מאת:

הסכם שותפים: כל מה שצריך לדעת על הכנסת שותף חדש לעסק

עסקים דורשים מאתנו יכולות רבות כמו בניית אסטרטגיה, יחסי אנוש וגם יכולת תקשורת טובה. כאשר אנחנו בעלי עסק אנחנו צריכים כוחות נפשיים רבים וגם הרבה מקורות מימון. לא תמיד קל למצוא את הכוחות הללו ואת מקורות המימון שדרושים לנו בשביל הצלחת העסק. הכנסת שותף לעסק שלנו יכולה להקל עלינו את המעמסה ולסייע לעסק שלנו להפוך ולהיות עסק משגשג ומצליח. כאשר אנחנו מחליטים להכניס שותף נוסף לעסק שלנו כדאי לחתום מולו על הסכם שותפות, כלומר על חוזה שמגדיר באופן ברור את תנאי השותפות שלנו. כך במקרה של חילוקי דעות או במקרה של הפסקת השותפות הזכויות שלנו יהיו מוגנות בהסכם בעל תוקף חוקי.
 
למה חשוב לשים לב כשמכניסים שותף לעסק?
אחרי שהחלטנו על הכנסת שותף לעסק שלנו חשוב שנשים לב למספר דברים מרכזיים:
א. חשוב לשים לב שבינינו ובין השותף החדש שלנו קיימות הבנות בנוגע לסמכויות הניהול ובנוגע לדרך הניהול השוטפת של העסק.
ב. מומלץ לוודא שאנחנו והשותף החדש שלנו נמצאים באותו דף בכל מה שקשור לשמירת הקשר עם הלקוחות הקיימים ויצירת קשרים עם לקוחות חדשים של העסק שלנו.
ג. עוד חשוב לשים לב שכל סיכום שיש לנו עם השותפים שלנו מובא בכתב ומאושרר על ידי נוטריון ועורך דין מוסמכים מטעמנו.

 
מה לעשות במקרה של הוצאת שותף מהעסק?
הסכם שותפים הוא חובה למקרה שבו נרצה להביא לכדי הוצאת שותף מהעסק שלנו. הוצאת שותף קיים מהעסק שלנו היא הליך לא פשוט ואפילו מסובך. הסכם השותפים יסייע לנו להביא לכדי הוצאת השותף בגלל שהוא לא עמד באחד או בכמה מסעיפי הסכם זה. ההסכם למעשה מהווה תעודת ביטוח בשבילנו אל מול השותפים שלנו במקרה בו שנמצא את עצמנו מסוכסכים אתו או בחילוקי דעות עמוקים.
 
לסיכום הדברים, ניתן לומר כי עריכת הסכם שותפים היא מהלך הכרחי לכל מי שהוא בעל עסק ביחד עם שותפים נוספים. בעולם אידאלי לא היינו צריכים הסכם חוקי בשביל לבטח את ביטחון העסק שלנו והביטחון האישי שלנו בעבודה, אולם אנו חיים בעולם תחרותי מאוד והפכפך. עולם בו מי שהיה שותף שלנו יכול להפוך בין רגע לאיוב או למתחרה. חוזים נועדו להגן על האינטרסים האישיים שלנו ועל האינטרסים העסקיים שלנו מפני תביעה או מפני הרעת התנאים שלנו בעסק שהשקענו רבות בהקמתו. 
 
 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

4.85 ע"י 7 גולשים

עשוי לעניין אתכם

תשלום מס עסקאות עודף

מאת: אלי דורון, עו"ד

חוק מס ערך מוסף מטיל חבות במס על עסקאות בישראל. אלא, שישנם מקרים שבהם משולם מס מבלי חבות לשלמו. באילו מקרים ניתן לפעול על מנת לקבלו בחזרה? מומלץ להיוועץ בעורך דין מומחה טרם העסקה, וכן מיד לאחר כל שינוי שחל בתנאיה.

רישוי עסקים וצו סגירה מנהלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

חוק רישוי עסקים קובע, כי כל עסק שמופיע בצו רישוי עסקים חייב ברישיון עסק להפעלתו. כדי להימנע מסנקציות בעקבות הפעלת עסק ללא רישוי, חשוב להתעמק בדרישות המשפטיות והרישוי המתאימות לכל סוג עסק.

פאנל הערכות לתום שנת המס 2022 ותחילת 2023 - וובינר 05.12.22

מאת: אלי דורון, עו"ד

ב-05 בדצמבר 2022 קיים משרדנו פאנל של מומחי המשרד בהשתתפות 150 רואי חשבון, עורכי דין, יועצי מס ולקוחות – שעסק בסוגיות של מיסוי, התחדשות עירונית, הקמת עסק והסכם מייסדים וחדלות פירעון. צפו בהרצאות>

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.