מאת:

ישראלים רבים מחזיקים בנדל"ן מניב בחוץ לארץ מבלי לדווח בישראל על הכנסותיהם בגינם.

תיקון 132 לפקודת מס הכנסה אשר נכנס לתוקף בשנת 2003, הפך את שיטת המס בישראל משיטת מס על בסיס טריטוריאלי לשיטת מס על בסיס פרסונאלי, לפיה מי שמוגדר בסעיף 1 לפקודה כ"תושב ישראל" (יחיד ותאגיד), יחויב במס בישראל על כלל הכנסותיו, ללא קשר לשאלה היכן הופקו, נצמחו, או נתקבלו ההכנסות.

אלא מאי? ישנם תושבי ישראל שרכשו נדל"ן בחוץ לארץ המניב לבם הכנסות (משכירות וכו'), ואינם מדווחים לרשויות המס בישראל על הכנסותיהם, ומשכך הינם עברייני מס.

הסיבות לאי הדיווח על הנדל"ן המניב הן שונות: יש ומדובר בישראלים שרכשו נדל"ן טרם כניסתה של הרפורמה במס (תיקון 132 לפקודה) ועל כן לא היו מודעים לשינוי המצב החוקי, ויש אשר רוצים להשתמט מתשלום מס, פשוטו כמשמעו.
 

נוהל גילוי מרצון


בכדי לאפשר לאותם תושבי ישראל המחזיקים בנדל"ן המניב הכנסות, לחשוף את ה"כספים השחורים" שברשותם ול"הכשירם", פרסמה רשות המיסים בישראל באפריל 2005, נוהל גילוי מרצון (להלן- "הנוהל"), אשר מטרתו לעודד נישומים, עוסקים, יחידים, בעלי תפקידים בתאגידים לרבות מייצגים, שעברו עבירות על חוקי המיסים לתקן את דיווחיהם ולדווח נתוני אמת.

במסגרת נוהל זה מטופלות עבירות השמטת הכנסות או נכסים, ניהול ספרים כוזבים, התחמקות ממס מעסקים ועסקאות בארץ ובחו"ל ועבירות בקשר ליבוא ויצוא.

לשם עידוד הנוהל, מתחייבת רשות המיסים בתיאום עם הפרקליטות, שלא יינקטו הליכים פליליים נגד הפונה שיבצע גילוי מרצון, ואולם על המבקשים לנקוט בהליך, לעמוד במספר תנאים יסודיים טרם הגשת הצהרת אמת, תיקון הדיווח ותשלום המס המגיע.

בתאריך 15 לנובמבר 2011, פרסמה רשות המיסים בישראל נוהל גילוי מרצון על נכסים והכנסות מחוץ לישראל לתקופה שבין 15.11.2011 ועד 30.6.2012, אשר במסגרתו תינתן האפשרות לישראלים המחזיקים נדל"ן מניב בחו"ל, ולא דיווחו עד כה על הכנסותיהם אלו, לבצע מהלך של "גילוי מרצון" אשר יקנה באותם מקרים חסינות מנקיטה בהליך פלילי במישור דיני המס, וכן יעניק הקלות במישור הגבייה-ריבית, הפרשי הצמדה וקנסות (להלן: הוראת השעה).
 

הקלות מס לרווחי נדלן בחול


הוראת השעה מציעה הקלות משמעותיות בהשוואה לנוהל הקבוע, הן במישור הגבייה והן במישור ההליך הפרוצדוראלי ובעיקר –ריכוז הטיפול במישור הפלילי והאזרחי תחת קורת גג אחת.

ההקלות יינתנו רק לתושבי ישראל אשר יבצעו את הליך הגילוי מרצון עד ליום 30/6/2012, ולאחריו תמשיך רשות המיסים לפעול בהתאם לסמכויות הפליליות והאזרחיות הנתונות בידה, על מנת לגלות, למסות ולנקוט בהליכים פליליים כנגד תושבי ישראל אשר אינם מדווחים על ההכנסות המופקות על ידם.

לאור הוראת השעה במסגרת נוהל גילוי מרצון נפתח חלון הזדמנויות לישראלים המחזיקים בנדל"ן מניב בחוץ לארץ ואינם מדווחים בישראל על הכנסותיהם. על כן טוב יעשו אלו באם יפנו למשרדנו ויפעלו במסגרת הליך מבורך זה,אשר ייתן בידם את האפשרות ל"הלבין" את הכסף השחור המתקבל מהנדל"ן ולהכשירו מבלי לשאת בתוצאות פליליות בגין מעשיהם.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

ייצוג דיירים בהתחדשות עירונית

מאת: ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח)

במאמר זה נסקור את החשיבות בבחירת עו"ד בעל ידע וניסיון בתהליך התחדשות עירונית, נבחן את אבני הדרך ואת מקומו של עו"ד בכל אחת מנקודות זמן אלו.

הוצאות פיתוח מגרש אינן מהוות חלק ממחיר המקרקעין לצורך חישוב מס רכישה

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח); יגאל רוזנברג, עו"ד

בית המשפט העליון דן בשני ערעורים שבמרכזם השאלה האם בעת רכישת מקרקעין שלא עברו פיתוח, תוך התחייבות לשאת בהוצאת הפיתוח של המגרש, יש לראות בסכום שאותו מתחייב לשלם הרוכש עבור פיתוח המגרש כחלק ממחיר המקרקעין המחויב במס רכישה או שמא יש לראות את ההתחייבות לשאת בהוצאות הפיתוח כהתחייבות נפרדת מההתחייבות לרכישת המקרקעין שאין לשלם עליה מס רכישה.

חברה קבלנית או איגוד מקרקעין ?

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח); יגאל רוזנברג, עו"ד

ביהמ"ש קבע, כי חברה שחתמה על הסכם לביצוע פרויקט תמ"א 38, אך בפועל לא פעלה באופן שוטף ורציף לביצוע הפרויקט, כך שבפועל כל מה שהיה בידי החברה הוא בגדר זכות במקרקעין, תסווג כאיגוד מקרקעין. כפועל יוצא מכך נקבע כי מכירת מניותיה של חברה כזאת - תהיה בגדר פעולה באיגוד מקרקעין ותחויב במס רכישה כדין.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.