מאת:

לשכת ההוצאה לפועל היא הזרוע המבצעת של הרשות השופטת אך היא פועלת כמערכת נפרדת ועצמאית. 
רשות האכיפה והגבייה הוקמה בינואר 2009 כיחידה בתוך משרד המשפטים והופרדה ממערכת בתי המשפט. רשות האכיפה והגבייה מופקדת על אכיפת החלטות שיפוטיות וגביית חובות וקנסות והיא מורכבת משתי יחידות: המרכז לגביית קנסות אגרות והוצאות ומערכת ההוצאה לפועל (להלן: "ההוצל"פ").
בד"כ ההוצל"פ אחראית על גביית פסקי דין ו/או החלטות אחרות של בתי המשפט בהליכים אזרחיים, אך גם שטרות חוב ומשכנתאות אשר החייבים לא עומדים בהחזרם. דיני ההוצל"פ מוסדרים בחוק ההוצאה לפועל, התשכ"ז-1967 ובתקנות מכוח חוק זה.
 
רשות האכיפה והגבייה של לשכות ההוצאה לפועל ברחבי הארץ נערכו תקופה ממושכת להשקתה והפעלתה של מערכת חדשה בשם "כלים שלובים, אשר לא מכבר הוכנסה לשמוש והחליפה את מערכת "אורנט" שהופעלה עד להשקתה של המערכת החדשה.
מערכת "כלים שלובים" מקבילה למערכת "נט המשפט" אשר ממלאת תפקיד חשוב במערכת המשפט דרכה יכולים הצדדים ובאי כוחם לעקוב אחרי הליכים ממשרדם, להגיש בקשות ו/או לצפות בהחלטות וכד'.
 
המערכת כוללת אתר אינטראקטיבי שבאמצעותו יוכלו עורכי הדין לפתוח תיקים, לצפות בהם, להגיש בקשות, לעיין בהחלטות וכו'.
המשתמשים העיקריים במערכת זו הם החייבים, הזוכים ועורכי הדין המבקשים לברר מידע, להגיש בקשות, לבצע פעולות אכיפה מבצעיות ולשלם תשלומים באמצעות כרטיס אשראי, כל זאת דרך המערכת.
 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

גביית דמי מזונות בהליך חדלות פירעון

מאת: אלי דורון, עו"ד

במסגרת החקיקה הקיימת, ישנם מספר מנגנונים, המאפשרים לקבל דמי מזונות גם כאשר החייב מצוי בהליך חדלות פירעון. הן החייב והן הנושה/ זכאי למזונות יכולים לממש את זכותם, הן ביחס לסדר נשייתם והן ביחס לזכאות לקבל בסופו של יום את מלוא הסכום שנפסק, לאור העובדה כי צו ההפטר לא חל על חוב מזונות.

מימוש דירת מגורים במסגרת הליך חדלות פירעון

מאת: אלי דורון, עו"ד

חוק חדלות פירעון ביטל את ההגנה, שניתנה בעבר לדירת המגורים של פושט הרגל, ובמקביל העניק הגנה הדורשת הפעלת שיקול דעת משפטי קפדני בעת הבחירה לממש דירת מגורים. מה אומרות על כך פסיקות בית המשפט?

צו הפטר לחייב - מחיקת חובות בהוצאה לפועל

מאת: אלי דורון, עו"ד

בהליך של חדלות פירעון ניתן להגיש בקשה לבית המשפט לקבלת צו הפטר, המעניק פטור לחייב מתשלום חובותיו הקיימים. הצו מגן על החייב מפני הנושים שלו ומונע מהם את האפשרות לנקוט בהליכים משפטיים כלפיו על מנת לקבל בחזרה את החוב שלהם.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.