מאת:

פקיד שומה ירושלים חזר בו מדרישתו שהעמותות המסייעות לבני זוג ישראלים לאמץ תינוקות בחו"ל, יסווגו ב"עסק" לכל דבר וקיבלה את עמדתם של פרקליטי העמותות שמדובר ב"מוסדות ציבוריים" הפטורים ממס.

אחת העמותות בשם "מזל" מסייעת בהבאת תינוקות מאוקראינה פועלת כחוק ועל פי אמנת האג ונמצאת בפיקוח  משרדי הרווחה והמשפטים. החוק גם קובע את הסכום שהעמותה יכולה לגבות מכל זוג עבור הליך האימוץ. העמותה הגישה למס הכנסה דוחות שנתיים שבהם סיווגה את עצמה כ"מוסד ציבורי", שהכנסותיה פטורות ממס.

אולם מס הכנסה סירב לקבל את דיווחי העמותה לשנים 2005-2008 בטענה שהעמותה אינה עומדת בהגדרה של "מוסד ציבורי" בפקודת מס הכנסה מאחר והיא אינה פועלת ל"מטרה ציבורית". כתוצאה מכך דרש פקיד השומה מהעמותה לשלם מס בסך מיליוני שקלים.

עו"ד אפי אוחנה ממשרד עורכי הדין דורון, טיקוצקי, צדרבוים, עמיר, מזרחי, המתמחים במיסוי מקומי ובינלאומי, ניסה לשכנע את פקיד השומה שמה שהעמותה עושה למען המשפחות חשוכות הילדים זה "סעד" ולכן יש לראות בפעילותה כ"מטרה ציבורית" אך פקיד השומה לא קיבל טענה זו ולכן הוגש ערעור על ידי העמותה לבית המשפט המחוזי בירושלים.

עו"ד אוחנה טען בנימוקי הערעור שהוגשו לבית המשפט,  כי מעבר לכך שפעילות העמותה עולה באופן מובהק ועל פי כל אמת מידה כדי "סעד" ועל כן העמותה פועלת למטרה ציבורית ויש לראות כמוסד ציבורי, הרי שקביעת מס הכנסה גורמת למעשה למדינה להפר את אמנת האג שכן מצד אחד המדינה, החתומה על אמנת האג בדבר אימוץ בין מדינתי משנת 1993 העניקה לעמותות היתר לפעול בתחום של אימוץ בין ארצי בהתאם להוראות האמנה הקובעות כי רק מוסדות ללא כוונת רווח יוכרו לטיפול באימוץ בין מדינתי של ילדים ומצד שני המדינה (בכובעה כמס הכנסה) באה ואומרת שהעמותה היא עסק לכל דבר הפועל לצורך עשיית רווח.

כמו כן נטען,  כי דרישת מס הכנסה מהעמותות הללו לשלם מס תגדע את כל ענף האימוץ הבין ארצי וייגרם נזק לזוגות שירצו בעתיד לאמץ ולאלו שנמצאים כיום בתהליך אימוץ.

בעקבות הפנייה לבית המשפט נתקבלה בפרקליטות ובפקיד השומה החלטה עקרונית לבטל את דרישת המס שהוצאה לעמותת מזל ולעמותות נוספות העוסקות בתחום האימוץ הבין ארצי. הפשרה שהושגה מחוץ לכותלי בית המשפט הביאה למחיקת הערעור בהסכמת הצדדים.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

מועד הגשת התביעות במסלול האדום

מאת: אלי דורון, עו"ד

בהתאם לסעיף 36 לחוק מס רכוש וקרן פיצויים התשכ"ח 1961, תביעה לפיצוי בגין נזק עקיף במסלול האדום תוגש תוך שלושה חודשים מקרות הנזק. אך מאחר ומלחמת חרבות ברזל נמשכת כבר חודשים ארוכים הובהרו פרטים נוספים.

תיקון תקנות מס רכוש - אפריל 2024

מאת: אלי דורון, עו"ד

ב-9.4.24 פורסמו תיקונים לתקנות מס רכוש תקנות מס רכוש וקרן פיצויים. כל הפרטים במאמר>>

פיצוי ממס רכוש בגין מיזמים שלא יצאו אל הפועל עקב המלחמה

מאת: אלי דורון, עו"ד

האם הנזקים העקיפים שנגרמו לבעל עסק כתוצאה מביטול, דחייה, או סיכול של מיזם אשר לא יצא לפועל כתוצאה מהמלחמה, הינו נזק בר פיצוי במסלול האדום?

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.