מאת:
11/5/2017

פנייה קלה ומהירה

אל תחכו - פנו אלינו עוד היום!
התקשרו ל- 054-4251054 או השאירו פרטים, ונעניק לכם ייעוץ ראשוני ללא התחייבות כדי להתחיל לפעול נכון כבר עכשיו.
 
תקציר המאמר בשאלות ותשובות – מעבר מהיר ↓

בעניין רע"א 9759/16 מג'די אבו מור נ' רשות המיסים, דן בית המשפט העליון בבקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי שלא להתיר למבקשים, חברה ומנהליה, להביא ראיות לסתור את פסק הדין בהליך הפלילי.

המבקשים הורשעו על פי הודאתם בשורה של עבירות על פקודת מס הכנסה ועל חוק מס ערך מוסף. החברה עסקה במתן שירותי שמירה ואבטחה ברחבי הארץ, המבקשים איתרו מפיצים שונים של חשבוניות פיקטיביות ועשו בהן שימוש.

במסגרת ההליך האזרחי/השומתי הוגשו ממצאי פסק הדין המרשיע כראיה מכוח סעיף 42א. לפקודת הראיות. המבקשים ביקשו להתיר להם להביא ראיות כדי לסתור את הודאתם בהליך הפלילי. המבקשים טענו כי אין להחיל בעניינם את הוראות סעיף 42א' לפקודת הראיות הקובע כי לא ניתן יהיה להביא ראיות לסתור את ממצאי פסה"ד הפלילי אלא ברשות ביהמ"ש ומטעמים שיירשמו כדי למנוע עיוות דין, שכן מדובר בפס"ד מרשיע על פי הודאתם במסגרת הסדר טיעון, להבדיל מהכרעת דין לאחר שמיעת ראיות.

החלטת בתי המשפט

בית המשפט המחוזי דחה את עמדת המבקשים וקבע כי לא השתכנע שהמקרה המדובר הוא מאותם המקרים בהם יש לאפשר לאדם שהורשע להביא ראיות לסתור את פסה"ד בהליך הפלילי. זאת כיוון שלא נגרם למבקשים עיוות דין, זכויותיהם לא קופחו והם אף לא מעלים טענות בנוגע לטיב ייצוגם על ידי בא כוחם בערכאה הדיונית. מכאן בקשת רשות הערעור.

בית המשפט העליון דחה את בקשת רשות הערעור וקבע כי מצוות המחוקק היא שאין לקבל מידו של מורשע, חליפו או מי שחב בחובו הפסוק, ראיות לסתור את הממצאים והמסקנות שנקבעו נגדו בפסק דין חלוט במשפט פלילי, אלא מטעמים שיירשמו וכדי למנוע עיוות דין. הפסיקה קבעה כי מתן רשות להביא ראיות לסתור את ממצאי פסה"ד החלוט יינתן רק כאשר השתכנע בית המשפט שעלולה להיגרם "תוצאה בלתי צודקת בעליל" או כזו ה-"מקפחת קיפוח קשה את הנתבע בהגנתו".

בית המשפט המחוזי קבע כי המקרה דנן אינו נכלל בגדר המקרים החריגים שבם יש להתיר הבאת ראיות לסתור, ולכן בית המשפט העליון לא ראה מקום להתערב בהחלטתו של בית המשפט המחוזי.
בקשת רשות הערעור - נדחתה.

>> זקוקים לייעוץ בתחום המשפט הפלילי? לחצו כאן.

משרד עורכי דין דורון, טיקוצקי ושות' עומד לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

מדורג

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

חשבוניות ישראל 2026: כל מה שעסקים חייבים לדעת

מאת: אלי דורון, עו"ד

החל מיולי 2026 כמעט כל עסק בישראל ייכנס לעידן חדש של פיקוח מס בזמן אמת.\ האם חשבונית שהוצאה כדין עלולה להיפסל? מה קורה כשמספר הקצאה לא מתקבל? האם רשות המסים יכולה למנוע קיזוז מע"מ עוד לפני ביקורת? ומהם הכללים החדשים של מודל "חשבוניות ישראל" והארנקים הדיגיטליים העסקיים? המאמר החדש מנתח את אחת מרפורמות המס המשמעותיות ביותר בשנים האחרונות, חושף את מנגנוני הבקרה החדשים של רשות המסים, את זכויות ההשגה והערעור של העוסקים, ואת פסקי הדין שכבר מסמנים את גבולות הכוח של הרשות מול בתי המשפט.

פטור ממע"מ על דמי הצלחה בקרנות השקעה

מאת: אלי דורון, עו"ד

רשות המסים משנה את כללי המשחק לקרנות השקעה פרטיות. טיוטת תקנות מע"מ חדשה מציעה פטור ממע"מ על דמי הצלחה ושיעור מע"מ אפס על חלק מדמי הניהול המשויך למשקיעי חוץ. לצד ההטבות, נקבעים תנאי סף מחמירים, דרישות דיווח חדשות וסוגיות מעבר שעשויות להשפיע באופן מהותי על מבנה הקרן והכדאיות הכלכלית שלה. האם הקרן שלכם עומדת בתנאים?

תביעה להרמת מסך בדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

האחריות המוגבלת של בעלי מניות אינה חסינה. באילו מקרים חריגים בתי המשפט “מרימים את המסך”, מייחסים חובות אישית – ואיך בונים תביעה שמצליחה להגיע עד לכיס הפרטי? מדריך משפטי פרקטי למי שלא מוכן להישאר מול חברה ריקה.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.