מאת:

לפני כל תהליך בניית מבנה מקובל לחתום על חוזה בנייה עם הקבלן הראשי, קבלן המפתח.
בנוסף לכך, לשם הבנייה, יש להוציא היתרי בנייה מתאימים ומומלץ להסתייע בעורך דין נדלן לשם מטרות אלו.


כאשר חותמים על חוזה בנייה עם הקבלן, לרוב מדובר בקבלן מפתח שאחראי על עבודת הבנייה של שלד הבית ותחתיו עובדים קבלני משנה. חוזה זה הוא חשוב במיוחד משום שכל מלאכת הבנייה הבסיסית של המבנה תלויה בעבודתו של קבלן המפתח- ביכולת הניהול לשלו את קבלני המשנה שעובדים על בניית הבית בפועל.

טרם החתימה, ישנם כמה דברים שחשוב להקפיד עליהם ולוודא  שיהיו חלק מהחוזה באופן כזה או אחר:

* התחייבות לתקופת אחריות של 7 שנים על הבנייה, שמתוקפה יגיע הקבלן אח תלשנה לבצע ביקורת במבנה.
* התחייבות לאחריות מלאה מצד הקבלן על עבודת קבלני המשנה וערבותו לכך - לקבוע זמני התחלה וסיום של העבודה וגם קנסות וחיובים במקרה של חריגות מהזמנים.
* התחייבות בדבר פינוי פסולת הבניין בסיום העבודה.
* בנוסף לכך, את החוזה מומלץ לבסס בעזרת עורך דין נדלן ולוודא בטרם תחילת העבודה שניתנו כל היתרי הבנייה המתאימים.

 

היתר בנייה

היתר הבנייה הוא למעשה האישור לבנות והוא ניתן ע"י הוועדה המקומית לתכנון ובנייה. בלעדיו, לא ניתן לבצע כל פעולת בניה כפי שמוגדרת על פי החוק, גדולה או שולית ככל שתהיה, כגון- הקמת בניין, הריסה מוחלטת של בניין קיים, בניית תוספות או שינוי חיצוני לבניין קיים, תוספות בפנימיות בבניין שמשפיעות על צורתו החיצונית, הצבת מבנים זמניים בשטח (כמו מכולות) ועוד. על מנת לקבל את ההיתר, נדרש בעל השטח להוכיח את בעלותו ולהגיש תכנית מקדימה לוועדה לתכנון ובנייה על מנת שזו תאשר אותה. לאחר מכן, יש להוציא כמה אישורים נוספים בטרם התחלת הבנייה עצמה.
 

עורך דין נדלן

עורך דין נדל"ן הוא מבעלי מקצוע החשובים ביותר בתהליך הבנייה של מבנה חדש. הוא למעשה האדם הבקיא ביותר בכל תקנות וחוקי הבנייה, וביכולתו לסייע רבות בעניין של בקשת היתרים, ניסוח חוזה הבנייה לקבלן וייעוץ ותמיכה לכל אורך התהליך עבור בעלי השטח. בכל ענייני נדל"ן מומלץ להיעזר בשירותיו שכן הוא יכול רק להועיל ולא לגרוע. במקרים מסוימים, יש בכוחו אפילו לחסוך בכסף רב עבור לקוחותיו משום שהוא עשוי להביא להטבות והקלות הקשורות לתהליך הבנייה וקבלת האישורים הנחוצים.

תהליך של בניית בית או כל מבנה אחר הוא תהליך ארוך ורווי בירוקרטיה.
בין אם מדובר בחוזה קבלן או בקבלת היתרי בנייה, עורך דין נדלן יכול לסייע ולהקל על לקוחותיו בכל עניין ודבר בתהליך זה.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 2 גולשים

עשוי לעניין אתכם

ייצוג דיירים בהתחדשות עירונית

מאת: ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח)

במאמר זה נסקור את החשיבות בבחירת עו"ד בעל ידע וניסיון בתהליך התחדשות עירונית, נבחן את אבני הדרך ואת מקומו של עו"ד בכל אחת מנקודות זמן אלו.

הוצאות פיתוח מגרש אינן מהוות חלק ממחיר המקרקעין לצורך חישוב מס רכישה

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח); יגאל רוזנברג, עו"ד

בית המשפט העליון דן בשני ערעורים שבמרכזם השאלה האם בעת רכישת מקרקעין שלא עברו פיתוח, תוך התחייבות לשאת בהוצאת הפיתוח של המגרש, יש לראות בסכום שאותו מתחייב לשלם הרוכש עבור פיתוח המגרש כחלק ממחיר המקרקעין המחויב במס רכישה או שמא יש לראות את ההתחייבות לשאת בהוצאות הפיתוח כהתחייבות נפרדת מההתחייבות לרכישת המקרקעין שאין לשלם עליה מס רכישה.

חברה קבלנית או איגוד מקרקעין ?

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח); יגאל רוזנברג, עו"ד

ביהמ"ש קבע, כי חברה שחתמה על הסכם לביצוע פרויקט תמ"א 38, אך בפועל לא פעלה באופן שוטף ורציף לביצוע הפרויקט, כך שבפועל כל מה שהיה בידי החברה הוא בגדר זכות במקרקעין, תסווג כאיגוד מקרקעין. כפועל יוצא מכך נקבע כי מכירת מניותיה של חברה כזאת - תהיה בגדר פעולה באיגוד מקרקעין ותחויב במס רכישה כדין.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.