מאת:

העולם כפי שאנו מכירים אותו עובר, בשני העשורים האחרונים הליך של גלובליזציה, והופך לעולם שבו יבוא ויצוא במדינות רבות בעולם הנו ענין שבשגרה שכן עלויות השינוע זולות הרבה יותר מבעבר הלא רחוק.

יצרנים ישראלים רבים מעדיפים כיום לייבא את מרכיבי הייצור שלהם מחו"ל ולייצא את המוצר בשלמותו למדינות אחרות. לעתים, כאשר מרכיבים אלו עומדים בתנאי הסכמי הסחר הבילטראליים שישראל חתומה עליהם עם המדינות השונות וכן, בכפוף לתנאי הדין המקומי, יכולים אותם יצרנים לדחות את תשלום המס בגין אותם מרכיבים.

יתרה מכך, יצואנים אשר רכשו מוצרים המורכבים מרכיבים מיובאים, מידי יצרן ישראלי אשר שילם את המיסים בגינם, ייתכן ויהיו זכאים להחזר המס ששולם. זכאות זאת נקראת זכות ההישבון המוסדרת בפרק התשיעי לפקודת המכס [נוסח חדש].
זכאות להישבון משמעותה החזר או דחיית מועד תשלום מסי יבוא (מכס ומס קניה בלבד) ליצואנים באחד מהמקרים הבאים:
א. מייבאים מרכיבים, המשמשים לייצור מוצרים המיועדים ליצוא.
ב. רוכשים מרכיבים מיובאים, המשמשים לייצור מוצרים ליצוא.
ג. רוכשים מרכיבים או מוצרים שיוצרו בייצור מקומי, בין אם משמשים לייצור מוצרים ליצוא, ובין אם מיוצאים כמוצרים.

ישנם מספר כללים עקרוניים על מנת שהיצואן יהיה זכאי להישבון :
1. שולמו מסי היבוא כנדרש על המרכיבים או המוצרים, ולחילופין, המוצרים יוצרו בישראל ויוצאו ממנה לחו"ל.
2. אישור הבקשה להישבון כפופה להסכמי הסחר ההדדיים שישראל חתומה עליהם.
3. סכום ההישבון יחושב על ידי היצואן. מסמכים המעידים על היבוא, הייצור והיצוא יישמרו אצל היצואן, ויהיו זמינים לצורכי ביקורת חשבונות מטעם רשות המסים.
4. הכללים החלים בצו המכס (הישבון על טובין ששימשו לייצור מוצרים ליצוא), התשכ"ט-1968 (למעט בסעיף 4 לצו), יחולו גם על החזר מס קניה.

לעניין ביצוע ההישבון, יצואן יכול לבחור אחת משתי האפשרויות הבאות :
א. דחיית תשלום מסי יבוא בעת יבוא המרכיבים.
ב. תשלום מסי יבוא ע"י היצואן בעת יבוא המרכיבים, והחזר המסים לאחר ביצוע היצוא בהתאם לאחוז המס שאושר על ידי הממונה.
כמו כן, זכאות זו תקפה למספר שנים מוגבל כאשר על מרכיבים שיובאו לצורך הרכבת מוצר ויוצאו – תקופת התיישנות עד חמש שנים, ועל מרכיבים מייצור מקומי שיוצאו – תקופת התיישנות התביעה להשבת המסים עד שלוש שנים.

קיימות תביעות הישבון נוספות מעבר לדוגמא הנ"ל, אך לצערנו היריעה קצרה מלהכיל. עקב סיבוכם המסועף של דיני היבוא והיצוא והחקיקה המופרזת בנדון, מומלץ להתייעץ עם עורך דין מומחה בתחום, ובכך להבטיח כי זכויותיו של יבואן ו/או יצואן ינוצלו בצורה המרבית, מה שיוביל להוזלה משמעותית במיסוי ולהגדלה ברווח.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

תיקון תקנות מס רכוש - אפריל 2024

מאת: אלי דורון, עו"ד

ב-9.4.24 פורסמו תיקונים לתקנות מס רכוש תקנות מס רכוש וקרן פיצויים. כל הפרטים במאמר>>

פיצוי ממס רכוש בגין מיזמים שלא יצאו אל הפועל עקב המלחמה

מאת: אלי דורון, עו"ד

האם הנזקים העקיפים שנגרמו לבעל עסק כתוצאה מביטול, דחייה, או סיכול של מיזם אשר לא יצא לפועל כתוצאה מהמלחמה, הינו נזק בר פיצוי במסלול האדום?

מסלול אדום לבוקרים, בעלי עדרי בקר בקו העימות

מאת: אלי דורון, עו"ד

את התביעות במסלול האדום יש לקדם ללא דיחוי, מועד הגשת התביעות נגזר משורה של פרמטרים, אם כי אין בנמצא צורך ב"הפסקת פעילות" שכן התקנות אינן דורשות הפסקת פעילות בענף החקלאות.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.