מאת:

בהחלטה מיום 29.7.16 בתיק ה"פ 31180-05-16 נקבע כי יש לדחות את הבקשה לסעד זמני שהוגשה כנגד רשות המיסים בבקשה לקבוע כי עליה להמנע מנקיטה בהליכי גבייה עד להכרעה בהליך העיקרי.

המבקש זומן למשרדי המכס חיפה שם נחקר בחשד כי ייבא לארץ רכב מסוג מרצדס ולא דיווח את מחירו האמיתי של הרכב שעלותו הינה 52,000 יורו (28,650 יורו, כפי שדיווח) ובכך שילם מס מופחת. הגירעון במס הקניה בתוספת ריבית והצמדה הסתכם לסך של 207,911 ₪ והמבקש נדרש לשלמו עד ליום 15.5.16.

יום לאחר מועד התשלום הגיש המבקש את תובענתו בדרך של המרצת פתיחה בבקשה לסעד הצהרתי כי אינו חייב דבר ובבקשה לסעד זמני שימנע מן המשיבה לנקוט הליכי גבייה עד להכרעה בהליך העיקרי. לטענתו, אין לו יד בדבר קניית הרכב המיובא ואף המשיבה לא הציגה תשתית ראייתית בעניין מעורבותו.

המבקש ציין כי אין הוא מכיר את הרכב המדובר וכי לא הזמין רכב ביבוא אישי וכי נודע לו בהפתעה על הרכב מספר חודשים קודם לכן כאשר קיבל דו"ח מכביש 6. לטענתו מדובר בשימוש פסול בתעודת הזהות שלו וזיוף פרטיו האישיים. באשר לבקשה לעכב נקיטת הליכי גבייה, טען, כי עלול להיגרם לו נזק חמור - הינו מתפרנס מעבודתו כמנהל סופרמרקט ואם יצטרך לשלם את הקנס יאלץ לפטר את עובדיו כי אין לו דרך להעמיד את סכום החוב.   

טיעוני המשיבה    

לטענת המשיבה, המבקש היה מעורב בעסקת קניית הרכב המיובא והצגת מסמכי שווא. לטענתה, המבקש חתום על שלל מסמכים בנידון וסוכנות המכס שהיתה מעורבת בייבוא אף אישרה כי המבקש הוא שהזדהה וחתם בפניה. עוד טוענת המשיבה כי המבקש נחקר אצל המשיבה וידע היטב באיזה ייבוא רכב מדובר וסיפר שהביע עניין ברכישת מרצדס ואף נפגש עם פלוני ונתן לו את רישיון הרכב שלו אך לטענו לבסוף החליט כי אינו מעוניין ברכב. בהמשך, טען בחקירתו כי הגיעו לביתו אדם שהציג עצמו עו"ד ביחד עם אדם נוסף וביקשו שיחתום כי הוא מוכר את הרכב, לטענתו חתם בלי לקבל תמורה או מסמכים ועשה זאת כי התברר לו כי ישנו רכב על שמו ולא רצה לקבל דו"חות.

המשיבה טוענת כי הדרך בה צריך לפעול הינה על-פי סעיף 154 לפקודת המכס, על המבקש לשלם ולאחר מכן לתבוע. לטענת המשיב, המבקש לא הציג נתונים על מצבו הכלכלי וכן בקשתו לוקה בחוסר תום לב כאשר לא הציג את זיקתו האמתית לרכב המדובר.

קביעת בית המשפט

בית המשפט דחה את הבקשה בטענה כי המבקש היתמם ומנע מידע מהותי מבית המשפט בעת הגשת הבקשה - התנהגותו לוקה בחוסר תום לב מובהק.

ביהמ"ש ציין כי סעד זמני הוא סעד מן היושר "העותר לסעד זה חייב לבוא לבית המשפט בתום לב, ולמסור לו את כל הנתונים הרלבנטיים להכרעה" ובמקרה הנ"ל, המבקש מודע היה לחלקו בייבוא הרכב ואף נחקר על כך ברשות המיסים, הוא ידע כי הרכב רשום על שמו וכי חתם על מסמכי העברת בעלות הרכב אך בעת ביקש את הסעד לא מסר את המידע הנ"ל. באשר למאזן הנוחות, קבע בית המשפט כי המבקש לא פירט את קשייו, טען כי הינו בעל סופרמרקט כאשר בפועל הינו בעל 50% ממניותיה של חברה שהיא מבעלי המרכול, לכן כאשר טענות לעניין מאזן הנוחות מועלות על דרך הסתם, אין בידי בית המשפט להיזקק להם.

אשר על כן קבע בית המשפט שבקשתו של המבקש לסעד הזמני, הוגשה באופן לא ראוי עד שהדבר מחייב את דחייתה. ביהמ"ש קבע כי על המבקש לשלם את החוב ואם יימצא שאינו חייב, יוחזר לו כספו.

>> זקוקים לייעוץ בנושא מכס יבוא? לחצו כאן.
>> עוד מידע בנושא מס יבוא אישי, תוכלו למצוא כאן.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

תיקון תקנות מס רכוש - אפריל 2024

מאת: אלי דורון, עו"ד

ב-9.4.24 פורסמו תיקונים לתקנות מס רכוש תקנות מס רכוש וקרן פיצויים. כל הפרטים במאמר>>

פיצוי ממס רכוש בגין מיזמים שלא יצאו אל הפועל עקב המלחמה

מאת: אלי דורון, עו"ד

האם הנזקים העקיפים שנגרמו לבעל עסק כתוצאה מביטול, דחייה, או סיכול של מיזם אשר לא יצא לפועל כתוצאה מהמלחמה, הינו נזק בר פיצוי במסלול האדום?

מסלול אדום לבוקרים, בעלי עדרי בקר בקו העימות

מאת: אלי דורון, עו"ד

את התביעות במסלול האדום יש לקדם ללא דיחוי, מועד הגשת התביעות נגזר משורה של פרמטרים, אם כי אין בנמצא צורך ב"הפסקת פעילות" שכן התקנות אינן דורשות הפסקת פעילות בענף החקלאות.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.