מאת:

בית הדין הרבני האזורי בנתניה קבע, במעמד הגירושין, כי הבעל אשר בגד והפר תנאי הכתובה עליה חתם במעמד הנישואין ישלם את מלוא סכום הכתובה בגובה 350,000 ₪.
 
בא כוח האישה, עו"ד דוד רוזן, שותף מנהל מחלקת דיני משפחה במשרד עורכי הדין דורון טיקוצקי צדרבוים, הוכיח כי לא התקיימו העילות לשלילת דמי הכתובה מהאישה.
 
עוד קבע בית הדין כי לאישה זכות ראשונים על קניית הבית בבעלות בני הזוג. במידה ויימכר לצד ג' יתחלק הסכום שווה בשווה בין בני הזוג ולאישה תהה זכות ראשונים על התשלום הראשון. עוד נקבע כי עד לסידור הגט ישלם הבעל את תשלומי המשכנתא ואת מזונות הקטין לילדם של בני הזוג. כמו כן קבע כי האישה תקבל משמורת מלאה על ילדם הקטין. נוסף על כך תקבל האישה ללא תמורה את רכבם של בני הזוג וכן תשלום לפנסיה חודשית בשיעור 36% מהפנסיה של הבעל.
 
תשלום הכתובה נועד להבטיח את זכויות האישה בעת גירושין, ונועד להגן עליה מפני גירושין הנובעים מקלות ראש של הבעל. לא בכל מקרה חייב הבעל לשלם את סכום הכתובה, במידה ויוכיח עובדות מסוימות על תרומת האישה בהתנהגותה לגירושין. לדוגמא, אם יוכיח הבעל על בגידת האישה במהלך הנישואין, סירוב האישה לניסיון שלום בית על ידי בית הדין, תביעת האישה לגירושין עקב עילות אשר אינן קבועות בדין העברי ואף אם הסתירה מומים או פגמים שנשאה עוד בטרם הנישואין אך הסתירה אותם מבעלה.
 
כאמור בית הדין קיבל את טענות עו"ד רוזן על היעדר עילות אלו.
בית הדין קבע כי הבעל ישלם את מלוא סכום הכתובה לאישה על סך 350,000 ₪.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

גירושין בתקופת הקורונה

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח)

משבר הקורונה "מוציא" ממרבית האנשים מטענים נפשיים ואת מה שהם באמת מרגישים - אם עד למשבר היינו עסוקים בעבודה, טיולים, בילויים, מפגשים עם חברים וכו', המשבר לפתע קירקע חלק גדול מאתנו ובפועל גרם לזוגות להימצא בסגר, או שלא בסגר ביחד בבית, ולהתמודד עם לחץ התקופה.

דיני משפחה - סוגיות עיקריות

מאת: ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); אלי דורון, עו"ד; לירן יזהר, משפטן

דיני המשפחה והמעמד האישי עוסקים בכל הקשור לסכסוכים וסוגיות בקשר עם התא המשפחתי ובכלל זה גירושין, מזונות, הסכמי ממון, אלימות במשפחה, חטיפת ילדים, הסכמי שלום בית וכו'.

הסתלקות יורש מחלקו בירושה - מתי ובאילו תנאים?

מאת: ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); אלי דורון, עו"ד; הדר וייצנר, משפטנית

כלל יסוד הוא, כי דיני הירושה מקנים ערך עליון לרצון המוריש. ואולם, בד בבד, דיני הירושה מכירים בכך שאין לאכוף על יורש את תוארו, כאשר זה אינו חפץ בכך. אשר על כן, ס' 6 לחוק הירושה מאפשר ליורש להסתלק מחלקו בעיזבון, כולו או מקצתו, כך שלא יראה בו הדין יורש מלכתחילה.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.