מאת:

בשנת 2012, כחלק ממדיניות משרד האוצר להרחיב ולעבות את רשת האמנות למניעת כפל מס של מדינת ישראל, נחתמה האמנה למניעת כפל מס עם מדינת פנמה. פנמה, מדינה קטנה בדרום מרכז אמריקה, החלה בשנים האחרונות לשאוף לקבלת חברות בארגון ה-OECD (הארגון לשיתוף פעולה ופיתוח כלכלי), וכחלק ממאמץ זה, החליטה לצרף למניינה אמנות נוספות. המדינה שבמשך שנים רבות נחשבה למקלט מס אטרקטיבי במיוחד עבור משקיעים ישראלים, בעיקר נוכח שיטת המיסוי הטריטוריאלית וכללי הדיווח המקלים שהונהגו בה, עוברת בימים אלה הליך קודיפיקציה שורשי בדיני המס, בניסיון להתאימם, במידת האפשר, לעקרונות ה-OECD ביחס לסוגיות מס שונות, ובכלל אלה סוגיות תושבות, מוסד קבע, מחירי העברה וכיו"ב.

פנמה הינה מקלט מס אטרקטיבי ביותר למשקיעים ישראלים מהסיבות הבאות:
-          בפנמה שיטת מיסוי טריטוריאלית: כלומר, בשונה משיטת המיסוי הישראלית (פרסונאלית), הכנסות שבוצעו מחוץ לפנמה פטורות לחלוטין ממס בפנמה.
-          ניכוי המס: העברת דיבידנדים מהכנסות שבוצעו מחוץ לפנמה פטורות גם הן מניכוי מס בפנמה.
-          דרישת דיווח: לא קיימת דרישת דיווח לחברות תושבות פנמה, ולכן אין צורך להגיש דו"חות כספיים לרשויות.
-          חוק חברות גמיש ונוח.
-          הנפקת מניות למוכ"ז: כלומר, מניות שאינן רשומות על שם וכל מי שמחזיק בהן נחשב כבעל מניה בחברה.
אומנם גם לאחר חתימת האמנה עם ישראל ממשיכה פנמה להחזיק במעמדה כמדינת מקלט מס מועדפת, אלא שעבור אנשי עסקים ישראלים קיים חשש מסוים בהתנהלות במרחב הפנמי. ניתן לדבר על מספר הוראות מרכזיות באמנה המשפיעות על משקיעים ואנשי עסקים ישראלים המעוניינים בהקמת חברת Offshore ותשלום מיסים מופחת:
-          סעיפים 10-12: סעיפים הקובעים כי שיעורי ניכוי המס במדינה בה מבוצע התשלום יקבעו ל-15% מתשלומי הריבית, הדיבידנד והתמלוגים.
-          סעיף 5: מדבר על הגדרת המונח "מוסד קבע" וקובע בין השאר כי חברה שתעסוק בפרויקט בנייה במדינה אחרת, תחויב במס אך ורק אם הפרויקט ימשך יותר מ-270 ימים (9 חודשים).
-          סעיף 25: מדובר בסעיף חשוב מאוד הקובע כי בין רשויות המס של ישראל ופנמה תתבצע העברת מידע שוטפת. לסעיף זה השלכות רבות עליהן יורחב בהמשך.
ראוי כאמור לשים לב לכך שעל פי הוראות סעיף 25 לאמנה, הרי שעסק ישראלי המפעיל חברות פנמיות ו/או פלטפורמות מס בינלאומיות אחרות בפנמה חשוף להעברת מידע בין רשויות המס של שתי המדינות. מידע כגון זה עלול כמובן להצמיח חיובי מס מהותיים בישראל ולהשפיע על חברות ומשקיעים ישראלים הן במישור האזרחי והן במישור הפלילי.
במצב דברים זה, אין לנו אלא להמליץ לכל אותם ישראלים הפועלים בקונסטלציה כזו או אחרת בפנמה, לפנות לקבלת ייעוץ מס ביחס להשלכות המס בישראל הצומחות מפעילותם. במקרים מסוימים, טיפול משפטי-מיסויי נכון יכול למנוע פתיחתם של הליכים פליליים בלתי נעימים.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

הקמת עסק תאום בחו"ל בעקבות המלחמה

מאת: אלי דורון, עו"ד

החלטתם אסטרטגית להקים עסק בחול? עסק אשר ידע לייצר את ההכנסות אותם אתם מבקשים לייצר בימים בהם מדינת ישראל מושבתת כתוצאה ממלחמה ו/או בכלל להקים עסק בחול אשר ידע לעשות את מה שהם יודעים לעשות בישראל, כך תעשו זאת נכון.

העברת כספים מחו"ל בזמן מלחמה

מאת: אלי דורון, עו"ד

בעת העברת כספים מחול לישראל מומלץ לבדוק תחילה כי הכספים המצויים בחשבון הבנק הזר הם "לבנים" וכי יש בידיכם את כל האישורים המעידים על כך והיה ויש בנמצא בעיה ו/או היה ואין בידך אסמכתאות ו/או היה והכספים "שחורים" אזי נכון לטפל בעניין מבעוד מועד, עוד בטרם תעביר את הכספים לישראל, לטובת הבטחת קליטת הכספים בישראל בחוקיות ובשקיפות וללא מעצורים מצד הרשויות ו/או הבנקים.

רילוקיישן לקפריסין בגיל פרישה

מאת: אלי דורון, עו"ד

קפריסין הינה אחד היעדים האטרקטיביים לביצוע רילוקיישן בגיל פרישה. יחד עם זאת, כדאי לדעת כי ביצוע רילוקיישן בגיל פרישה הינו מורכב יותר, בעיקר בשל העובדה כי לרוב האנשים בגילאים אלו משולמת פנסיה, ריביות או דיבידנדים שמקורם בישראל וכן רבים מחזיקים בנכסים שונים, בהם נכסי מקרקעין.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.