מאת:
22/10/2008

פנייה קלה ומהירה

אל תחכו - פנו אלינו עוד היום!
התקשרו ל- 054-4251054 או השאירו פרטים, ונעניק לכם ייעוץ ראשוני ללא התחייבות כדי להתחיל לפעול נכון כבר עכשיו.
 
תקציר המאמר בשאלות ותשובות – מעבר מהיר ↓

פטור ממס שבח בהעברת זכויות במקרקעין במסגרת הסכם גירושין

"מכירה" הינה כל אירוע בו יוצא נכס מידי נישום, בין בתמורה ובין שלא בתמורה, לרבות מכירה מאונס הנכפת על הנישום, אך למעט מספר חריגים. כך לדוגמא, הורשה הינה העברת נכס מידי המוריש - היינו הענקתה של זכות בנכס לאחר, הפטורה ממס, שכן המחוקק קבע כי הורשה אינה מכירה.

העברה נוספת של נכס שאינה נכנסת בגדרה של "מכירה" הינה העברת זכות במקרקעין אגב הליכי גירושין (כפועל יוצא של פסק דין לגירושין) - סעיף 4א לחוק מיסוי מקרקעין. על עסקה זו כלל אין צורך לדווח כעסקת מכר מקרקעין, אלא יש צורך להגיע עם פסק הדין ללשכת הטאבו ולהעביר את הבעלות בנכס. העברת זכויות בזכות במקרקעין הנעשית על פי פסק דין שניתן אגב הליכי גירושין, לא יראוה כמכירה, בין אם היא העברה בין בני הזוג ובין אם היא העברה מהם לילדיהם. כאשר ירצה אותו אדם לו הועברו הזכויות (בן הזוג או הצאצא) למכור את אותה זכות, או אז יחושב המס של הזכות כאילו נמכרה הזכות על יד מי שהעביר את הזכויות בה.

בהחלטת מיסוי 34/07 התבקשה רשות המיסים ליתן החלטה מקדמית, מה יעלה בגורלה של דירת מגורים בבעלותם המשותפת של זוג המבקש להעביר את הזכויות בה במסגרת הסדר הגירושים שביניהם מבחינת החבויות במס. באותו העניין, בני הזוג רכשו דירת מגורים במהלך חייהם המשותפים, ולימים, עת החליטו לפרק את מוסד נישואיהם, הסדירו את אופן חלוקת הזכויות בדירה במסגרת הסכם גירושין ביניהם אשר קיבל תוקף כדין מבית הדין הרבני. על פי ההסכם, זכויות בני הזוג בדירת המגורים יחולקו באופן שווה ביניהם. לימים, החליטו בני הזוג לפרק את השיתוף ביניהם באופן שבת הזוג תעביר את זכויותיה בדירת המגורים לבן הזוג, ומנגד בן הזוג התחייב להעביר לה תמורה כספית בעבור הנכס. נקבע, כי ככל שבית המשפט לענייני משפחה יאשר את ההסכמה האמורה במסגרת הסכם הגירושין, יחולו הוראות סעיף 4א לחוק מיסוי מקרקעין, היינו ההעברה האמורה תהא פטוחה ממס שבח.

חשוב להדגיש, כי אילו בני הזוג היו מחליטים על העברת הנכס לאחר מתן הסכם הגירושין, היו נתקלים הם בבעיה מבחינת הפטור ממס, שכן ההעברה עשויה היתה שלא להיחשב כהעברת זכויות אגב גירושין, אלא כמכירה החייבת במס. עוד עולה, כי יש צורך במחשבה מוקדמת של בני זוג הבאים בפני הסכם גירושין, שכן זו עשויה לחסוך במקרים רבים חבות מיותר במס. אנו ממליצים על היוועצות עם גורם מוסמך בתחום המס בטרם הגשת הסכם הגירושין והעברת הזכויות השונות.

משרד עורכי דין דורון, טיקוצקי ושות' עומד לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

מדורג

 

4.66 ע"י 3 גולשים

עשוי לעניין אתכם

פטור ממע"מ על דמי הצלחה בקרנות השקעה

מאת: אלי דורון, עו"ד

רשות המסים משנה את כללי המשחק לקרנות השקעה פרטיות. טיוטת תקנות מע"מ חדשה מציעה פטור ממע"מ על דמי הצלחה ושיעור מע"מ אפס על חלק מדמי הניהול המשויך למשקיעי חוץ. לצד ההטבות, נקבעים תנאי סף מחמירים, דרישות דיווח חדשות וסוגיות מעבר שעשויות להשפיע באופן מהותי על מבנה הקרן והכדאיות הכלכלית שלה. האם הקרן שלכם עומדת בתנאים?

תביעה להרמת מסך בדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

האחריות המוגבלת של בעלי מניות אינה חסינה. באילו מקרים חריגים בתי המשפט “מרימים את המסך”, מייחסים חובות אישית – ואיך בונים תביעה שמצליחה להגיע עד לכיס הפרטי? מדריך משפטי פרקטי למי שלא מוכן להישאר מול חברה ריקה.

התיישנות שומות והשגות: מתי פקיד השומה מאבד סמכות?

מאת: אלי דורון, עו"ד

האם פקיד השומה איחר במועד? ייתכן שהשומה כלל אינה תקפה. מועדי ההתיישנות בדיני המס אינם עניין טכני בלבד – הם עשויים להכריע אם חוב מס של מיליוני שקלים יעמוד בעינו או יבוטל לחלוטין. במאמר זה נבחן את מוסד ההשגה, הלכות סמי, יוסי נאמן וינקו וייס, משמעות משלוח צווי שומה, טענות התיישנות, חובת תום הלב של הנישום ורשות המסים, וההשפעה הדרמטית של חריגה מלוחות הזמנים הקבועים בחוק. אם אתם מנהלים הליך שומה, השגה או ערעור מס – זהו מידע שחובה להכיר לפני שמקבלים החלטה. לקריאת המאמר המלא >>

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.