מאת:

מיסוי חברות בשוויץ כחלק מתכנון מס בינלאומי לישראלים

ישראלים רבים מנסים את מזלם העסקי מחוץ לגבולות ישראל, במטרה להשיא רווחים נאים בעידן השוק הגלובאלי. כשעסקינן בתחומי מיסוי ברחבי העולם יש לזכור כי בכל מדינה ומדינה שיטות מס ומיסוי שונות במקצת, העשויות במקרים מסוימים להכריע בדבר כדאיותן של עסקאות שונות. חבויות מס החברות שונות ממדינה למדינה וכך גם שיעורי המס משתנים ואינם תמיד ידועים וברורים למשקיע החדש. לפיכך, במאמר זה, הראשון בסדרה, נסקור שיטת מיסוי בינלאומי באחת מן המדינות בהן מוצאים ישראלים את יהבם - שוויץ.

 

חברות תושבות שוויץ

חברה תושבת שוויץ לצורכי מס הנה חברה שמקום מושבה/התאגדותה הנו בשוויץ או חברה המנוהלת ונשלטת משטח שוויץ. חברה תושבת שוויץ חייבת במס בשוויץ בגין כל הכנסותיה ללא קשר למקום הפקתן ו/או צמיחתן, למעט רווחים שהופקו מסניפים של החברה המצויים מחוץ לשוויץ ולמעט רווחים שהופקו מנכס נדל"ן הממוקם מחוץ לשוויץ. חברה שאינה תושבת שוויץ עשויה להתחייב במס בשוויץ אך ורק בגין הכנסה שהפיקה ו/או שנצמחה לה בשוויץ. רווחי הון המופקים ע"י חברה תושבת שוויץ כפופים בשוויץ למס חברות בשיעור הנע בין 13% ל- 19%, הכל בהתאם לקנטון המהווה את מקום מושבה של החברה. על אף האמור לעיל וחוקי המיסוי, חברה שוויצרית המוגדרת כחברת אחזקות, קרי חברה שאין לה שום פעילות של מסחר או עסקים בשוויץ ושלפחות 2/3 מנכסיה מורכבים מהשקעה בחברות בת או שלפחות 2/3 מהכנסותיה הנן מדיבידנד, נהנית מפטור ממס חברות ברמה של הקנטון. לפיכך, הנה כפופה למס פדראלי בלבד בשיעור של 7.8% (לגבי הכנסה שאינה מדיבידנד).

 

מה בנוגע לדיבידנדים?

הכנסה מדיבידנד בידי חברה תושבת שוויץ, ככל הכנסה אחרת, כפופה אף היא למס חברות בשוויץ. יחד עם זאת, הדין הפנימי בשוויץ מעניק פטור ממס על דיבידנד במקרה בו החברה השוויצרית, מקבלת הדיבידנד, מחזיקה בלפחות 20% (10% החל מ – 1.1.2011) מהון המניות של החברה המשלמת או ששווי ההחזקות בחברה הזרה הנו לפחות 2 מליון CHF (1 מליון CHF החל מ – 1.1.2011) (participation exemption – פטור השתתפות). נציין, כי קיימת מגבלה לעניין גובה הפטור הקשורה בגובה הכנסות החברה מחלקת הדיבידנד. תשלום דיבידנד המשולם ע"י חברה תושבת שוויץ לחברה זרה כפוף לניכוי מס במקור בשוויץ בשיעור של  35%, זאת ככל שלא קיימת אמנה למניעת כפל מס הקובעת שיעור מס אחר. על אף האמור לעיל, בהתאם להסכם בין שוויץ לבין האיחוד האירופי (Swiss-EU Saving Agreement), במקרה בו החברה, מקבלת הדיבידנד, הנה חברה תושבת אחת ממדינות האיחוד האירופאי המחזיקה לפחות ב-25% ממניות החברה המשלמת (החברה השוויצרית) למשך תקופה של לפחות שנתיים, פטור הדיבידנד מניכוי מס במקור בשוויץ. ראוי לציין כי שוויץ אינה מכפיפה תשלומי ריבית ותמלוגים לתושב זר (יחיד או חברה) לניכוי מס במקור.

* מאמר זה אינו ממצה את סוגיית המיסוי בשוייץ עד תום ואינו נועד לשמש תחליף לייעוץ משפטי ו/או חוות דעת משפטית. אנו ממליצים לכם להיוועץ, במידת הצורך, בעורך דין הבקיא בתחום המיסים, בכדי שיפרוש בפניכם את הסוגיה העולה על כל היבטיה.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

4.5 ע"י 2 גולשים

עשוי לעניין אתכם

הקמת עסק תאום בחו"ל בעקבות המלחמה

מאת: אלי דורון, עו"ד

החלטתם אסטרטגית להקים עסק בחול? עסק אשר ידע לייצר את ההכנסות אותם אתם מבקשים לייצר בימים בהם מדינת ישראל מושבתת כתוצאה ממלחמה ו/או בכלל להקים עסק בחול אשר ידע לעשות את מה שהם יודעים לעשות בישראל, כך תעשו זאת נכון.

העברת כספים מחו"ל בזמן מלחמה

מאת: אלי דורון, עו"ד

בעת העברת כספים מחול לישראל מומלץ לבדוק תחילה כי הכספים המצויים בחשבון הבנק הזר הם "לבנים" וכי יש בידיכם את כל האישורים המעידים על כך והיה ויש בנמצא בעיה ו/או היה ואין בידך אסמכתאות ו/או היה והכספים "שחורים" אזי נכון לטפל בעניין מבעוד מועד, עוד בטרם תעביר את הכספים לישראל, לטובת הבטחת קליטת הכספים בישראל בחוקיות ובשקיפות וללא מעצורים מצד הרשויות ו/או הבנקים.

רילוקיישן לקפריסין בגיל פרישה

מאת: אלי דורון, עו"ד

קפריסין הינה אחד היעדים האטרקטיביים לביצוע רילוקיישן בגיל פרישה. יחד עם זאת, כדאי לדעת כי ביצוע רילוקיישן בגיל פרישה הינו מורכב יותר, בעיקר בשל העובדה כי לרוב האנשים בגילאים אלו משולמת פנסיה, ריביות או דיבידנדים שמקורם בישראל וכן רבים מחזיקים בנכסים שונים, בהם נכסי מקרקעין.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.