מאת:

בעניין רע"א 9759/16 מג'די אבו מור נ' רשות המיסים, דן בית המשפט העליון בבקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי שלא להתיר למבקשים, חברה ומנהליה, להביא ראיות לסתור את פסק הדין בהליך הפלילי.

המבקשים הורשעו על פי הודאתם בשורה של עבירות על פקודת מס הכנסה ועל חוק מס ערך מוסף. החברה עסקה במתן שירותי שמירה ואבטחה ברחבי הארץ, המבקשים איתרו מפיצים שונים של חשבוניות פיקטיביות ועשו בהן שימוש.

במסגרת ההליך האזרחי/השומתי הוגשו ממצאי פסק הדין המרשיע כראיה מכוח סעיף 42א. לפקודת הראיות. המבקשים ביקשו להתיר להם להביא ראיות כדי לסתור את הודאתם בהליך הפלילי. המבקשים טענו כי אין להחיל בעניינם את הוראות סעיף 42א' לפקודת הראיות הקובע כי לא ניתן יהיה להביא ראיות לסתור את ממצאי פסה"ד הפלילי אלא ברשות ביהמ"ש ומטעמים שיירשמו כדי למנוע עיוות דין, שכן מדובר בפס"ד מרשיע על פי הודאתם במסגרת הסדר טיעון, להבדיל מהכרעת דין לאחר שמיעת ראיות.

החלטת בתי המשפט

בית המשפט המחוזי דחה את עמדת המבקשים וקבע כי לא השתכנע שהמקרה המדובר הוא מאותם המקרים בהם יש לאפשר לאדם שהורשע להביא ראיות לסתור את פסה"ד בהליך הפלילי. זאת כיוון שלא נגרם למבקשים עיוות דין, זכויותיהם לא קופחו והם אף לא מעלים טענות בנוגע לטיב ייצוגם על ידי בא כוחם בערכאה הדיונית. מכאן בקשת רשות הערעור.

בית המשפט העליון דחה את בקשת רשות הערעור וקבע כי מצוות המחוקק היא שאין לקבל מידו של מורשע, חליפו או מי שחב בחובו הפסוק, ראיות לסתור את הממצאים והמסקנות שנקבעו נגדו בפסק דין חלוט במשפט פלילי, אלא מטעמים שיירשמו וכדי למנוע עיוות דין. הפסיקה קבעה כי מתן רשות להביא ראיות לסתור את ממצאי פסה"ד החלוט יינתן רק כאשר השתכנע בית המשפט שעלולה להיגרם "תוצאה בלתי צודקת בעליל" או כזו ה-"מקפחת קיפוח קשה את הנתבע בהגנתו".

בית המשפט המחוזי קבע כי המקרה דנן אינו נכלל בגדר המקרים החריגים שבם יש להתיר הבאת ראיות לסתור, ולכן בית המשפט העליון לא ראה מקום להתערב בהחלטתו של בית המשפט המחוזי.
בקשת רשות הערעור - נדחתה.

>> זקוקים לייעוץ בתחום המשפט הפלילי? לחצו כאן.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

תיקון תקנות מס רכוש - אפריל 2024

מאת: אלי דורון, עו"ד

ב-9.4.24 פורסמו תיקונים לתקנות מס רכוש תקנות מס רכוש וקרן פיצויים. כל הפרטים במאמר>>

פיצוי ממס רכוש בגין מיזמים שלא יצאו אל הפועל עקב המלחמה

מאת: אלי דורון, עו"ד

האם הנזקים העקיפים שנגרמו לבעל עסק כתוצאה מביטול, דחייה, או סיכול של מיזם אשר לא יצא לפועל כתוצאה מהמלחמה, הינו נזק בר פיצוי במסלול האדום?

מסלול אדום לבוקרים, בעלי עדרי בקר בקו העימות

מאת: אלי דורון, עו"ד

את התביעות במסלול האדום יש לקדם ללא דיחוי, מועד הגשת התביעות נגזר משורה של פרמטרים, אם כי אין בנמצא צורך ב"הפסקת פעילות" שכן התקנות אינן דורשות הפסקת פעילות בענף החקלאות.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.