מאת:

נוכח צמיחתה האדירה של כלכלת סין אשר בקצב מסחרר מתעצבת ככוח עולה וכאחת השחקניות המרכזיות בכלכלה הגלובלית ואגב כך מרכזת בשטחה ענפי תעשיה שלמים, החל מתעשיות כבדות וכלה בתעשיות עתירות ידע (היי- טק, ביו- טק), הרי שיותר ויותר ישראלים שמים פעמיהם לעבר המזרח- לכיוונה של האימפריה הסינית. מומחים טוענים כי צמיחתה האדירה של הכלכלה הסינית התאפשרה, בין השאר, עקב רפורמות שלטוניות מרחיקות לכת בחקיקה ובתוך כך אף רפורמה פיסקאלית דרסטית שהוחלה כבר בראשית שנת 2008. כיום, בחלוף קרוב לשלוש שנים מיום החלת רפורמת המס דנן, רואים אנו לנכון לסקור בפניכם בקצרה את עקרונותיה המעודכנים של שיטת המס בסין ובכך לסייע לאותם ישראלים רבים הפועלים ו/או המבקשים לפעול בסין.
 

רפורמת מס בסין


החל מיום ה-1.1.08 הרחיבו שלטונות סין, כאמור, אגב רפורמת מס מקיפה, את תחולת דיני המס מתחולת מס טריטוריאלית לתחולה המשלבת בין זיקה טריטוריאלית )לפיה למדינה ישנה סמכות מיסוי רק של הכנסה שהופקה בטריטוריה שלה), לבין הזיקה הפרסונאלית, לפיה המדינה תהא מוסמכת להטיל מס על הכנסה כלשהי בכל מקום בעולם, ככל ומפיק ההכנסה קשור בקשר פרסונאלי למדינה, דהיינו ככל ומפיק ההכנסה בין אם יחיד או חבר בני אדם הינו תושב סין.

במסגרת אותה רפורמת מס, אמצו שלטונות המס בסין כלים פיסקאליים מערביים בינלאומיים אשר הלכה למעשה בוחנים את אופן הפקת ההכנסה במשקפיים גלובליות ופחות או יותר אוניברסאליות, באופן המערים חסמים גבוהים על תכנוני המס שהיו מונהגים בסין עובר לתחולת הרפורמה (בעיקר ע"י החלת כלים אנטי תכנוניים מערביים מוכרים דוגמת: שליטה וניהול, חברה נשלטת זרה, מחירי העברה, מימון דק וכד').
 

יחידים :

המס המוטל על היחיד הינו מס מדורג (פרוגרסיבי - כמו בישראל) עד לשיעור של 45%. תושבים אשר שהו בסין יותר מ-5 שנים ימוסו גם על הכנסתם מחוץ לסין. אנשים שאינם תושבי סין ששהו מ-90 יום עד שנה קלנדארית אחת, ישלמו מס רק על הכנסתם ממקור סיני. אנשים ששהו בסין פחות מ-90 יום בשנה קלנדארית אחת, ימוסו רק על הכנסה שהניבו מישות או חברה סינית.
 

חברות :

חברה תושבת סין הנה חברה אשר התאגדה תחת הדין הסיני ו/או חברה שמרכז הניהול והשליטה שלה נמצא בסין. מס החברות הסטנדרטי בסין הינו בשיעור 25%, כאשר מס בשיעור מופחת של 20% מוטל על חברות קטנות ומס מופחת בשיעור 15% מוטל על חברות הפועלות בתחום ההיי-טק.
מיום החלת הרפורמה, קיימת חובת ניכוי מס במקור על דיבידנד ששולם לחברה תושבת חוץ, בשיעור 10%. בנוסף למס החברות שיוטל כאמור על חברות הפועלות בסין, יוטלו על אותן חברות מיסים נוספים בשיעורים משתנים כגון: מע"מ ולחילופין באזורים ספציפיים בהם מונהג פטור ממע"מ יוטל מס עסקים בשיעורים משתנים.
 

מיסים עקיפים- מע"מ :

המע"מ המוטל בסין הינו בשיעור 17%. ישנם מוצרים מועדפים על ידי הממשלה אשר הטילה עליהם שיעורי מס נמוכים יותר, לדו' חיטה, שמן לטיגון, ספרים ומים ששיעור המס העקיף עליהם הינו נמוך ושיעורו 13%. על מיזמים ופרויקטים קטנים מוטל מע"מ נמוך בשיעור 6%. על יצוא קיים מע"מ בשיעור אפס. קיים מס עסקי למספר מסוים של שירותים, כגון ביטוח, בנייה, מקומות בידור ומכירת נכסים נייחים. המס העסקי מוטל בשיעורים של בין 3%-5% לרוב השירותים, חוץ ממקומות בידור ששם מוטל מס עסקי בשיעור של 20%. קיים פטור מלא ממס על תמלוגים ששולמו על מעבר טכנולוגי לסין.


דיווחי מס :

חברות צריכות להגיש דיווחים רשמיים עד 15 יום מתום כל רבעון, הדיווחים צריכים לכלול גם את ההחזרים. בתום כל רבעון יש לשלם את המס המבוסס על הרווחים היחסיים של אותו רבעון. תושב יחיד צריך לשלם ולתת דיווח לרשויות המס הסיניות עד ל-4 חודשים מתום שנת המס.

חשוב לציין, שמערכות המס בסין הינה מהמורכבות בעולם, ולכן לפני ביצוע פעולות השקעתיות מומלץ לקבל ייעוץ מקיף ממשפטנים ועורך דין בסין המתמחים במערכת החוק והמיסוי במזרח הרחוק בכלל ובסין בפרט.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

ייבוא מוצרים מחו"ל

מאת: אלי דורון, עו"ד

העולם הוא גדול ומעניין - לכל מדינה הפעילות, הפרופיל והתוצרת שלה. מאידך, פלאי הטכנולוגיה, האינטרנט, התחבורה המתקדמת וכו' הפכו את העולם לסוג של כפר גלובלי "קטן", מה שמאפשר לאיש העסקים הישראלי לפעול די בנקל לטובת ייבוא סחורות ממדינות רבות לישראל ו/או לטריטוריות נוספות.

5C - חמשת הסימנים לאבחון סינגפורי

מאת: אודליה כהן שינדורף, עו"ד - ראש דסק דרום מזרח אסיה

אנחנו הישראלים חושבים שאנחנו יודעים לעשות עסקים כי "אותנו הרי אף אחד לא ילמד איך לעשות זאת" אז הרשו לי להציג בפניכם מעט מאחורי הקלעים של תרבות העסקים הסינגפורית - איך המקומיים שופטים את עצמם? איך הם מגדירים אם האיש העומד מולם ורוצה לעשות עסקים?

האם ייצור תחת הסכם OEM מהווה שימוש בסימן מסחרי בסין?

מאת: אבי לוי, עורך דין

פסיקת בית המשפט העליון בסין מהחודש שעבר הביאה עמה בהירות מסוימת בשאלה האם ייצור תחת הסכם OEM מהווה שימוש בסימן מסחרי בסין. ייצור ציוד ומוצרים בסין תחת הסכמי Original equipment manufacturing (OEM) נפוץ מאוד בסין. תחת הסכמי ה- OEM חברה זרה מספקת לחברה סינית דוגמאות מוצר עם סימן מסחרי ומבקשת מחברה הסינית לייצר את אותו המוצר עם אותו סימן מסחרי. במקרים רבים, כל הסחורה מוחזרת למכירה במדינות זרות.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.