מאת:

אלי דורון, עו"ד  - ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח) [email protected]



סעיף 49ב(5) לחוק מיסוי מקרקעין (שבח ורכישה), התשכ"ג-1963 (להלן: "החוק") קובע כי המוכר דירת מגורים מזכה יהא זכאי לפטור ממס במכירתה אם המכירה היא של דירת מגורים מזכה כאמור שקיבל המוכר בירושה, ובלבד שהתקיימו כל אלה:
(א)  המוכר הוא בן זוגו של המוריש, או צאצא של המוריש, או בן זוגו של צאצא של המוריש;
(ב)  לפני פטירתו היה המוריש בעלה של דירת מגורים אחת בלבד;
(ג)  אילו היה המוריש עדיין בחיים ומוכר את דירת המגורים, היה פטור ממס בשל המכירה.

"דירת מגורים מזכה" מוגדרת כדירת מגורים ששימשה בעיקרה למגורים לפחות באחת משתי התקופות שלהלן:
(1)  ארבע חמישיות מהתקופה שבשלה מחושב השבח;
(2)  ארבע השנים שקדמו למכירתה;

במסגרת החלטת מיסוי שניתנה לאחרונה, דובר באדם שנפטר בחודש 2/2011 (להלן: "המנוח"), כשבמועד פטירתו היתה לו דירת מגורים אחת בלבד (להלן: "דירת הירושה"). בהתאם לצו ירושה ילדיו של המנוח היו יורשיו בחלקים שווים. 

יצוין, כי מספר חודשים לפני פטירתו, העביר המנוח לנכדו דירת מגורים אחרת בהעברה ללא תמורה בפטור ממס שבח לפי הוראות סעיף 62 לחוק.
יורשי המנוח מעוניינים היו למכור את דירת הירושה בפטור ממס בהתאם להוראות סעיף 49ב(5) לחוק, אלא שבמקרה המתואר, ובשל העברת הדירה האחרת לנכד כאמור, אילו היה המנוח (המוריש) עדיין בחיים ומוכר את דירת הירושה, לא היה הוא פטור ממס בשל מכירתה בהתאם לחוק. במילים אחרות, לא מתקיים היה תנאי (ג) הנ"ל של סעיף 49ב(5) לחוק.

לעומת זאת, המנוח כן זכאי היה לקבל פטור ממס במכירת דירת הירושה מכוח סעיף 6(א) לחוק מיסוי מקרקעין (הגדלת ההיצע של דירות מגורים – הוראת שעה), התשע"א-2011 (להלן: "הוראת השעה") בתנאי ששווי המכירה שלה אינו עולה על סכום של 2,200,000 ₪.

לאור האמור, הוחלט במסגרת החלטת המסוי האמורה, כי מכירת דירת הירושה בתקופת הוראת השעה תהיה פטורה ממס לפי הוראות סעיף 49ב(5) לחוק ככל ששווי המכירה של כל הדירה לא יעלה על 2,200,000 ₪. במילים אחרות: רשות המיסים קיבלה את הגישה לפיה תנאי (ג) הנ"ל אינו מחייב שהמכירה תהיה פטורה ממס לפי הוראות חוק מיסוי מקרקעין דווקא, וכי גם אם מכירת הדירה בידי המוריש (אילו היה מוכר אותה בעודו בחייו) היתה פטורה על פי "הוראת השעה", ניתן לראות בכך קיום של התנאי הרלוונטי לפטור המיוחד הניתן ליורש, בגין אותה דירה שקיבל בירושה.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

תיקון תקנות מס רכוש - אפריל 2024

מאת: אלי דורון, עו"ד

ב-9.4.24 פורסמו תיקונים לתקנות מס רכוש תקנות מס רכוש וקרן פיצויים. כל הפרטים במאמר>>

פיצוי ממס רכוש בגין מיזמים שלא יצאו אל הפועל עקב המלחמה

מאת: אלי דורון, עו"ד

האם הנזקים העקיפים שנגרמו לבעל עסק כתוצאה מביטול, דחייה, או סיכול של מיזם אשר לא יצא לפועל כתוצאה מהמלחמה, הינו נזק בר פיצוי במסלול האדום?

מסלול אדום לבוקרים, בעלי עדרי בקר בקו העימות

מאת: אלי דורון, עו"ד

את התביעות במסלול האדום יש לקדם ללא דיחוי, מועד הגשת התביעות נגזר משורה של פרמטרים, אם כי אין בנמצא צורך ב"הפסקת פעילות" שכן התקנות אינן דורשות הפסקת פעילות בענף החקלאות.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.