מאת:

ביהמ"ש גזר 12 חודשי מאסר בפועל בגין אי דיווח הכנסות על בעל דירות שפיצל תשעה נכסים לעשרות יחידות דיור

ביום 12.3.20 הורשע יעקב ארביב ("הנאשם") בביצוע עבירות מס וכן עבירות שימוש במרמה ותחבולה במזיד במטרה להתחמק מתשלום מס. לאחרונה, ניתן גם גזר דינו של הנאשם אשר כלל עונש של 12 חודשי מאסר בפועל. בתאריך 19.9.19, במסגרת הליך ערעור המיסים שהתקיים במקביל להליכים הפליליים, דחה ביהמ"ש המחוזי את מרבית טיעוניו של המערער, וקבע כי תכנון המס של המערער לא היה לגיטימי והשכרת דירות המגורים שלו עולות לכדי עסק.

בבעלות הנאשם תשעה נכסי נדל"ן בעיר נתניה, אותם פיצל לעשרות יחידות להשכרה/הלנה (בין 33 יחידות ל-56) עבור מעוטי יכולת, כאשר חלק מן הנכסים רשומים על שם ששת ילדיו. הערעור האזרחי הוגש בחודש ספטמבר 2019 ודן על אופן מיסוי דמי השכירות בין השנים 2011-2014. המערער הצהיר על מרבית הכנסותיו משכירות כהכנסה פסיבית החייבת בשיעור מס של 10% ועל חלק מהנכסים דרש פטור ממס (בהם הנכסים שרשומים על בניו). מנגד, המשיב טען כי הכנסות השכירות עולות לכדי עסק וחייבות בשיעור מס שולי. הדיון נסוב סביב שתי סוגיות עיקריות: שיעור המס שיחול על ההכנסות העלול גם להשפיע התרת הוצאות וקיזוז הפסדים, וכן היקף הכנסות השכירות שמיוחסות למערער, בין הכנסות שנרשמו על שמו ובין אלו שנרשמו על שם בניו. פקיד השומה טען כי כל כספי השכירות נכנסו לכיסו של המערער.
 
החלטת בית המשפט:
בהליך הערעור, ביהמ"ש חילק את הנכסים המדוברים לשלוש קבוצות של נכסים: נכסים שנרכשו ע"י המערער ונרשמו על שמו, נכסים שרכש המערער ונרשמו על ילדיו, נכסים שהמערער ואחיו ירשו בחלקים שווים. ביהמ"ש קבע שיש לכלול את הנכסים שרשומים על שם הילדים תחת נכסי המערער, שכן הוא שלט באופן בלתי מעורער בנכסים ובהכנסות שנבעו מהם, ואילו לילדים לא הותירו שום סממן של שליטה מלבד רישום הנכסים על שמם. באשר לדירות הירושה, יש לייחס למערער רק את חלקו היחסי באותם הנכסים (שביעית). ביהמ"ש קבע כי פעילותו של המערער הייתה "אקטיבית" בהשכרת עשרות יחידות, לעיתים לתקופות קצרות, ביצוע שיפורים בנכסים, בקיאות והתמצאות בנכסים, נטילת סיכונים הנובעים מזהות השוכרים (עובדים לא חוקיים). באשר לשאלה האם ריבוי הדירות מהווה השכרה פרטית או הכנסה מעסק, ביהמ"ש מזכיר את ההלכה שנקבעה ואשר הובילה את רשות המיסים לקבוע כללים ברורים לפיהם השכרה של 10 יחידות או יותר עולה לכדי עסק לעניין מס הכנסה, המחייב את הנישום בשיעור מס שולי העלול להגיע עד ל-50% מס הכנסה. השכרה של 5 יחידות או פחות מזכה בשיעור מס מופחת של 10% ובמקרה הביניים של השכרת 5-10 דירות על המשכיר חלה החובה להוכיח מדוע הוא זכאי לשיעור מס מופחת.
 
בהליך הפלילי, הורשע הנאשם ב-6 עבירות של השמטת ידיעה מתוך דו"ח בכוונה להתחמק ממס (סעיף 220(1) לפקודה), ב-6 עבירות של מסירת אמרה או תרשומת כוזבת בדו"ח בכוונה להתחמק ממס (סעיף 220(2) לפקודה), ו-6 עבירות של שימוש במרמה, עורמה ותחבולה במזיד ובכוונה להתחמק ממס, בניגוד לסעיף 220(5) לפקודה. בגזר הדין, שפורסם כאמור ביום 10.8.20, נגזר על הנאשם 12 חודשי מאסר בפועל, 8 חודשי מאסר על תנאי וקנס של 50,000 ₪ (או 5 חודשי מאסר תמורתו).

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

4.5 ע"י 2 גולשים

עשוי לעניין אתכם

הסדרת ארנק דיגיטלי שחור - גילוי מרצון 2024

מאת: אלי דורון, עו"ד

חזרתו של נוהל גילוי מרצון 2024

מאת: אלי דורון, עו"ד

חזרתו של נוהל גילוי מרצון - צעד מתבקש למילוי הקופה המתרוקנת. לאחרונה פורסם כי רשות המס החליטה להפעיל מחדש את נוהל "גילוי מרצון" שמאפשר לנישומים תושבי ישראל לפנות מיוזמתם לרשות המסים ולדווח על הכנסותיהם שטרם הוצהרו תוך קבלת חסינות מפני העמדה לדין.

חשבוניות פיקטיביות וסנקציה של כפל מס

מאת: אלי דורון, עו"ד

לאחרונה ניתן בבית המשפט המחוזי לוד-מרכז פס"ד נוסף בהמשך ישיר למלחמה של רשויות המס בחשבוניות פיקטיביות. בפסק הדין דחה בית המשפט את ערעורו של בעל המניות בחברה וקבע, כי בפסיקה הוצבה דרישה מהותית כי חשבונית מס תשקף עסקה אמיתית שהתרחשה ואת הצדדים האמיתיים לעסקה.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.