מאת:
17/7/2012

בתאריך 6 ליוני 2012 חתמו שתי המדינות האירופיות, לוקסמבורג ופולין, על פרוטוקול המתקן את האמנה הקיימת ביניהן משנת 1995 ובכלל זה מחיל שינויים ניכרים במיסוי דיבידנדים, ריביות , תמלוגים, מוסיף סעיפים העוסקים בחברות המחזיקות בנדל"ן ומתקן תיקונים מהותיים בסעיפים למניעת כפל מס.

אחד השינויים הבולטים שנקבעו במסגרת חתימת הפרוטוקול עוסק בהוספת סעיף חברות נדל"ן לפרק רווחי ההון, אשר נוסח ברוח אמנת מודל הOECD. חרף אי הוודאות השוררת בעניין המקור החקיקתי למיסוי רווחי ההון הצומחים ממכירת נכסים דלא ניידים בפולין, הסעיף החדש עשוי להשפיע על מניות נדל"ן הממוקם בפולין המוחזקות על ידי חברות תושבות לוקסמבורג. עובר לחתימת הפרוטוקול, מצב בו חברה תושבת לוקסמבורג מוכרת מניות של תאגיד שיש בבעלותו נדל"ן הממוקם בפולין השווה ליותר מ 50% מנכסי אותו תאגיד, יוצר חבות מס אותה יש לשלם בלוקסמבורג (ותהא פטורה בפולין). אלא שכעת, הפרוטוקול נשוא עניינו מאפשר מיסוי אותם רווחי הון על ידי המדינה שבתחום הטריטוריה שלה ממוקם הנדל"ן אשר מניותיו נמכרות.

לא למותר לציין את השינויים שנעשו בשיעורי המס השונים, בין היתר, שיעור ניכוי מס במקור החל על דיבידנדים הופחת במסגרת הפרוטוקול דנן ל 0% במקום 5%, הפחתה זו תחול רק בעניינו של בעל זכויות שביושר המחזיק במישרין לפחות 10% מהון העצמי של החברה המחלקת, ובתנאי כי האחזקה במניות כאמור, תהא רצופה לאורך תקופה שלא תפחת מ24 חודשים לפני יום החלוקה. לעומת זאת, שיעור ניכוי מס במקור בשאר המקרים יהא בגובה 15%. שיעורי המס בגין ריביות ותמלוגים הופחתו אף גם הם, עת שירד השיעור מ 10% ל 5%. ראוי לציין כי אין בשינויים האמורים כדי להשפיע על יישום הנחיותיו של האיחוד האירופי בהקשר חברת אם- בת וריביות ותמלוגים, במקרים ספציפיים כפי שאלה נקבעו שם.

זאת ועוד, שינויים מהותיים הוחלו גם בעניין פרק מניעת כפל המס. לפני חתימת הפרוטוקול המדובר שיטת ההימנעות מכפל המס בין שתי המדינות הייתה שיטה בה ננקט "פטור פרוגרסיבי", כאשר לפי שיטה זו מתחשבים בהכנסה הזרה לצורך חישוב שיעור המס במדינת המושב. אך לאחר חתימת הפרוטוקול, רווחי עסקים או הכנסות העשויות להיות ממוסות בלוקסמבורג  נקבע שיוחל בעניינן שיטת הזיכוי אשר בתורה מבטלת כל ההטבות שעמדו לרשות תושבי פולין מכוח השיטה הקודמת. מצב דומה הוחל גם בהקשר מיסוי הכנסות או רווחי עסקים המופקים בפולין על ידי תושבי לוקסמבורג.

הפרוטוקול עורך שינויים גם בחלק חילופי המידע ומדביק פערים בין הנהלים הנהוגים שם לבין סטנדרטים של הOECD , וגם מתאר כיצד יש לפעול עת ישנן פניות של הציבור לבירור מידע.

על מנת שהשינויים לעיל יקבלו תוקף מלא ויכנסו לפועל, שתי המדינות החתומות על הפרוטוקול צריכות לאשררו לאחר בחינה ובדיקה של כל אחת מהן ביחס להוראות החוקים המקומיים והמיוחדים לכל אחת.

משרד עורכי דין דורון, טיקוצקי ושות' עומד לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

מדורג

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

הקמת חברה בקפריסין והטבת מיסוי על קניין רוחני

מאת: אלי דורון, עו"ד

יזמי הייטק – מחפשים לשלב חדשנות עם תכנון מס חכם? קפריסין מציעה לכם תשתית מתקדמת, מיסוי מופחת על IP ואיכות חיים גבוהה. איך מנצלים את ההזדמנות הזו נכון?

הקמת חברה באירופה – שיקולים משפטיים ומיסויים מרכזיים

מאת: אלי דורון, עו"ד

שוקלים להקים חברה באירופה? מתלבטים בין שלושת היעדים הפופולריים: קפריסין, רומניה או אוסטריה? מהם היתרונות של כל מדינה, איך מתמודדים עם המס בישראל, ומה חשוב לדעת מראש כדי להימנע מטעויות יקרות? כל התשובות – במדריך המלא.

ביטוח לאומי נאלץ להשיב כספים לישראלים שירדו מהארץ

מאת: אלי דורון, עו"ד

זוג ישראלים שעבר לאירלנד גילה שעליהם לשלם דמי ביטוח לאומי על הכנסות מחו"ל, אך בית הדין פסק שעל ישראל להשיב להם את הכסף. כיצד ישפיע פסק הדין על ישראלים בתפוצות הנמצאים במצב דומה? האם הבנה טובה יותר של "מרכז החיים" משפטית תוביל לשינויים במדיניות גביית הביטוח הלאומי?

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.