מאת:

תוכנית להפעלת "חנינת מס" שתסייע למשרד האוצר לגבות מילארדי שקלים מנכסיהם של ישראלים שלא דיווחו עד כה על הכנסות ונכסים שלהם, הועברה לראש הממשלה מר בנימין נתניהו על ידי מומחי מס ממשרדנו המתמחים בין השאר במיסוי פלילי ובמיסוי בינלאומי.

עיקרי התוכנית שנועדה לעודד ישראלים לדווח לשלטונות המס על הכנסות ונכסים שלא דווחו בעבר, כוללים הצעה ששיעור המס שיוטל על ההון המדווח במסגרת "חנינת המס" יהיה קבוע מראש, למשל בשיעור של 15%. לצורך קבלת החנינה, הנישום יצטרך לעמוד בכמה תנאים, הבולט ביניהם  ש-50% מההון המדווח יישאר בגבולות מדינת ישראל. עו"ד אלי דורון, שותף ומייסד במשרדנו, אשר פנה בשם המשרד לראש הממשלה מציין כי "התוכנית תעודד גביית מס באמצעות מתן הקלות מס וחסינות במישור הפלילי". לדבריו "המטרה עולה בקנה אחד עם האינטרס של רשות המסים לגבות מס ולהחזיר את הכסף החסר לאוצר המדינה. הליכים אלו עשויים להשיג גם יעדים אחרים ובהם הגדלת אוצר המדינה, גיוס כספים למטרות לאומיות, צמצום הגירעון המדיני ועוד".

רשות המסים נקטה בשנה האחרונה בהליך של "גילוי מרצון" שנועד לעודד נישומים לשלם את כספי המס על הכנסות או נכסים שלא דיווחו עליהם ובתמורה מובטחת להם חסינות מפני העמדה פלילית לדין. אולם, תוכנית זו לא השיגה את יעדיה ולמרות הארכת המועד שלה עד לאחר יום הכיפורים הקרוב, ספק אם היא תביא הכנסות לקופת האוצר. "אנו מאמינים כי "חנינת מס" תהווה חליף ראוי ונכון יותר להצעות להגדלת שיעורי המס המועלות כל העת כפתרון לשם גיוס כספים לקופת המדינה, לא כל שכן מניסיון להגדיל את הגירעון הלאומי של המדינה" נאמר בפנייה לראש הממשלה. "אנו סבורים  שהגורם המרכזי  לעודד נישומים לחשוף הונם הלא מדווח תלוי בבניית הליכי הסדרה ברורים ושקופים, שיסייעו להשתת מערכת גביית מס יציבה. מערכת רופפת בעניינים עלולה להרתיע את אלו המעוניינים "להתוודות" מול רשויות המס. לעומת הוראת השעה של "גילוי מרצון" שהונהגה על כה, בה חסרים קריטריונים ברורים לתחולת הנוהל, הרי שהתוכנית המוצעת תכלול הוראות ברורות ומוגדרות, תיתן משקל כבד לכל הקשור למקור ההכנסה הלא מדווחת ותשים דגש מובהק לכך שהכנסות אשר מקורן בעבירות פסולות מסוג פשע, תהיינה מחוץ לתחולת התוכנית", אומר עו"ד אלי דורון.

צעד דומה של חנינת המס, כבר בוצע על ידי ממשלות אחרות במדינות מפותחות ואף במדינות החברות לישראל בארגון ה-OECD. דוגמא בולטת היא איטליה, שתוכנית ל-"חנינת מס"  שהנהיגה הניבה הצלחה אדירה והחזירה לקופת המדינה סכום של מעל 80 מיליארד יורו. התוכנית הוכיחה כי הליכי הגילוי מרצון פחות אטרקטיביים מהליך חנינת המס. עו"ד דורון מוסיף "הצטרפות ישראל לארגון ה-OECD, יש בו כדי להאיץ תכנית מהסוג המוצע, במיוחד לאור האווירה הבינלאומית שנוצרה בעולם הבנקאות, אשר יחד עם ההצטרפות ישראל לארגון, יוצרים את הדינמיקה המתאימה לניצול הסיטואציה הגלובלית במטרה להציע לישראלים שאינם עבריינים בבסיסם, תכנית סבירה בדומה להצעתנו". "התכנית מציבה אתגרים. שואפת לקבוע סדר יום בתחום המסים בטווח הקצר יחד עם השלכות לטווח הארוך ולהעניק וודאות ושקיפות לגבי מדיניות המיסים של ישראל לכלל נישומיה, בארץ ובחו"ל", מציינים מומחי המס ממשרדנו שחלקם הגדול עבדו בעבר במשרד המשפטים ובמערכות המס השונות בארץ וגם עתה הם מצהירים "נשמח לסייע ככל שניתן לקידום יוזמת חנינת המס".

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

הסדרת ארנק דיגיטלי שחור - גילוי מרצון 2024

מאת: אלי דורון, עו"ד

חזרתו של נוהל גילוי מרצון 2024

מאת: אלי דורון, עו"ד

חזרתו של נוהל גילוי מרצון - צעד מתבקש למילוי הקופה המתרוקנת. לאחרונה פורסם כי רשות המס החליטה להפעיל מחדש את נוהל "גילוי מרצון" שמאפשר לנישומים תושבי ישראל לפנות מיוזמתם לרשות המסים ולדווח על הכנסותיהם שטרם הוצהרו תוך קבלת חסינות מפני העמדה לדין.

חשבוניות פיקטיביות וסנקציה של כפל מס

מאת: אלי דורון, עו"ד

לאחרונה ניתן בבית המשפט המחוזי לוד-מרכז פס"ד נוסף בהמשך ישיר למלחמה של רשויות המס בחשבוניות פיקטיביות. בפסק הדין דחה בית המשפט את ערעורו של בעל המניות בחברה וקבע, כי בפסיקה הוצבה דרישה מהותית כי חשבונית מס תשקף עסקה אמיתית שהתרחשה ואת הצדדים האמיתיים לעסקה.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.