מאת:

לראשונה: דיווח על הכנסות ממטבעות וירטואליים במסגרת הדו"ח השנתי

בימים אלה נערכים הנישומים להגשת דו"חותיהם האישיים לשנת 2018 לרשות המסים (טפסי 1301). במסגרת טפסי 1301, נדרשים לראשונה נישומים לדווח על פעילותם במטבעות הווירטואליים ועל הכנסותיהם (או הכנסות בני זוגם) מפעילות זו שיכולות לנבוע מכרייה או ממימושם של המטבעות (לרבות המרה של מטבע ווירטואלי אחד לאחר).  

 

יתרה מזו, במסגרת דיווחם, נדרשים הנישומים השונים לשאלה הלא פשוטה, אם בשנת המס, פעילותם ממטבעות ווירטואליים עולה לכדי עסק ואז הכנסותיהם מהוות הלכה למעשה הכנסות מעסק או שהיא מהווה פעילות הונית. זהו אפוא שינוי מהותי בגישת רשות המיסים, כזה שאינו מותיר סימן שאלה כלשהו בקשר עם עמדתה הנחרצת בסוגיה. כזכור, עמדתה של רשות המיסים בנושא מיסוי מטבעות ווירטואליים קיבלה ביטוי בחוזר 5/2018 בנושא מיסוי פעילות באמצעי תשלום מבוזר (המכונים מטבעות ווירטואליים). במסגרת החוזר נקבע על ידי רשות המסים כי מטבעות ווירטואליים אינם בגדר "מטבע" או "מטבע חוץ" בהתאם לחוק בנק ישראל ולעניין פקודת מס הכנסה, אלא נכללים בהגדרת "נכס" שבסעיף 88 לפקודה. אשר על כן, מכירתו מהווה מכירת "נכס" בהתאם להוראות חלק ה' לפקודת מס הכנסה אשר תסווג כהכנסה הונית ותחויב במס רווח הון בהתאם לשיעורי המס הקבועים בסעיף 91 לפקודה. עוד נקבע בחוזר זה כי על אדם המדווח על מכירת מטבעות ווירטואליים לשמור מסמכים להוכחה כי ההכנסות הן אכן ממכירת מטבעות ווירטואליים ככל שיידרש להנחת דעתו של פקיד השומה. יחד עם זאת, נקבע כי אדם אשר הכנסותיו ממכירת מטבעות ווירטואליים מגיעות לכדי עסק, יסווגו הכנסותיו כהכנסה פירותית ויחולו עליה שיעורי המס הקובעים בסעיפים 121 ו-126 לפקודה. למותר לציין, כי סיווג ההכנסות ייקבע בהתאם למבחני עסק כפי שנקבעו בפסיקה. מטבע הדברים, הצהרה על ביצוע פעולות במטבעות ווירטואליים טומנת בחובה חשיפה לתוצאות מס שונות בהתאם לפרשנות שתינתן לאלו. כך, היוועצות בטרם הגשת טופס 1301 עם גורם משפטי מקצועי בעל מומחיות בדיני המס בכלל ובמיסוי פעילות במטבעות ווירטואליים בפרט יכול בהחלט להביא הן לחסכון רב בחבות המס שתוטל בפועל והן למניעת תאונות מס עתידיות ומיותרות. משרדנו, המורכב מעו"ד ורו"ח מתמחה בכל הקשור במיסוי מטבעות ווירטואליים.

 

קראו עוד בעניין >> ייעוץ מס וייעוץ משפטי לישראלים אשר השקיעו במטבעות דיגיטליים, ביטקוין ואחרים

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 3 גולשים

עשוי לעניין אתכם

עשרת הדיברות לרוכשים מטבעות קריפטוגרפים

מאת: אלי דורון, עו"ד

המטבעות הקריפטוגרפים הפכו במידה רבה להיות עובדה מוגמרת. יותר ויותר ישראלים, פרטיים ועסקים, רוכשים את המטבעות, מודעים לכך שיש אלפי סוגים מהם, לומדים את אופן התנהלותם, מתבייתים על סוג ספציפי ומבצעים רכישות, מכירות ועוד מתוך תיקווה לייצר רווחים.

הגיע הזמן "להלבין" חוקית את המטבעות הקריפטוגרפים

מאת: אלי דורון, עו"ד

רשויות המס רואות במטבעות הקריפטוגרפים, לרבות הביטקוין, "נכס" לכל דבר. אסטרטגיה המשפטית וההתנהלות הנכונה והמהירה היא זו שתביא את התוצאה האופטימאלית.

מיסוי מטבעות דיגיטליים

מאת: אלי דורון, עו"ד

השימוש ההולך וגובר בקרב הסוחרים במטבעות דיגיטליים הוביל את רשות המיסים לפעול ללא הרף מול בעלי ארנקים דיגיטליים ומטבעות קריפטו. אנו ממליצים לכל בעל ארנק דיגיטלי, אשר יש בו הכנסות לא מדווחות ו/או פעולות לא מדווחות, לפעול ללא דיחוי מול רשות המיסים.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.