מאת:

בחודש החולף ניתנו מספר החלטות בבתי המשפט המחדשות בתחום היבוא והיצוא:
בית משפט השלום בת"א קבע שלצורך תגמולים הנובעים מפוליסת ביטוח ימי, מספיק להוכיח אריזה בדרך המקובלת למטען מאותו סוג.
בית המשפט השלום בחיפה חייב בעלת מחסן בלגי להתגונן בישראל, ביחד עם נתבעים ישראלים נוספים מפני תביעה בגין נזק למטען, אך קבע הקלות לעניין הבאת העדים לישראל.
בית משפט השלום בחיפה קבע כי רוזנפלד הוכיחה את זכאותה לקבלת תשלום בעבור ההובלות שבעבורן תיווכה.
ובית המשפט העליון, אישר את קביעת המחוזי, כי יעקב כספי ששימש כמנהל ובעלים של סוכנות אוניות ששחררה מטען ללא הצגת שטרי מטען, חב על כך באחריות אישית.
להחלטות אלו נתייחס בקצרה בגליון זה של "בקיצור נמרץ" לחודש ינואר 2013.

אריזה מקובלת מספיקה לצורך פוליסת ביטוח ימי – בית משפט השלום בת"א דן בתביעה שהגישה יבואנית שיש לתשלום תגמולי ביטוח בגין נזק שנגרם לשיש שיבאה, וקבע כי מספיק שהוכח שהשיש נארז בדרך המקובלת לאריזת מטענים מסוג זה, על מנת שחריג האריזה בפוליסה, המדבר על אריזה בלתי הולמת או בלתי מספקת, לא יחול, והמבטחת תחויב בתשלום התגמולים. יצוין שבית המשפט לא שלל את האפשרות שבאותו מקרה הנזק נגרם בשל כך שהאריזה לא הגנה מספיק על המטען במהלך ההובלה, ואף דחה את הטענות לאחריות מצד המובילים ו/או הנמל. מכאן, שמבטחים עשויים להיות מחויבים בתשלום תגמולים גם כאשר לכאורה אף אחד לא אשם בנזק, אשר ארע בשל טלטלות חריגות שהאריזה המקובלת אינה מגנה מפניהן.   ת"א 34077-08 שמעון חסון בע"מ ואח' נ' פניקס הישראלי בע"מ - חברה לבטוח ואח' מיום 13/12/12


מחסן בלגי נדרש להתגונן בישראל בגין נזק למטען-
בית משפט השלום בחיפה דן בבקשה של בעלת מחסנים בבלגיה שלא לחייב אותה לנהל הליכים בישראל בשל נזק שנגרם למטען שאוחסן אצלה, וקבע שמאחר שבשלב זה לא ניתן לקבוע באיזה שלב של הטיפול במטען נגרם הנזק למטען – אצל המוביל הימי או אצל המחסן הבלגי, מדובר בבעל דין דרוש במסגרת תביעה בישראל. עם זאת, בית המשפט התחשב בקושי של המחסן להתגונן בישראל, וקבע כי בשלב הראשון ישמעו רק העדים הישראלים, ורק אז תבחן נחיצות הבאת עדים מבלגיה. בית המשפט אף לא שלל את האפשרות שבמהלך ההליך יתברר כי קיימת תניית שיפוט ייחודית לבית המשפט בבלגיה. את בעלת המחסן הבלגי מייצג עו"ד יואב הריס ממשרדנו.  ת"א 14208-11-11 אליהו חברה לביטוח בע"מ נ' צים שירותי ספנות משולבים בע"מ ואח' מיום 10/12/12


רוזנפלד תקבל תשלום בעבור ההובלות שבעבורן תיווכה –
בית משפט השלום בחיפה קבע כי רוזנפלד המשמשת כסוכן ימי של חברת הספנות SALAMIS, הוכיחה כי בינה לבין פרידנזון ו SALAMIS נוצר מערך חוזי משולש לפיו רוזנפלד העניקה אשראי לפרידנזון בעבור ההובלות שביצעה SALAMIS, ודחה את הטענה שרוזנפלד הסתכנה שלא לצורך כאשר שילמה ל SALAMIS בטרם קבלת התשלום מפרידנזון. בית המשפט קבע כי פרידנזון לא הוכיחה את טענותיה לנזקים שנגרמו לה, ואף קבע כי לא שוכנע כי כשירות השיט של המוביל הימי כרוכה בהכרח בחיבור של כל הנגררים המובלים לחשמל. את רוזנפלד ייצג עו"ד יואב הריס ממשרדנו. ת"א 23298-09-09 א. רוזנפלד ספנות בעמ ואח' נ' Euro F.R.International Ltd ואח' מיום 17/12/12.


העליון אישר אחריות אישית לכספי בשל שחרור מטען ללא הצגת שטרי מטען –
בית המשפט העליון אישר את פסיקת בית המשפט המחוזי בתל אביב משנת 2010 (ת"א (951/95) לפיה כספי אשר שמש כמנהל ובעלים של סוכנות אוניות אשר שחררה מטען ללא הצגת שטרי מטען, אחראי אישית לנזקים שנגרמו לבנק השוויצרי כתוצאה מכך. העליון אישר את הקביעה כי כספי כמנהל והבעלים, היה חייב לוודא ששחרור המטען יעשה כדין, וכי התנהלותו מעידה לפחות על עצימת עיניים או ידיעה שבשתיקה. בית המשפט העליון דן אף בטענות כנגד חילופי הבעלות אצל הבנק התובע וקבע כי אינן פוגעות בזכות התביעה. עא 5251/10 יעקב כספי נ' Banco Bilbao Vizcaya ,Argentaria.S.A ואח' מיום 6/1/13

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

יבוא מוצרים לישראל ולמדינות נוספות

מאת: אלי דורון, עו"ד

הניסיון מלמד כי מוצר המצליח במדינה מסוימת, בסבירות גדולה יצליח גם במדינת ישראל ו/או במדינות אחרות, כך שבהחלט יש בנמצא הגיון כלכלי באיתורו של מוצר מוצלח באזור מסוים של העולם – סין, אירופה, ארה"ב ועוד - וייבואו לישראל ולמדינות נוספות.

תכנית "נטו למשפחה" - הרהורים על הפחתת המכס על נעליים וסלולריים

מאת: אלי דורון, עו"ד; ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); חגי אפלקר, רו"ח ומשפטן

לפני ימים ספורים פרסמה רשות המסים הודעה, כי שר האוצר חתם במסגרת תכנית "נטו למשפחה" על הצו המבטל את המכס המוטל על יבוא נעליים. הודעה זו באה בהמשך להודעה מן החודש שעבר בעניין חתימת שר האוצר על הצו המבטל את מס הקנייה על טלפונים סלולריים.

רשות המיסים פרסמה את העמדות החייבות בדיווח לשנת 2016

מאת: ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); אלי דורון, עו"ד; רימון זינאתי, עו"ד

לאחרונה ובהתאם להוראות סעיף 131ה' לפקודת מס הכנסה, להוראות סעיף 67ד' לחוק מס ערך מוסף, התשל"ו-1975 ולהוראות סעיפים 231ד' ו-231ה' לפקודת המכס, שעניינם "נקיטת עמדה חייבת בדיווח", פרסמה רשות המסים את רשימת העמדות החייבות בדיווח מטעמה לשנת 2016.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.