מאת:

המרכז הרפואי "אסף הרופא" נדרש לשלם פיצוי כספי בסך של 250,000 ש"ח בשל רשלנות

לאחר מו"מ שנמשך כ-3 שנים בין מבטחת המרכז הרפואי "אסף הרופא" לבין עוה"ד מעין פלד ממשרד עוה"ד דורון, טיקוצקי, צדרבוים בחיפה, פוצתה המטופלת, כבת 57 כיום, בסך של 250,000 ש"ח בשל רשלנות בביצוע ניתוח לתיקון דפורמציה מסוג "הלוקס ולגוס" בכף רגלה.
המטופלת, שסבלה מדפורמציה מסוג "הלוקס ולגוס" בכף רגלה השמאלית, אשר גרמה לה כאבים ומגבלות תנועה, אושפזה בשנת 2009 במרכז הרפואי "אסף הרופא" לצורך ביצוע ניתוח לתיקון הדפורמציה.


בטרם ביצועו של הניתוח, הוסבר לה על ידי הרופא המנתח, כי מדובר בניתוח פשוט שאמור להימשך כשעה וחצי לכל היותר. כן הובטח לה, כי הניתוח יביא לשיפור במצבה, כי ההחלמה תארך כחודש, וכן כי הניתוח כאמור אינו כרוך בסיכונים מיוחדים.
ודוק, בפועל, ארך הניתוח משך כ-4 שעות תמימות, ובמהלכו, בשל רשלנות מצדו של הרופא המנתח, נגרמה פגיעה בגיד כלשהו בכף רגלה של המטופלת. בשל האמור, ההחלמה מהניתוח נמשכה משך כ-3 חודשים במהלכם המטופלת לא יכולה היתה לצאת מביתה, ויתרה מכך, לא רק שלא חל שיפור במצבה, אלא שזה הורע, כך שנגרמה פגיעה באצבעות כף הרגל, אשר חלקן נשמטו כלפי מטה, בעוד אצבע נוספת עלתה על האחרת, דבר שגרם לכאבים עזים, ומגבלות תנועה קשות ביותר.


בשל האמור, ולאחר התייעצות עם מומחים רפואיים, לא נותרה בידי המטופלת ברירה, וכשנה לאחר ביצועו של הניתוח הרשלני, היא נאלצה לבצע ניתוח נוסף, אשר שיפר את מצבה עקב תוצאת הניתוח הראשון אך במקצת.
לאור האמור פנתה המטופלת למשרד עוה"ד דורון, טיקוצקי, צדרבוים מחיפה, אשר פנה בשמה למרכז הרפואי "אסף הרופא", כאשר במסגרת הפנייה כאמור, נטען, כי נזקי המטופלת, לרבות, הנכות הצמיתה שנותרה לה, הינם תוצאת הטיפול הרשלני שקבלה. כן נטען, כי משלא הוסברו למטופלת עובר לביצועו של הניתוח הסיכונים הכרוכים בו, הרי שזו לא נתנה הסכמה מדעת לביצועו כנדרש בהתאם להוראות חוק זכויות החולה, התשנ"ו-1996.

כאמור, לאחר ניהולו של מו"מ ארוך, ובמסגרת הסדר פשרה אליו הגיעו הצדדים, פוצתה המטופלת בסך של 250,000 ₪.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

תביעת רשלנות רפואית

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח); יגאל רוזנברג, עו"ד

מתי טיפול רפואי כושל הוא בגדר רשלנות המזכה את הנפגע בתשלום פיצויים? ומתי מדובר בהתממשות של סיכון סביר הגלום בעצם קבלת הטיפול הרפואי?

בית חולים וקופת החולים הואשמו ברשלנות רפואית

מאת: ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); אלי דורון, עו"ד; נוי קרן, משפטנית

המחלוקת העיקרית בין הצדדים בפס"ד תא (חי') 14193-12-11 שניתן ביום 10.6.2016, נסובה בנוגע למקום פציעתו של הקטין, האם השבר היה בקונדיל או באפיקונדיל (העצם בצד הפנימי של המרפק).

פיצוי בסך 2.5 מיליון ₪ בגין רשלנות רפואית בעת לידה

מאת: אלי דורון, עו"ד; ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); דוד רוזנטל, משפטן

לאחרונה פסק בית משפט השלום בירושלים (ת"א 11230-08-12) פיצוי ע"ס 2.5 מיליון ₪ עבור יולדת שבעקבות סיבוכים בלידה נגרמה לה נכות קבועה של 60 % בעלת השלכות קשות הכוללות אי שליטה בהעברת גזים ופעולות מעיים, הפרעות בהטלת שתן ובתפקוד המיני, וכן כאב וסבל שנבעו משורה של מחדלים שנגרמו עקב התרשלותו של צוות בית החולים.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.