מאת:

לאחרונה פירסמה רשות המסים הודעה כי שר האוצר חתם במסגרת תכנית "נטו למשפחה" על הצו המבטל את המכס המוטל על יבוא נעליים. הודעה זו באה בהמשך להודעה מן החודש שעבר בעניין חתימת שר האוצר על הצו המבטל את מס הקנייה על טלפונים סלולריים.

הרוח הנושבת ממסדרונות משרד האוצר, לפיה ההכנסות הגבוהות של המדינה מהעסקאות היפות שאנו עדים להן בתחום ההיי-טק, כדומת עסקת מובילאיי, וכן מתקבולי המדינה ממסים ממבצע הגילוי מרצון ובכך הכשרת ההון השחור, מיועדות להקטנת יוקר המחיה, ראויה בהחלט לכל שבח.

ישראל ביססה את מעמדה העולמי כמעצמת היי-טק, חדשות לבקרים אנו עדים לעסקאות שונות בהן משקיעים מכל רחבי העולם משקיעים בחברות ישראליות ונראה כי כל הצדדים יוצאים נשכרים מכך - המשקיעים שרוכשים חברות בעלות פוטנציאל במדינה ששמה הולך לפניה בתחום זה, בעלי המניות שפוגשים "אקזיט", עובדי החברות שלרוב מחזיקים באופציות בחברות אלו ובשל עסקת המכירה נהנים מרווחים גבוהים וגם מדינת ישראל אשר נהנית מהכנסות גבוהות שנובעות ממיסוי העסקה.

המדינה, שפוגשת כתוצאה מעסקאות אלו "כסף גדול", מוצאת את עצמה בעודפי גבייה שלא תוכננו בתקציב המדינה. עודפים אלו סוללים את הדרך לטיפול בהורדת יוקר המחיה. אולם, השאלה הנשאלת היא האם הטיפול ביוקר המחייה עובד דרך ביטול מס הקניה לטלפונים סלולריים יקרים? האם האדם הרוכש אייפון 7 או סמסונג 8 הוא האדם שצריך ליהנות ראשון מהורדת יוקר המחיה? האם יש לבטל את המכס על כל יבוא הנעליים? האם זה הזמן לבטל את המכס גם על נעליים שעולות לצרכן 4,000 או 5,000 ₪? הרי הצרכנים שרוכשים את המוצרים הללו, נטועים היטב בעשירונים העליונים. 

דעתנו המקצועית בנושא...

אנו סבורים שניתן היה לבחור דרכים אפקטיביות יותר להורדת יוקר המחייה. יוקר המחיה מורגש ביתר שאת אצל העשירונים התחתונים ומטבע הדברים הרצון של האוצר להורדת יוקר המחיה צריך להתבטא בעיקר בהוזלת המחירים לעשירונים אלו. בשל כך, נראה כי אין מנוס מלבחון דרכים נוספות להורדת יוקר המחיה. לעניות דעתנו, אפקטיבי יותר היה להגיע להפחתה זו ולהרחיבה למגוון רחב יותר של מוצרים ואף בדרך של הבחנה בין מוצר למוצר, בין נעל לנעל.

את ההפחתה נכון היה לתת רק לנעלים עד לרמת מחיר מסוימת. לדעתנו, לו היו עושים הבחנה בין רמות ומחירים של נעלים, ניתן היה, באופן זה, להרחיב את סל המוצרים המופחתים, לא רק לנעלים, אלא גם למוצרים אחרים. את ההפחתה הפרוגרסיבית היינו מבקשים לבחון כאשר הפרוגרסיביות יכולה להיות אם בשיעור מס היבוא ואם בשיעורי המע"מ. אנו בדעה כי נכון יהיה להוריד את שיעור מסי היבוא או את המע"מ על מגוון מוצרים דוגמת נעלים, ביגוד, מזון, תרופות ועוד – זאת עד לרמת מחירים מסוימת ומעבר לרמה זו להשאיר המצב על כנו.

בדרך זו ניתן יהיה, באותו תקציב, להוזיל יותר מוצרים ולסייע ליותר אנשים נזקקים.

>> עוד מידע בנושא מכס יבוא, תוכלו למצוא כאן.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

יבוא מוצרים לישראל ולמדינות נוספות

מאת: אלי דורון, עו"ד

הניסיון מלמד כי מוצר המצליח במדינה מסוימת, בסבירות גדולה יצליח גם במדינת ישראל ו/או במדינות אחרות, כך שבהחלט יש בנמצא הגיון כלכלי באיתורו של מוצר מוצלח באזור מסוים של העולם – סין, אירופה, ארה"ב ועוד - וייבואו לישראל ולמדינות נוספות.

רשות המיסים פרסמה את העמדות החייבות בדיווח לשנת 2016

מאת: ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); אלי דורון, עו"ד; רימון זינאתי, עו"ד

לאחרונה ובהתאם להוראות סעיף 131ה' לפקודת מס הכנסה, להוראות סעיף 67ד' לחוק מס ערך מוסף, התשל"ו-1975 ולהוראות סעיפים 231ד' ו-231ה' לפקודת המכס, שעניינם "נקיטת עמדה חייבת בדיווח", פרסמה רשות המסים את רשימת העמדות החייבות בדיווח מטעמה לשנת 2016.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.