מאת:

ייצוג וליווי משפטי לקבלנים לטובת גביית חובות כספיים 

משבר הקורונה נפל על העולם כולו ועל עם ישראל כרעם ביום בהיר ובעקבותיו אירעו מגוון רב של אירועים כלכליים ואחרים לצד מגבלות, הגבלים ועוד "מעצורים" הפוגעים קשות בכלכלה הישראלית. יתרה מזאת, כתוצאה מהאמור, מורל העם ירד במידה רבה, מה שמביא ישראלים רבים לדחות החלטות וצעדים שונים, למשל לעכב רכישת דירה, וכן הביא הרבה עסקים להפרת התקשרויות חוזיות כאלו ואחרות.
משרדנו המתמחה בדיני חוזים נתקל, לדוגמא, בשורה ארוכה של קבלני שלד, קבלני גימור, קבלני טייח, קבלני ריצוף, קבלני חשמל, קבלני צבע ועוד שורה של קבלנים המוצאים עצמם במצב בו הם לאחר השלמה מוצלחת של עבודות עבור יזמים (ואף ביצוע עבודות נוספות מעבר למוסכם במקור), מזמיני העבודה, לפעמים אנשים עמם הקבלן עובד במשך שנים, מתחמקים מתשלום ללא הסבר מניח את הדעת, ולא מעבירים לקבלן המבצע את התשלום שהוסכם - לפעמים מזמין העבודה מתחמק ולפעמים מחפש הוא טענות ממינים ומסוגים שונים כנגד הקבלן, בחלק הגדול טענות "מצוצות מן האצבע" וזאת על מנת לעכב את התשלום, לא לשלמו ו/או לנסות להגיע להבנה עם הקבלן, שממילא נמצא במצוקה, על מנת שזה יסכים לקבל פחות כסף בגין העבודה שבוצעה על ידו בעמל רב ובעלויות לא מבוטלות. מה שנלמד מהשטח הוא כי מזמיני עבודה רבים, גם אם הם יודעים שהצדק אינו איתם, מעדיפים להיכנס עם הקבלן לסכסוך עסקי ומשפטי, גם אם מדובר כאמור בקבלן עמו עבדו שנים ארוכות, והעיקר לא לשלם לו את המגיע. למעשה מזמיני עבודה רבים אלו מעדיפים להגיע עם הקבלן להליכים משפטיים, להתנהלות בין עורכי דין, להיחשף לתביעות ו/או להליכים אחרים וזאת מתוך אמונה כי המצוקה הכלכלית של הקבלן תגרום לו "להישבר" בדרך ו/או לוותר ו/או להסתפק בפחות כסף. לפעמים היזמים ו/או מזמיני העבודה מנסים לפתות את הקבלן ולהציע לו עבודה נוספת אחרת, תוך הבהרה כי אם יקבל את העבודה הנוספת ויוותר על החוב, אזי הם ידאגו לתגמל אותו בצורה טובה יותר בפרויקט הבא.

משרדנו המתמחה בדיני חוזים ובפתרון סכסוכים עסקיים, בקיא בטיפול במקרים מסוג זה ולכן אנו יודעים לתת לך הקבלן את המענה המהיר והיעיל ביותר, בכל העוצמה הנדרשת, במינימום זמן ובמינימום עלות. אנו מבינים את המצוקה שלך כקבלן שהאמין למזמין העבודה לגבי קבלת תשלום בסכום מסוים, ובהתאם שילמת לרכישת חומרי גלם, ספקים ועובדים, ועתה עליך "לרדוף" אחרי הכסף. אנו נדע כיצד לפעול בכל המרץ כנגד היזם. נוסיף כי לא רק מזמינים או יזמים קטנים עושים "בעיות" לקבלנים ולקבלני משנה, וכי למשרדנו מגיעות גם בעיות של קבלנים וקבלני משנה, אל מול יזמים ומזמיני עבודה גדולים, לרבות חברות ענק המסרבות לשלם לקבלן את המגיע לו בהתאם להסכמים. בחלק מהמקרים הסכסוך הוא מול החברות הגדולות במשק להם מספר רב של פרויקטים ואלה, לפעמים ברמת המדיניות, מעדיפים לעשות לקבלן "חיים קשים", במיוחד בתקופת הקורונה, וזאת על מנת להקטין עלויות ולהגדיל את שורת הרווח שלהן.
 
כיצד אנחנו נוכל לסייע לך?
משרדנו יודע לפעול בשמך, הקבלן / קבלן המשנה, מול כל מזמין עבודה או יזם, ולהביא לידי כך שתקבל את המגיע לך בהקדם. למשרדנו, המורכב מעו"ד ורו"ח מנוסים, מוניטין רב בכל התחום האמור ומשכך יש לנו את הידע ואת היכולת לפעול במהירות במקרים שכאלו בכל העוצמה ובכל התחכום הנדרש. כמובן שהטיפול בתיקים אלה חייב להיות מהיר, הן משום שהמזמין יכול לקרוס ו/או משום שהניסיון מלמד כי מי שלוחץ יותר מקבל ראשון והן משום שאי העברת הכספים עלולה להביא לקריסה של הקבלן עצמו. אם מתעוררת אצלך בעיה שכזו אל תחכה, תן לנו לפעול בשמך במיידי מול מזמין העבודה ו/או מול היזם/קבלן הראשי. למשרדנו הידע הנדרש הן בתחום החוזים, הן בתחום הקבלנות, הן בתחום של תביעות כספיות והן בתחום של נקיטת הליכי פירוק לחברות ועסקים ועוד.

צור עימנו קשר בהקדם, נקיים פגישה לא מחייבת ונפעל במהירות - חייג כעת לעו"ד אלי דורון 054-4251054  

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

4.5 ע"י 2 גולשים

עשוי לעניין אתכם

פסק דין חשוב של ביהמ"ש העליון בתביעת רשלנות מקצועית של רואה חשבון

מאת: אלי דורון, עו"ד

לאחרונה ניתן בבית המשפט העליון פסק דין חשוב בנוגע לתביעת רשלנות מקצועית כנגד רואה חשבון, הקובע מהו סטנדרט התנהגות ראוי ומצופה מרואה חשבון ומתי התנהגות זו מהווה הפרה של חובות רואה החשבון כלפי לקוחו.

תביעה נגד מפעל הפיס - חוק ההתיישנות

מאת: אלי דורון, עו"ד

האם בקשה לסעד זמני המוגשת ללא תביעה עיקרית, עוצרת את מרוץ ההתיישנות? בית המשפט העליון קבע לאחרונה, כי בקשה לסעד זמני שהוגשה ללא תביעה עיקרית, ואף לא הוגשה תביעה תוך 7 ימים מיום הבקשה, אינה עוצרת את מרוץ ההתיישנות ואין לייחס לה משמעות כלשהי במישור זה.

מי רשאי לעסוק בגידול קנאביס מסחרי?

מאת: אלי דורון, עו"ד

הרפורמה בתחום הקנאביס הרפואי נכנסה לתוקף ב- 2019 וסללה את הדרך ליזמים, המעוניינים לגדל קנאביס בהיקף מסחרי, ברמה גבוהה ובכפוף לדרישות תקן מחמירות.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.