מאת:

המוסד לביטוח לאומי ביישומו את חוק הבטחת הכנסה התשמ"א-1980 (להלן: "החוק"),
מכיר באפשרות להעניק קצבת השלמת הכנסה עבור מבוטחים שהכנסתם מזערית/ מינימלית דיה ו/או שאין בידם כלל מקור לפרנסה.

 

תכליתו העיקרית של חוק הבטחת הכנסה הנה הענקת קצבה לסיפוק ומימוש צרכים הכרחיים מינימליים עבור אלו המצויים במצוקה פיננסית קשה, בעודם מחוסרי מקום עבודה (מדובר גם במצבים בהם אין ביכולתם לייצר הכנסה כלשהי, מטעמים שאינם לאו דווקא תלויים בהם). על מנת שמבוטח יהיה זכאי לקצבת הבטחת הכנסה, מחויב הוא בהתייצבות עקבית ומוקפדת בלשכת התעסוקה, תוך מחויבותו לעשות כל מאמץ מירבי וסביר וכן השתדלות לשם קבלה למקום עבודה. באם היתה בידי המבוטח הזדמנות והוצעה עבורו עבודה המתאימה לו מבחינה בריאותית וסוציאלית, אולם הוא נמנע וסירב לקבלה, עשוי פקיד השומה בלשכת התעסוקה לשלול את זכאותו כזכאי לקבלת הקצבה למשך חודשיים.

 

פטור מהתייצבות מתמדת בלשכת התעסוקה ניתן לסוגים שונים של מובטחים כגון: אסיר בעבודות שירות, אם לילד שטרם מלאו לו שנתיים, אישה הרה, חולה שאינו מסוגל לעבוד יותר מ-30 ימים רצופים ועוד. על מבוטח המבקש לקבל קצבה להגיש טופס תביעה לקצבת הבטחת הכנסה.

 

הזכאים למימוש הקצבה מן המוסד לביטוח הלאומי הנם כדלקמן:
1. על המבוטח להיות מוגדר בחוק כתושב ישראל וזאת למשך זמן רצוף של 24 ימי חודשים.
2. גילו של המבוטח יהיה לכל הפחות 20 (למעט קטין שהנו יתום או נטוש הזכאי לקצבה בכל גיל).
בנסיבות מיוחדות, כגון מחלה, הריון, גמילה מסמים ואלכוהול ועוד הזכאות עשויה להיות מגיל 18.
3. התייצבות מוקפדת בלשכת התעסוקה (הבעת מאמץ סביר ורצון בקבלת עבודה), למעט מקרים בהם פטור המבוטח מהתייצבות.
4. ככל וישנן הכנסות כלשהן (פחותות/ מזעריות) ונכסים הרשומים על שמו של מבוטח, יהיה עליו לעמוד בתנאים המנויים בחוק בקשר עם הכנסותיו, על מנת שהללו לא ישללו את הזכאות לקבלת הקצבה האמורה.

 

המוסד לביטוח הלאומי, במסגרת שיקוליו באם ליתן את הקצבה ו/או בחישוב הסכום לצורך מתן הקצבה, לוקח בחשבון את כלל הכנסותיו ונכסיו של מבוטח (ככל ואכן קיימות), כדוגמת הכנסה ממזונות, חסכונות שצבר, חסכון גמל, בעלות ברכב, קבלת קצבאות שונות אחרות אשר המבוטח נהנה מהן ועוד. הקצבה תוענק גם במקרים בהם המבוטח 'משולב' ועובד כבר בעבודה קיימת, אך שכרו נמוך מן המקובל בשוק. מלבד נכסים והכנסות, סכום הקצבה ייקבע על בסיס פרמטרים נוספים כגון גיל המבוטח, מצב התא המשפחתי בכללותו, מספר ילדי המבוטח וגילם (באם הנם קטינים או בגירים) ועוד.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

4.66 ע"י 3 גולשים

עשוי לעניין אתכם

תאונת דרכים כפעולת איבה

מאת: אלי דורון, עו"ד

מה דינה של תאונת דרכים שנגרמה כתוצאה או במהלך פעולת איבה. מי יכסה את הנזק לנפגע? כל הפרטים המאמר

הכרה בפגיעה נפשית בפעולות איבה

מאת: אלי דורון, עו"ד

כל אזרח או תושב ישראל אשר נפגע פיזית או נפשית מפעולה של מדינה או ארגון עוין לישראל וודאי שנפגעי מלחמת חרבות ברזל נחשבים ככאלה, זכאי לפיצויים לפי חוק התגמולים לנפגעי פעולות איבה תש"ל 1970. כאמור גם פגועי נפש נפגעי חרדה ופוסט טראומה וכדומה נכנסים לקטגוריה זו.

שיעור תגמולים לפי חוק נפגעי פעולות איבה

מאת: אלי דורון, עו"ד

מי שהוכר כנפגע פעולות איבה זכאי לתגמולים ע"פ החוק. נפגע בפעולת איבה שהגיש תביעה לתגמול נכות, יוזמן להופיע לפני ועדה רפואית, שבסמכותה לקבוע את דרגת נכותו לתקופה זמנית או קבועה, לפי חומרת הפגיעה.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.