מאת:

חברות זרות רבות, בארץ ובעולם, רוכשות טובין שונים מיצרנים/ספקים סיניים. נתון זה מחייב את החברות השונות להדק קשריהם עם אותם יצרנים/ספקים, וזאת לשם השגת מחירים אטרקטיביים, תנאי מימון נוחים, תיאום מקסימלי וכד'.

אחת האופציות העומדות כיום בפני חברות זרות המבקשות לקיים קשרים קרובים ואינטימיים עם עמיתיהם הסיניים, היא הקמת סניף מייצג של החברה הזרה בסין. למעשה, הסניף המייצג הוא רק שלוחה של החברה הזרה ואיננו ישות משפטית או מסחרית בפני עצמה. מאחר שכך, הסניף המייצג מנוע מלעסוק בכל פעילות שעשויה להניב לו רווח. כך למשל, אסור לסניף המייצג לעסוק במתן שירותים כלשהם, לבצע עסקאות המניבות רווח, לחתום על חוזים והסכמים בשם חברת האם, לייצג כל חברה אחרת מלבד חברת האם וכד'.

מטרתו העיקרית של הסניף המייצג הוא קיום תקשורת יעילה וקרובה עם הספקים/היצרנים הסיניים. יחד עם זאת, רב הסניפים המייצגים פועלים אף בתחום המחקר והפיתוח, גיוס לקוחות פוטנציאליים בעבור חברת האם, תיאום פעילותה של חברת האם מול ספקים ויצרנים סיניים וכד'.

חשוב לציין, כי על אף היתרונות הטמונים בהקמת סניף מייצג של חברה זרה בסין, לא ניתן להתעלם מממספר מחסומים פרוצדורליים, ובין היתר חובת רישום הסניף המייצג ברשויות הרלוונטיות בסין. כך לדוגמא, חברה זרה העוסקת בסחר או בייצור, המבקשת לפתוח סניף מייצג בסין, חייבת ברישום סניפה המייצג במשרד המסחר הסיני (MOFCOM). זאת ועוד, פעילות הרישום של הסניף המייצג בסין תתבצע אך ורק באמצעות סוכן רישום סיני שאושר על ידי משרד המסחר שהוזכר לעיל.

על מנת לפתוח בתהליך של רישום הסניף, על החברה הזרה להציג בפני משרד המסחר הסיני אישורים מסוימים ובין היתר, מסמכי התאגדות, מכתב רשמי מהבנק בו מנוהל החשבון של החברה הזרה בדבר מעמדה הכלכלי ואף מסמך המציג את ניסיונו התעסוקתי של מי שאמור לעמוד בראש המשרד המייצג בסין. חשוב לציין, כי רישום הסניף המייצג ברשויות המתאימות בסין חיוני על מנת להבטיח את פעילותו החוקית התקינה של הסניף ובין היתר: העסקת עובדים סינים בסניף, פתיחת חשבונות בנק, יבוא ציוד משרדי ועוד. כמו כן, סניף מייצג של חברה זרה הפועל בסין ללא רישום מתאים חשוף לסנקציות שונות כגון קנסות ואף איסור כולל על ניהול כל פעילות עסקית בסין.

נוכח האמור לעיל, הרי ששימוש במשרד מייצג יש בו כדי להתגבר על חסמים רבים בהם נתקלים חברות זרות המעונינות לבצע עסקים בסין.


 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

ייבוא מוצרים מחו"ל

מאת: אלי דורון, עו"ד

העולם הוא גדול ומעניין - לכל מדינה הפעילות, הפרופיל והתוצרת שלה. מאידך, פלאי הטכנולוגיה, האינטרנט, התחבורה המתקדמת וכו' הפכו את העולם לסוג של כפר גלובלי "קטן", מה שמאפשר לאיש העסקים הישראלי לפעול די בנקל לטובת ייבוא סחורות ממדינות רבות לישראל ו/או לטריטוריות נוספות.

5C - חמשת הסימנים לאבחון סינגפורי

מאת: אודליה כהן שינדורף, עו"ד - ראש דסק דרום מזרח אסיה

אנחנו הישראלים חושבים שאנחנו יודעים לעשות עסקים כי "אותנו הרי אף אחד לא ילמד איך לעשות זאת" אז הרשו לי להציג בפניכם מעט מאחורי הקלעים של תרבות העסקים הסינגפורית - איך המקומיים שופטים את עצמם? איך הם מגדירים אם האיש העומד מולם ורוצה לעשות עסקים?

האם ייצור תחת הסכם OEM מהווה שימוש בסימן מסחרי בסין?

מאת: אבי לוי, עורך דין

פסיקת בית המשפט העליון בסין מהחודש שעבר הביאה עמה בהירות מסוימת בשאלה האם ייצור תחת הסכם OEM מהווה שימוש בסימן מסחרי בסין. ייצור ציוד ומוצרים בסין תחת הסכמי Original equipment manufacturing (OEM) נפוץ מאוד בסין. תחת הסכמי ה- OEM חברה זרה מספקת לחברה סינית דוגמאות מוצר עם סימן מסחרי ומבקשת מחברה הסינית לייצר את אותו המוצר עם אותו סימן מסחרי. במקרים רבים, כל הסחורה מוחזרת למכירה במדינות זרות.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.