מאת:

בליז הינה מדינה קטנה הממוקמת במרכז אמריקה וגובלת בגואטמלה ומקסיקו - שפתה הרשמית הינה אנגלית, אוכלוסייתה מונה כ-200,000 תושבים בלבד, אשר מחציתם מתגוררים באזורים עירוניים, בעיקר בבליז-סיטי המשמשת כמרכז המסחרי הגדול ביותר, אם כי איננה עיר הבירה (עיר הבירה היא בלמופן). לאחר כ-120 שנים של קולוניאליזציה בידי הבריטים, זכתה בליז לעצמאות בשנת 1981.
 
כיום, ניתן לדבר על ממשלה דמוקרטית ויציבה ביותר אשר מעודדת פיתוח כלכלי ענף והשקעות מחו"ל. מערכת החוק של בליז מבוססת בעיקרה על המשפט האנגלי המקובל והחקיקה המוקדמת של איי הבתולה (Virgin Islands). בליז מאופיינת במזג אויר אקזוטי, נופים מרגשים, אתרי נופש רבים, שמורות טבע, יערות עד, אתרים ארכיאולוגיים של בני המאיה ועוד. כל אלו זוכים לתיירות ענפה, וניתן לומר כי רב הכנסותיה של בליז הן בתחום זה. תעשיית ה-Offshore (הקמת חברה בינלאומית) בבליז משמשת ככלי נוסף לגידול ההכנסה הלאומית וזוכה לפטור מפיקוח על המטבע (דולר בליזי).

הקמת חברת מקלט מס בבליז
תהליך הקמת חברת Offshore בבליז דורש מספר תנאים אופרטיביים:
א. העברת תזכיר ותקנון חברה לרשם (על ידי נציג החברה בבליז).
ב. תשלום אגרת רשם שנתית – אגרה התלויה בהון הרשום של החברה כדלהלן:
* חברות עם הון רשום של עד 50,000$ תשלמנה אגרה שנתית בשווי 100$.
* חברות עם הון רשום של 50,000$ ומעלה תשלמנה אגרה שנתית בשווי 1,000$.
* חברות שחלק/כל מניותיהן הינן ללא ערך נקוב תשלמנה אגרה שנתית בשווי 250$.
יוטל קנס של עד 50% מהאגרה המקורית אם החברה לא משלמת את אגרת הרשם בזמן.

ג.  העברת כתובת המשרד ושם החברה לרשם.
ד.  דרישת רישום משרד לחברה בכתובתו של הנציג המקומי.
ה. הקמת דירקטוריון (דירקטור אחד לפחות): הדירקטורים יכולים להיות בעלי כל אזרחות (לאו דווקא בליזאית) ומספר בעלי המניות יהיה, גם הוא, אחד לפחות. שמותיהם של בעלי המניות והדירקטורים ישמרו אצל נציגה המקומי של החברה ויזכו לפרטיות וסודיות.

חברות מקלט מס בבליז כפופות לשלוש מגבלות מסחריות:
1. איסור על סחר או החזקת נדל"ן/נכסים מוחשיים בשטחה של בליז.
2. איסור על עיסוק בפעולות הקשורות לביטוח, בנקאות ובטחון.
3. הגבלות על שם החברה – אין לתת לחברה שם הזהה לשמה של חברה אחרת (בכדי למנוע הטעיות). אין להשתמש בשם בלתי נאות, מתריס או תוקפני. כל שם חברה הכולל בחובו מילה היכולה להעיד על קשר עם בנקאות או ביטוח (כגון "אוניברסיטה", "ביטוח", "בנק", "קרנות השקעה", "כספים" ועוד) ידרוש אישור/רישיון מיוחד.


הון ומיסוי במדינת בליז
ההון הרשום המקובל של חברה בבליז עומד על 50,000$ - מחולק למניות עם/בלי זכות הצבעה. סוגי המניות אותן ניתן להנפיק הן: מניות עם/בלי זכות הצבעה, מניות הניתנות לפדיון, מניות רשומות, מניות למוכ"ז, מניות בכורה ומניות ללא ערך נקוב. שיעור המס לגבי תושבי בליז וחברות מקומיות הינו גבוה – 25%, אך 10,000$ ראשונים של הכנסה שנתית ופנסיות זוכות לפטור. עם זאת, בעזרת החקיקה לחברות משנת 1990, המדינה מציעה פטור מוחלט ממס לחברות IBC (International Business Company) – חברות עסקיות בינלאומיות נוסח Offshore.

בליז איננה חברה באף אמנה למניעת כפל מס; אומנם חברות מקלט מס בבליז יזכו לפטור מתשלומי מס בגין הרווחים שלהן, אך מדובר ברווחים שהופקו או צמחו מחוץ לבליז בלבד. כלומר, עלול להיווצר מצב בו יחויבו במס רווחים של חברה פלונית שיושבת בבליז (על ידי המדינה התושבת – לעולם לא על ידי בליז). חברות מקלט מס יחויבו במס רגיל (בשיעור של 25%) בגין רווחים שמקורם בבליז. חברות המקלט אינן חייבות בהגשת דוחות כספיים לרשויות אך נדרשות לתעד את מסמכי החברה ואת הנהלת החשבונות של החברה במשרדיהן.
 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

4.5 ע"י 2 גולשים

עשוי לעניין אתכם

הקמת עסק תאום בחו"ל בעקבות המלחמה

מאת: אלי דורון, עו"ד

החלטתם אסטרטגית להקים עסק בחול? עסק אשר ידע לייצר את ההכנסות אותם אתם מבקשים לייצר בימים בהם מדינת ישראל מושבתת כתוצאה ממלחמה ו/או בכלל להקים עסק בחול אשר ידע לעשות את מה שהם יודעים לעשות בישראל, כך תעשו זאת נכון.

העברת כספים מחו"ל בזמן מלחמה

מאת: אלי דורון, עו"ד

בעת העברת כספים מחול לישראל מומלץ לבדוק תחילה כי הכספים המצויים בחשבון הבנק הזר הם "לבנים" וכי יש בידיכם את כל האישורים המעידים על כך והיה ויש בנמצא בעיה ו/או היה ואין בידך אסמכתאות ו/או היה והכספים "שחורים" אזי נכון לטפל בעניין מבעוד מועד, עוד בטרם תעביר את הכספים לישראל, לטובת הבטחת קליטת הכספים בישראל בחוקיות ובשקיפות וללא מעצורים מצד הרשויות ו/או הבנקים.

רילוקיישן לקפריסין בגיל פרישה

מאת: אלי דורון, עו"ד

קפריסין הינה אחד היעדים האטרקטיביים לביצוע רילוקיישן בגיל פרישה. יחד עם זאת, כדאי לדעת כי ביצוע רילוקיישן בגיל פרישה הינו מורכב יותר, בעיקר בשל העובדה כי לרוב האנשים בגילאים אלו משולמת פנסיה, ריביות או דיבידנדים שמקורם בישראל וכן רבים מחזיקים בנכסים שונים, בהם נכסי מקרקעין.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.