מאת:

תחולתה של אמנת המס בין ישראל לסין רחבה ביותר ונפרסת על מגוון של אנשים, פעולות, אירועים ונכסים. ככלל, האמנה חלה על יחידים, תאגידים ושותפויות.

האמנה קובעת הסדרים מפורטים לגבי כל סוגי ההכנסה הקיימים: הכנסה עסקית מכל סוג כגון הכנסה מיבוא ויצוא, מפעילות ייצורית ומכל פעילות עסקית או מסחרית אחרת, הכנסה משכר עבודה, הכנסה ממתן שירותים על ידי יחיד או חברה, הכנסה מדיבידנדים, ריבית ותמלוגים, רווחי הון ממכירת נכסים, הכנסה ממקרקעין וכדומה.

אמנה המס בין ישראל לסין, אשר נכנסה לתוקף ביום 1.1.96, אימצה את עקרון זיכוי מיסי חוץ ממיסי ישראל. בהתאם לסעיף 24(2)(א) לאמנה, מס ששולם בסין, יותר בזיכוי כנגד המס הישראלי החל על אותה הכנסה. הווה אומר, כי חברה ישראלית אשר הפיקה הכנסה בסין ושילמה מס חברות בסין (שיעור מס החברות בסין משנת 2008 הנו 25%, טרם רפורמת המס שחלה בסין בראשית שנת 2008 עמד שיעור מס החברות על 33%) רשאית להזדכות במס החברות שעתידה החברה הישראלית לשלם בארץ כנגד המס ששולם בסין (שיעור מס החברות בישראל לשנת 2009 הנו 26% ובשנת 2010 ואילך יעמוד על 25%).

חשוב לציין, כי במסגרת האמנה בין ישראל לסין לא קיימת הוראה (הקיימת באמנות אחרות) לפיה במידה והחברה מפעילה למשל מפעל מוטב (עבודה באזורי פריפריה וכד') תהא זכאית החברה להטבת מס זו גם בישראל. המשמעות הינה שחברה הזכאית היא להטבות מס/ שיעורי מס מופחתים בסין, לא תהנה בפועל מההטבה שכן זו תתקזז אל מול שיעורי המס הרגילים בישראל במסגרת השלמת החיוב עד לגובה 26% (בשנה זו). חשוב לציין, שמערכות המס במדינות המזרח הרחוק וסין מהמורכבות בעולם, לכן מומלץ ביותר להיוועץ במשפטנים המתמחים במערכת החוק והמיסוי במזרח הרחוק בכלל ובסין בפרט, בטרם ביצוע כל פעולה עסקית במדינה זו ובכלל.

מכל מקום, מאמר זה אינו ממצה את הסוגיה שבנדון עד תום ומאמר זה אינו נועד לשמש תחליף לייעוץ משפטי ו/או חוות דעת משפטית.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

ייבוא מוצרים מחו"ל

מאת: אלי דורון, עו"ד

העולם הוא גדול ומעניין - לכל מדינה הפעילות, הפרופיל והתוצרת שלה. מאידך, פלאי הטכנולוגיה, האינטרנט, התחבורה המתקדמת וכו' הפכו את העולם לסוג של כפר גלובלי "קטן", מה שמאפשר לאיש העסקים הישראלי לפעול די בנקל לטובת ייבוא סחורות ממדינות רבות לישראל ו/או לטריטוריות נוספות.

5C - חמשת הסימנים לאבחון סינגפורי

מאת: אודליה כהן שינדורף, עו"ד - ראש דסק דרום מזרח אסיה

אנחנו הישראלים חושבים שאנחנו יודעים לעשות עסקים כי "אותנו הרי אף אחד לא ילמד איך לעשות זאת" אז הרשו לי להציג בפניכם מעט מאחורי הקלעים של תרבות העסקים הסינגפורית - איך המקומיים שופטים את עצמם? איך הם מגדירים אם האיש העומד מולם ורוצה לעשות עסקים?

האם ייצור תחת הסכם OEM מהווה שימוש בסימן מסחרי בסין?

מאת: אבי לוי, עורך דין

פסיקת בית המשפט העליון בסין מהחודש שעבר הביאה עמה בהירות מסוימת בשאלה האם ייצור תחת הסכם OEM מהווה שימוש בסימן מסחרי בסין. ייצור ציוד ומוצרים בסין תחת הסכמי Original equipment manufacturing (OEM) נפוץ מאוד בסין. תחת הסכמי ה- OEM חברה זרה מספקת לחברה סינית דוגמאות מוצר עם סימן מסחרי ומבקשת מחברה הסינית לייצר את אותו המוצר עם אותו סימן מסחרי. במקרים רבים, כל הסחורה מוחזרת למכירה במדינות זרות.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.