מאת:

יותר ויותר אנשי עסקים ישראלים וחברות ישראליות נכנסות לשוק האתיופי ודומה כי יחסי המסחר בין ישראל ואתיופיה בתנופה. העובדה שבישראל ישנם למעלה מ- 100,000 אזרחים ממוצא אתיופי, כמו גם הקרבה הגיאוגרפית בין הארצות (רק שלוש שעות טיסה) מהוות בסיס מצוין לקידום ופיתוח מערכת יחסים כלכלית עסקית בין המדינות.  כמו כן, אף ניתן לזהות מספר גופים כלכליים באתיופיה המגלים עניין בישראל, וברור כעת כי היקף הפעילות המסחרית בין המדינות נמצא בעליה מתמדת. 
בימים אלו פתח משרד עורכי הדין דורון טיקוצקי ושות' סניף מטעמו באתיופיה, שעתיד לשמש כלשכת מסחר לצורכי קידום עסקים בין ישראל לבין מדינת אתיופיה ומדינת אריתריאה השכנה. משרד דורון, טיקוצקי ושות', בית ל-45 עורכי דין, רואי חשבון וכלכלנים, אשר צבר במרוצת השנים ניסיון רב בהתנהלות בין לאומית ובכלל זה פועל הן בישראל, הן ברומניה והן בקפריסין,  חבר לטובת הפרויקט החלוצי למשרד עורכי דין יאסו פרי הכולל שלושה עורכי דין ישראלים ילידי אתיופיה וביניהם עורך הדין אליעזר יאסו גיל.  
 
הסניף האתיופי יתמחה במתן פתרונות משפטיים ומסחריים כוללים לחברות ואנשי עסקים ישראלים המנהלים עסקים באתיופיה ואריתריאה, או השואפים להיכנס לשוק האתיופי המתפתח, אם לטובת מיזמים בתחום החקלאות, אם לטובת מיזמים בתחום התיירות, אם לטובת ביצוע עבודות על אדמת אתיופיה ועוד.  
הסניף האתיופי ילווה ישראלים המבקשים לחדור אל אתיופיה ובתוך כך יעניק מענה כולל, החל משלב הגדרת הצרכים של הלקוח ו/או המוצר אותו הוא מבקש להחדיר לאתיופיה וכלה בניהול משאים ומתנים עבורו באתיופיה בשפה האמהרית והטיגרית, שתי השפות המדוברות באתיופיה, יצירת קשרים עסקיים עם הגורמים הרלוונטיים, עריכת הסכמים עם גורמים מקומיים, שילובם עם מבנה בינלאומי וכיו"ב, והכול תוך שמירה על עקרונות שקיפות והתנהלות תקינה אל מול כל המדינות המעורבות. 
 
בשנים האחרונות ניתן לזהות שינויים מהותיים שהתרחשו ומתרחשים מעל ומתחת לפני שטחה של  המדינה ממזרח אפריקה, שינויים שהלכה למעשה יש בהם כדי לסמן את אתיופיה כמדינה בעלת פוטנציאל כלכלי-השקעתי גבוה לאין שיעור משנים עברו. אם נוסיף לכך את היצע כוח העבודה הזול יחסית שעם השנים התקדם והתפתח כחלק מתהליך של אקדמיזציה באוכלוסיה המקומית, וכמו כן את התמריצים החיוביים והמשמעותיים המוענקים על ידי השלטון המקומי בכדי לעודד ייצוא, זאת נוכח החוסר התמידי במטבע חוץ במדינה, ניתן בנקל להבין את נהירתם המאסיבית של משקיעים זרים אשר זיהו את הפוטנציאל הכלכלי ואגב כך הגיעו ומגיעים ללא הרף ומכל רחבי העולם, בתופעה שפועלה היוצא הינו צמיחה כלכלית משמעותית שניכרת היטב במדינה. עובדה זו, לא חמקה אף מעיניהם של המשקיעים הישראלים, חלקם ממוצא אתיופי, חלקם לאו, אשר מגיעים לאתיופיה כדי לקיים פעילות עסקית בתחומים שונים, החל מחקלאות, דרך ייעוץ בתחומים שונים לגורמים מקומיים וכלה בהשקעות לא מבוטלות בתשתיות המדינה. 
 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

השקעות ומסחר באתיופיה

מאת: ליאור פרי, עו"ד

אתיופיה מהווה במידה רבה שוק מתעורר נוח יחסית באפריקה, הנהנה מיתרונות יחסיים על פני מדינות אפריקאיות אחרות אשר הופכות את הפוטנציאל הגלום במדינה זו בר מימוש בצורה נוחה וקלה יחסית, במיוחד לאנשי עסקים ישראלים.

הישראלים מגלים את אתיופיה

מאת: דורון, טקוצקי, צדרבוים, עמיר, מזרחי עו"ד ונוטריון

היקפי הסחר בין ישראל ואתיופיה גדלים מדי חודש וחברת ישראליות רבות, מצאו קרקע פוריה לפעילות עסקית ענפה עם חברות אתיופיות או כהשקעה במיזמים שונים בכוחות עצמם.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.