מאת:

החלתה של חובת הדיווח לרשויות המס האמריקאיות לנישומים בעלי אזרחות אמריקאית או המחזיקים בגרין קארד

במסגרת מאבקן של רשויות המס האמריקאיות בהעלמת מס על ידי תושבי ארה"ב שבבעלותם חשבונות במוסד פיננסי והשקעות מחוץ לארה"ב, חוקק בשנת 2010 ה-Foreig Account Tax Compliance Act (להלן: "FATCA") המחייב מוסדות פיננסיים שאינם אמריקאים והמצויים מחוץ לארה"ב לדווח לרשות המסים האמריקאית על נכסים וחשבונות המוחזקים או מנוהלים על ידם המצויים בבעלות אזרחים אמריקאים. לצורך אכיפת ה-FATCA, נקבע כי גופים פיננסיים שלא יצייתו ל-FATCA יהיו כפופים לניכוי של 30% מכל תקבול ממקור הכנסה אמריקאי המועבר אליהם. כמו כן, במסגרת ה-FATCA חלה על כל אזרח אמריקאי "חובת דיווח" לרשויות המס הפדראליות על החשבונות הזרים בבעלותו במסגרת דוחות המס השנתיים במידה והסכום הקיים בהם גבוה מרף הדיווח אשר נקבע בחוק.
 
רף הדיווח על פי החוק
רף הדיווח משתנה בהתאם למעמדו של הנישום, כך ולשם הדוגמא: במידה והנישום הינו אזרח ארה"ב החי מחוץ לתחומה ואינו נשוי או לחילופין מדווח על הכנסותיו בנפרד מבת זוגו הרשומה, הרי שאם בשנת המס החזיק הנישום ולו ליום אחד בסכום העולה על 200,000$ בחשבונות זרים יאלץ אותו אזרח להגיש דיווח מורחב הדומה באופיו להצהרת הון בו הוא מצהיר על כל חשבון בנק, קרן השתלמות, קרן פנסיה וכל הכנסה אחרת שיש לו ממקור שאינו בארה"ב. לעומתו, נישום המחזיק באזרחות אמריקאית, אינו נשוי וגר בתחומי ארה"ב יאלץ להגיש דו"ח מורחב באם בשנת המס החזיק בסכום העולה על 50,000$ בחשבונות זרים. ככלל, חשבונות המחויבים בדיווח הם כל החשבונות בבעלות הנישום או חשבונות בהם הנישום הינו שותף או מורשה חתימה.
 
הסכם שיתוף הפעולה בין ישראל לארה"ב
ביום 30.06.14 חתמו ארה"ב ומדינת ישראל על הסכם בדבר יישום ה-FACTA (להלן: "ההסכם") ומכוחו התחייבה ישראל לחייב את הגופים הפיננסיים הישראליים לבצע בדיקת נאותות לחשבונות המתנהלים אצלם ולהעביר מידע לרשות המסים האמריקאית אודות אזרחים אמריקאים המחזיקים חשבונות ונכסים באותם הגופים. יישומו של ההסכם החל בספטמבר 2016 לאחר הוספת סעיפים 135ב' עד 135ח' לפקודת מס הכנסה והתקנת תקנות מס הכנסה (יישום הסכם פטקא), תשע"ו-2016, ובמסגרתו יפנו המוסדות הפיננסיים הישראלים אל לקוחות המזוהים כבעלי פוטנציאל לאזרחות אמריקאית ויבקשו מהם לחתום על טופס הצהרה בגין אזרחות אמריקאית ולצרף את מספר הזיהוי של הנישום לצורכי הדיווח לרשויות המס בארה"ב. ההסכם הינו הדדי ומכוחו תקבל רשות המסים הישראלית מידע אודות תושבי ישראל בעלי חשבונות ונכסים פיננסיים בארה"ב.
 
אי ציות לחובת הדיווח מהווה עבירה פלילית בנוסף להיותו עבירה אזרחית על פי הדין האמריקאי, כך למשל במקרה בו נתגלתה כוונה להתחמק מדיווח, עלול הקנס האזרחי להגיע לסכום של 100,000$ עבור כל שנה בה הנישום החזיק בחו"ל סכומים גבוהים מ- 10,000$. חשוב לציין כי רשות המסים האמריקאית, בדומה למקבילתה הישראלית, מאפשרת לאזרחי ארה"ב ולמחזיקי גרין קארד לדווח על חשבונות פיננסיים אשר ברשותם, במסגרת תכנית לגילוי מרצון המאפשרת לנישומים להגיש דוחות ואף לתקן דוחות מס בהם לא דווחו הכנסות מחוץ לארה"ב מבלי להסתכן בנקיטת הליך פלילי כנגדם ומבלי להיחשף לקנסות מיותרים.
 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

4.66 ע"י 3 גולשים

עשוי לעניין אתכם

מכירת בית / נכס אחר בארה"ב

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח)

פירמת משרדנו המורכבת מעו"ד ורו"ח יוצאי משרד המשפטים, רשויות מס ורשויות נוספות לצד המחלקה הכלכלית המיוחדת של משרדנו יידעו ללוות אותך הישראלי לטובת מימוש המתבקש בצורה חוקית ושקופה.

הסתבכות פלילית בארה"ב

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח)

הסתבכת בפליליים בארצות הברית? משרדנו יוכל לסייע בהקדם לך עם ייצוג וליווי משפטי של עו"ד ישראלי ואמריקאי המתמחים בדין הפלילי - לחץ כאן לכל הפרטים.

חוות דעת מומחה לדין האמריקאי

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח)

משרדנו יידע לבחון את שנפסק בארה"ב, להתייחס לאמנות בין ישראל לארה"ב ולערוך עבור הלקוח/בית המשפט חוות דעת על לאפשרות לאכוף אותה פסיקה אמריקאית בישראל.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.