מאת:

סעיף 2(2)(א) לפקודת מס הכנסה [נוסח חדש] (להלן: "הפקודה"), מחייב עובד לשלם מס הכנסה על השתכרות או ריווח שהיו לו מעבודה והכוללים כל טובת הנאה או קצובה שניתנו לעובד זה ממעבידו; תשלומים שניתנו לעובד לכיסוי הוצאותיו, לרבות תשלומים בשל החזקת רכב או טלפון, נסיעות לחוץ לארץ או רכישת ספרות מקצועית או ביגוד, אך למעט תשלומים כאמור המותרים לעובד כהוצאה; שוויו של שימוש ברכב או ברדיו טלפון נייד שהועמד לרשותו של העובד; והכל - בין שניתנו בכסף ובין בשווה כסף, בין שניתנו לעובד במישרין או בעקיפין או שניתנו לאחר לטובתו.

סעיף 2(2)(ב) לפקודה קובע כי שר האוצר, באישור ועדת הכספים של הכנסת, יקבע את שוויו של השימוש ברכב או בטלפון נייד שהועמד כאמור לרשות העובד. מכוח ההסמכה שבסעיף זה וסעיף 243 לפקודה, התקין שר האוצר, באישור ועדת הכספים של הכנסת, את תקנות מס הכנסה (שווי השימוש ברדיו טלפון נייד), התשס"ב-2002 (להלן: "התקנות").

במסגרת תקנות אלה נקבע כי שווי השימוש לכל חודש בטלפון נייד שהועמד לרשות העובד (כלומר ניתן לשימושו האישי), למעט טלפון נייד כאמור שניתן להתקשר ממנו למקום העבודה בלבד, יהיה מחצית מההוצאה החודשית, או 100 שקלים חדשים (נכון לשנת 2012) לפי הנמוך, והכל בניכוי סכום ההוצאה החודשית ששילם העובד בשל אותו טלפון נייד.

אם כן, הואיל ועסקינן בזקיפת שווי לעובד אשר אמורה להשפיע על חבותו במס, ולאור הירידה הגדולה בהוצאות החודשיות של הטלפונים הניידים לה אנו עדים לאחרונה, מן הראוי שכל מעסיק יבחן את השלכות ירידת המחירים כאמור על שווי השימוש החודשי בטלפון הנייד אותו הוא זוקף לעובדיו על מנת שלא ימצא את עצמו בסופו של יום מחייב אותם בתשלום מס הכנסה מעבר למתחייב.  

 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

תיקון תקנות מס רכוש - אפריל 2024

מאת: אלי דורון, עו"ד

ב-9.4.24 פורסמו תיקונים לתקנות מס רכוש תקנות מס רכוש וקרן פיצויים. כל הפרטים במאמר>>

פיצוי ממס רכוש בגין מיזמים שלא יצאו אל הפועל עקב המלחמה

מאת: אלי דורון, עו"ד

האם הנזקים העקיפים שנגרמו לבעל עסק כתוצאה מביטול, דחייה, או סיכול של מיזם אשר לא יצא לפועל כתוצאה מהמלחמה, הינו נזק בר פיצוי במסלול האדום?

מסלול אדום לבוקרים, בעלי עדרי בקר בקו העימות

מאת: אלי דורון, עו"ד

את התביעות במסלול האדום יש לקדם ללא דיחוי, מועד הגשת התביעות נגזר משורה של פרמטרים, אם כי אין בנמצא צורך ב"הפסקת פעילות" שכן התקנות אינן דורשות הפסקת פעילות בענף החקלאות.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.