מאת:

חוק פיצויי פיטורין בנוסחו הנוכחי מאפשר ליורשיו של עובד שנפטר לקבל את פיצויי הפיטורין להם היה זכאי המוריש. החוק כיום קובע כי הזכאות לקבלת פיצויי פיטורין תחול רק לשאריו של המוריש בקרבה הגבוהה ביותר. הצעת חוק שהונחה על שולחן הכנסת לאחרונה, מבקשת להרחיב את מעגל הזכאים לקבל את כספי הפיצויים הללו.

פיצויי פיטורין כידוע מגיעים לכל עובד אשר עבד במקום עבודתו למעלה משנה ברציפות (פרט לחופשות, מילואים, מחלה, חגים וכד'). על פי המצב הנוכחי בחוק, עובד שעבודתו הופסקה מחמת פטירה, זכאי לפיצויי פיטורין כאילו פוטר. שאריו של העובד שנפטר הם אלו שיהיו זכאים לקבל את פיצויי הפיטורין של אותו עובד שנפטר, כאשר החוק קובע כי שאריו של אדם לצורך החוק הם, בן זוגו של הנפטר בשעת פטירתו לרבות ידוע בציבור הגר עימו, וכן ילד של עובד שהוא בגדר תלוי במבוטח לעניין גמלאות. במידה ואין בין זוג או ילד כאמור, יהיו זכאים שאריו של הנפטר שהם ילדים והורים שעיקר פרנסתם היה על הנפטר וכן אחים ואחיות אשר כל מקור פרנסתם היה הנפטר וכן הם גרו עימו תחת קורת גג אחת לפחות שנה אחת בטרם נפטר הוא. במצב שכזה, בו שאריו של הנפטר אינם בן זוג או ילד, כספי הפיצויים יופקדו בבית הדין הארצי לעבודה, אשר הוא יקבע את אופן החלוקה בין יתר שאריו של הנפטר.

הצעת החוק מבקשת למנוע מצב בו כספי הפיצויים לא מועברים לשאריו של נפטר ונשארים אצל המעביד, שכן יש לראות בהעברת הכספים אינטרס חברתי כלכלי חשוב.

הצעת החוק בעצם מבקשת להרחיב את ההגדרות שבחוק לקביעת שאריו של נפטר לצורך קבלת פיצויי הפיטורין, באופן בו כאשר לא ימצאו שאריו של נפטר מדרגת קירבה גבוהה, יועברו הם לדרגת קרבה נמוכה יותר. לשם כך, מוצע כי מעביד שעובדו נפטר יהיה חייב להעביר את כספי הפיצויים לבית הדין האזורי לעבודה, ובית הדין יהיה זה אשר עליו לקבוע את חלוקת הכספים לשאריו, בהתאם למצבם הכלכלי ולמידת תלותם בעובד שנפטר.

עוד מוצע, כי במידה ולא ימצאו לעובד שארים כלשהם, להם ניתן יהיה להעביר את כספי הפיטורים, יועברו כספים אלו ליורשיו של הנפטר, ככל שאלו בנמצא.

נראה אפוא שהצעת החוק מבקשת להשית צדק חברתי ולהדגיש את חשיבותם של פיצויי הפיטורים והעברתם לעובד או לשאריו/ יורשיו. המצב החדש, ככל שיאושר על ידי המחוקק, יאפשר את היפרעותם של פיצוי הפיטורים במקרים רבים יותר, באופן בו הפיצויים לא יוותרו אצל המעסיק, אלא יגיעו ליעדם הראוי והנכון.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

גירושין בתקופת הקורונה

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח)

משבר הקורונה "מוציא" ממרבית האנשים מטענים נפשיים ואת מה שהם באמת מרגישים - אם עד למשבר היינו עסוקים בעבודה, טיולים, בילויים, מפגשים עם חברים וכו', המשבר לפתע קירקע חלק גדול מאתנו ובפועל גרם לזוגות להימצא בסגר, או שלא בסגר ביחד בבית, ולהתמודד עם לחץ התקופה.

דיני משפחה - סוגיות עיקריות

מאת: ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); אלי דורון, עו"ד; לירן יזהר, משפטן

דיני המשפחה והמעמד האישי עוסקים בכל הקשור לסכסוכים וסוגיות בקשר עם התא המשפחתי ובכלל זה גירושין, מזונות, הסכמי ממון, אלימות במשפחה, חטיפת ילדים, הסכמי שלום בית וכו'.

הסתלקות יורש מחלקו בירושה - מתי ובאילו תנאים?

מאת: ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); אלי דורון, עו"ד; הדר וייצנר, משפטנית

כלל יסוד הוא, כי דיני הירושה מקנים ערך עליון לרצון המוריש. ואולם, בד בבד, דיני הירושה מכירים בכך שאין לאכוף על יורש את תוארו, כאשר זה אינו חפץ בכך. אשר על כן, ס' 6 לחוק הירושה מאפשר ליורש להסתלק מחלקו בעיזבון, כולו או מקצתו, כך שלא יראה בו הדין יורש מלכתחילה.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.