במסמכים או בתנאי הזכאות עלולה להוביל לחיוב רטרואקטיבי, קנסות כבדים ואף הליך משפטי. גלה מה בדיוק נדרש ממך כדי ליהנות מההטבה בלי להסתבך מול רשות המסים.

השקעה בחברה פרטית

מאת: אלי דורון, עו"ד

שוקלים להשקיע בחברה פרטית? איך בודקים אם ההשקעה באמת שווה את הסיכון? מה חשוב לבדוק, לנסח ולהגן עליו לפני שמזרים כסף פנימה? במאמר זה תגלו כיצד להפוך הזדמנות עסקית לעסקה בטוחה.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.