מאת:

טיפול משפטי בהקמת מנגנוני נאמנות לטובת הבטחת עתיד יקירינו, ברקע מגפת הקורונה ובכלל

בימים אלו בהן נגיף הקורונה נחת עלינו כרעם ביום בהיר, ישראלים רבים, מבוגרים וצעירים, מגיעים למסקנה לפיה נכון יהיה להעביר כסף ו/או נכסים ו/או מניות ו/או נדל"ן ו/או זכויות אחרות שבבעלותם לידיו של גורם נאמן, על מנת שזה יקבל את הבעלות/שליטה בנכסים ויעשה שימוש בהם במסגרת מנגנון שנבנה על ידי עו"ד/רו"ח המתמחה בנאמנויות, לטובת מטרות מוגדרות על ידו מראש ובמיוחד לטובת אנשים מסוימים (בני משפחה או אחרים) הכל בהתאם למוגדר במבנה משפטי מתוחכם המושתת על שטר נאמנות חכם ומתוחכם אותו משרדנו, המתמחה בדיני נאמנות ובמנגנוני נאמנות, יערוך עבור מקים הנאמנות.
 

אותם ישראלים מבקשים להפסיק להיות בעלי השליטה בנכס או כסף מסוים ומעבירים את הבעלות / השליטה בו, בדרך כלל באופן סופי ובלתי הפיך, לטובת צד שלישי, הוא הנאמן, תוך מתן הוראות ברורות באשר למטרת ההעברה ובאשר לשימוש אשר יעשה באותם כספים ו/או נכסים. בחלק מהמקרים, קורה שאותם ישראלים המקימים את הנאמנות והמבקשים לדאוג לעתידם של בני משפחה או אחרים, דואגים להגדיר במסמכי הנאמנות המוקמת כי על הנאמן לדאוג למחייה שלהם בעתיד לבוא וזאת עד ליומם האחרון ורק אחרי פטירתם לעשות שימוש בכספים ו/או הנכסים הנמצאים בנאמנות בהתאם להסכם או שטר הנאמנות אותו אנו עורכים בעת הקמת הנאמנות, בכל בהתאם לדרישות והציפיות של מקים הנאמנות. כלומר, ישנה אפשרות להקים מנגנון נאמנות במסגרתו פלוני מחליט להפסיק להיות בעל שליטה בנכס מסוים ובכך הוא מגן על הנכס במובן זה שהוא עצמו מפסיק להיות הבעלים של הנכס, תוך העברת הנכס לשליטתו של אחר, אך יחד עם זאת להבהיר לאותו נאמן כי למרות שהנכס או הכסף עובר לשליטתו ולניהולו, עליו לעשות בו שימוש לטובת מטרות אשר מקים הנאמנות מסכם עימו מראש במסגרת שטר נאמנות. המשמעות היא שהנאמן מקבל על עצמו את השליטה / ניהול של אותו נכס, אבל הוא כפוף לתנאים אותם הוא חייב למלא בדבקות. יתרה מזאת, במנגנוני נאמנות שמשרדנו מכין, נוהגים אנו למנות "מגן לנאמנות" אשר תפקידו לפקח על פעולות הנאמן וכן במקרים מסוימים רשאי הוא להחליף את הנאמן בנאמן אחר, בנסיבות בהן הנאמן פועל בצורה שאינה מתיישבת עם מטרות הנאמנות ו/או עם מה שסוכם עמו בתחילת התהליך. יתר על כן, משרדנו פעמים רבות משתמש בחברת נכסי נאמנות לטובת החזקת הנכסים המועברים לנאמנות, ובכך יוצרים הפרדה רכושית ברורה בין נכסיו של הנאמן לנכסי הנאמנות. חברת נכסי הנאמנות הנה שקופה לצורכי מס ואינה חייבת בהגשת דו"חות שנתיים לרשויות המס. חובת הדיווח על הכנסות הנאמנות מוטלת על כפתיו של הנאמן. רק עו"ד המתמחה בדיני נאמנות יכול להבטיח ליוצר הנאמנות הקמה של מבנה משפטי מתוחכם במסגרתו הנאמן יעשה עם הכספים / נכסים המועברים אליו בדיוק מה שיוצר הנאמנות תכנן מראש, משמע שאותו נאמן לא יוכל לנצל את האמון שניתן בו או את העובדה שהשליטה באותם נכסים עברה אליו. אותו נאמן יהיה חייב לשמור על נכסי הנאמנות ולעשות בהם שימוש בהתאם למטרות הקבועות בשטר הנאמנות לטובת הנאמנות. הוא לא יוכל לסכן את נכסי הנאמנות, לשעבד אותם או להעמיד אותם בחשיפה אשר עלולה לפגוע ביכולתו כנאמן בעתיד לבוא, להוציא את מטרות הנאמנות לפועל.
 

ישראלים רבים מבקשים בימים אלו להקים את מנגנון נאמנות משורה מגוונת של סיבות כאשר העיקרון העומד בבסיסם הוא שעם הקמת הנאמנות הם באמת ובתמים מפסיקים להיות בעלי השליטה בנכס המועבר. הנכס או ההון מפסיק להיות שלהם - הנכס יצא מכלל שליטה שלהם, הם כבר לא בעלים שלו ולכן כבר לא ניתן לקחת להם אותו, לא ניתן לעקלו, הם לא יכולים כבר להוריש אותו ולמעשה איבדו שליטה עליו, אך יחד עם זאת הקולט את הנכס, הנאמן, חייב לעשות בו שימוש בדיוק בהתאם למה שנכתב במסמכי הקמת הנאמנות ובכלל זה – לדאוג ליוצר הנאמנות כל עוד הוא בחיים, היה וזה מבוקשו של יוצר הנאמנות. ישראלים רבים מעדיפים לנתק בעלות מנכסים או כספים בעודם בחיים ולא לחכות עד למועד פטירה בשל מגוון סיבות כמו: חשש ממס עיזבון (ככל שמדובר בנכסים הממוקמים במדינות בהן מוטל מס עזבון) והרצון להעביר נכסים הלאה בעודם בחיים ובכך לחסוך מס לאחר פטירתם; חשש מנושים – מעדיפים שהנכס לא יהיה  שלהם וכך לא ניתן יהיה לקחת להם אותו גם אם הם, בעתיד לבוא, קורסים כלכלית; רצון לדאוג לדורות הבאים, בדרך של העברת כספים או נכסים לגוף שימשיך לפעול עוד עשרות שנים וזה ידאג גם לאחר פטירתם לחלוקת כספים ונקיטה בפעולות, הכל בהתאם להנחיות והדרישות שלהם. הקמת מנגנון נאמנות חכם ומתוחכם, כזה שיביא את התוצאות וישמור על האינטרסים הנדרשים, מצריך חשיבה אסטרטגית, תכנון מס, עריכת הסכמים וגיבוי במישור המס והדיווח המתחייב. יתרה מזאת, מנגנון שכזה מחייב הקמה של מנגנון פיקוח על הנאמנות, מנגנון אשר יגן על הנאמנות עצמה ויבטיח כי הנאמנים, כמו אלה המתמנים בעת הקמת הנאמנות וגם הנאמנים שיחליפו אותם לאחר פטירתם, אכן מבצעים את המתחייב מהם וכי גם עם חלוף השנים וגם לאחר פטירת מקים הנאמנות, הנאמן והמנגנון ימשיכו לפעול בדיוק בהתאם להנחיות אשר הושארו להם.

 

כיצד משרדנו יכול לסייע בנושא?

משרדנו המורכב מעו"ד ורו"ח יוצאי משרד המשפטים ורשויות מס, מתמחה בהקמה של נאמנויות מסוג זה. עורכי הדין מטעם משרדנו בקיאים ומומחים בהקמה של נאמנויות ישראליות ובינלאומיות המושתתות על נאמנות, חוקיות ושקיפותלמשרדנו ניסיון רב בהקמת מבנים ישראליים ומנגנוני נאמנות ישראליים ו/או בינלאומיים, הבאים להוציא אל הפועל את מבוקשו של מקים הנאמנות. למשרדנו בקיאות הן בדיני נאמנות, הן בדיני מס, הן בעסקאות וכן בכל הנוגע לחובות הדיווח ולנושא של מיסוי בין לאומי. כמו כן, למשרדנו התמחות בתחום הנדל"ן והבנקאות, והלכה למעשה משרדנו מייצג שורה של בנקים ישראליים ובינלאומיים. כך יוצא כי יש לנו את כל הכלים ואת כל היכולות לטובת הקמת מבנה שישמור על האינטרסים שלך ויוציא לפועל את מבוקשך, לרבות הקמה של נאמנות בינלאומית חכמה, איכותית, אמינה ומבוססת. משרדנו ידע להקים עבורך נאמנות לשביעות רצונך המלאה, כזו שתבטיח יישום הנחיותיך.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 2 גולשים

עשוי לעניין אתכם

הסכם לייסוד חברה: חשיבותו ומטרתו

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח); אהרון חזן, משפטן

הסכם המייסדים טומן בחובו הגנה על אינטרסים כללים של המייסדים כקבוצה אך גם אינטרסים אישיים של כל אחד מהמייסדים כפרט, ולכן יש להוציא את כל אלו אל הפועל בהצלחה.

מכירת חנות אמזון

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח); יגאל רוזנברג, עו"ד

למכירת חנות אמזון מאפיינים ייחודיים שכדאי להכיר. עבור המוכר כדאי להיות מודע למאפיינים ייחודיים אלה על מנת למקסם את פוטנציאל הרווח שלו בעת מכירת החנות בעוד שעבור הרוש כדאי להיות מודע למאפיינים אלה כדי לוודא שהוא רוכש נכס איכותי ובעל ערך.

יחסי אמונאות בדיני חוזים

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח); יגאל רוזנברג, עו"ד

פסק דין חדש של בית המשפט המחוזי בבאר שבע קבע, כי במקרים המתאימים ניתן לראות התקשרות חוזית בין שני צדדים פרטיים כמקימה יחסי "אמונאות" במסגרתה מוטלת על אחד הצדדים לחוזה חובת נאמנות מוגברות כלפי הצד שכנגד. בית המשפט הוסיף וקבע כי במקרים מהסוג הזה, הפרת החוזה בידי הצד שעליו מוטלת חובת נאמנות מהווה לא רק הפרה חוזית אלא גם הפרה של חובת הנאמנות ובמקרים כאלה שיש להחמיר עם המפר בחישוב הפיצויים, בהטלת נטל הראיה ואף להימנע מהפחתת הפיצויים בגין אשם תורם.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.