מאת:

ע"פ הערכות מצד גורמים ברשות המיסים, ישראלים לא מעטים עדין מחזיקים ברשותם חשבונות בנק בלתי מדווחים מחוץ לגבולות ישראל, זאת חרף מספר לא מבוטל של פרסומים והבהרות בנושא. ברשות המיסים מודעים היטב לפוטנציאל המס הנגרע כפועל יוצא מקופת המדינה ולפיכך שמו לעצמם כמטרה לחשוף באמצעות מגוון של דרכים ושיטות חלק ניכר מישראלים אלו ולמצות עימם את הדין.    

כזכור, כחלק ממלחמתה של רשות המסים בעבירות המס השונות בישראל פרסמה הרשות בשנת 2005 את הליך "הגילוי מרצון" במסגרתו התירה לתושבי ישראל (כתוצאה מתחולת המס הפרסונאלית והטריטוריאלית הנוהגת בישראל החל מ-1.1.03) לדווח מרצונם על עבירות מס שביצעו ובתמורה העניקה להם חסינות מפני הליכים פליליים.

לא זו בלבד, במהלך שנת 2014, במסגרת הוראת שעה ייעודית, יצרה הרשות תמריץ חיובי נוסף לנקיטה בהליך, באמצעות פיצולו לשלושה מסלולי גילוי אופציונאליים בכפוף לאופי ההכנסה שלא דווחה. שלושת המסלולים המתאפשרים מכוח הוראת השעה הנם כדלקמן :
1. גילוי מרצון מלא;
2. גילוי מרצון במתכונת אנונימית;
3. גילוי מרצון לפי "מסלול ירוק מקוצר" - לדיווח על הון שלא יעלה על 2,000,000  ₪.

הוראת שעה זו אשר צפויה להסתיים במהלך חודש יוני הקרוב, טומנת בחובה יתרון דיוני מהותי עבור ציבור הנישומים, והלכה למעשה מפחיתה את הסיכון הטמון בהליך דנן במידה ניכרת, זאת הן בנוגע לסך חבות המס הסופית והן בקשר להצלחת ההליך כולו, כפי שלמדים אנו עקב טיפול בעשרות רבות של בקשות גילוי מרצון. מטבע הדברים, תכנון האסטרטגיה המשפטית-מיסויית והתאמתה למקרה הספציפי של כל נישום ונישום, הנה פעולה מורכבת, טעונת מומחיות ובעלת חשיבות קריטית המשליכה במישרין על שיעור המס הסופי שיקבע לתשלום.

כך למשל, בקשה שתוגש דרך המסלול האנונימי - עד לשלב סגירת העסקה, יש שתעשה באמצעות משפטנים המתמחים בדיני המס אשר נהנים מתוקף תפקידם מחסינות מוחלטת בלתי ניתנת להסרה, בשונה מזו המוענקת לבעלי מקצוע חופשיים אחרים כגון רואי חשבון או יועצי מס. מטבעה, מקבלת סוגיית החיסיון, בכל הקשור עם ההליך האנונימי, משנה תוקף, כאשר חשיפת הנישום לראשונה יש שתעשה בתזמון הנכון בסמוך לסגירת הסכם שומה שיכלול את חבות המס הסופית.

זאת ועוד, במקרים רבים המאפיינים הליכים של גילוי מרצון, סוגיות משפטיות מובהקות מהוות בסיס בעל חשיבות קרדינאלית בקביעת המס הסופי. בעניין זה די אם נזכיר את נושא ההתיישנות, אופן סיווג ההכנסה בהתאם למבחנים הקבועים פקודת מס הכנסה ואלו שעוצבו עם השנים ע"י בתי המשפט, אופן מיסוי הקרן, קביעת מעמד הנישום לצרכי מס (למשל לעניין תושבתו וכו') וכיוצא באלו סוגיות משפטיות מובהקות אשר מטבע הדברים יש שיטופלו בידי משפטנים המתמחים אד הוק בדיני המס.     
      
לאור האמור לעיל, בטרם הגשת בקשה לגילוי מרצון, המלצתנו להיוועץ בעו"ד המתמחה בנושא.

* למידע נוסף וייעוץ משפטי בנושא, לחצו כאן

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

הסדרת ארנק דיגיטלי שחור - גילוי מרצון 2024

מאת: אלי דורון, עו"ד

חזרתו של נוהל גילוי מרצון 2024

מאת: אלי דורון, עו"ד

חזרתו של נוהל גילוי מרצון - צעד מתבקש למילוי הקופה המתרוקנת. לאחרונה פורסם כי רשות המס החליטה להפעיל מחדש את נוהל "גילוי מרצון" שמאפשר לנישומים תושבי ישראל לפנות מיוזמתם לרשות המסים ולדווח על הכנסותיהם שטרם הוצהרו תוך קבלת חסינות מפני העמדה לדין.

חשבוניות פיקטיביות וסנקציה של כפל מס

מאת: אלי דורון, עו"ד

לאחרונה ניתן בבית המשפט המחוזי לוד-מרכז פס"ד נוסף בהמשך ישיר למלחמה של רשויות המס בחשבוניות פיקטיביות. בפסק הדין דחה בית המשפט את ערעורו של בעל המניות בחברה וקבע, כי בפסיקה הוצבה דרישה מהותית כי חשבונית מס תשקף עסקה אמיתית שהתרחשה ואת הצדדים האמיתיים לעסקה.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.