מאת:

ישראלים רבים מקימים חברות בישראל, אם בבעלותם היחידה ואם בבעלות מספר בעלי מניות נוספים - לפעמים המייסדים פועלים בצורה מסודרת ומומלצת ודואגים להביא לידי כך שעבור ייסוד החברה ייחתם הסכם בין המייסדים המגדיר את הדברים, את אופן ההתנהלות ואת אופן סגירת החברה, ולעתים נמנעים המייסדים מלערוך הסכם מפורט ומסתפקים במינימום לטובת הקמת מהירה של חברה, ללא הסכם מפורט.

 
יש חברות המיוסדות לטובת הקמת פעילות עסקית קיימת ומוגדרת ויש המקימים חברות מתוך שאיפה לפתח שירות ו/או מוצר ו/או עסק אשר ייצר בעתיד, בשאיפה, הכנסות לאותה חברה. בחלק מהמקרים, החברות נוטלות הלוואות ומסגרות אשראי לטובת פעילותן ובחלק אחר של המקרים החברות פועלות שלא באמצעות מימון בנקאי ו/או על סמך אשראי בנקאי, אלא על סמך הון עצמי של הבעלים המייסדים המזרימים כספים לחברה כהלוואה ו/או כנגד הקצאת מניות. ואכן, בחלק גדול של המקרים החברה מצליחה להביא את התוצאות המיוחלות וזו פועלת על פני שנים בצורה מסודרת לטובת ולרווחת בעלי מניותיה. חברה פעילה מחויבת על פי דין להגיש דו"חות שנתיים לרשויות המס ו/או לגופים אחרים ולטובת העניין מחויבת היא להעסיק רואה חשבון אשר יבקר את התנהלותה ואת דו"חותיה השנתיים. בכלל זה, מחויב רואה החשבון להביא לידי כך שהדוחות הכספיים ישקפו את מצבה הכלכלי של החברה, חוסנה וכדומה. אחד היתרונות הגדולים הגלום בהקמה של חברה, זו העובדה לפיה החברה באופייה נצחית, משמע אינה מוגבלת בזמן ומשכך לכאורה יכולה היא להמשיך ולפעול גם מאות שנים. במקרה שכזה מניותיה עוברות מדור לדור, מבלי לפגוע בפעילותה ומבלי לפגוע ברישיונות שלה ו/או במצבת הנכסים ו/או המוניטין ו/או פרמטרים אחרים הקשורים בה. יחד עם זאת קורה לא אחת כי מתעורר הצורך לסגור את החברה וכאן בדיוק משרדנו יכול לסייע. לפעמים חברות נסגרות משום שלמייסדים ברור כי המטרה לשמה נוסדה החברה לא יוצאת ולא תצא אל הפועל, לפעמים חברה נסגרת משום שהבעלים הגיעו למסקנה לפיה החברה מפסידה ומשכך אין מה להמשיך ולהפעילה, לפעמים החברה נסגרת משום שבעלי המניות אינם מסתדרים והגיעו לידי סכסוך אשר מונע מבעדם את האפשרות להמשיך לעבוד בצורה תקינה ומסודרת ולפעמים הטעמים הם אחרים - הסיבות לסגירת חברה הנם רבים וכמעט בלתי מוגבלים, מה שברור הוא כי כל הליך סגירה חייב להתבצע בצורה מסודרת ומאורגנת, בהתאם להוראות הקבועות בחוק ובהתאם לאסטרטגיה אותה יש להתאים לחברה ולבעליה וזאת על מנת למנוע בעיות בהמשך הדרך, אם בין הבעלים לבין עצמם, אם בכדי למנוע בעיות אל מול ספקים ו/או נותני אשראי ו/או צדדים שלישיים ואם בכדי למנוע בעיות אל מול רשויות המס.
 
כיצד אנחנו יכולים לסייע בעניין?
משרדנו מורכב מעו"ד ורו"ח יוצאי רשויות מס ומשרד משפטים להם הידע והניסיון הנדרשים לטובת סגירה נכונה של חברות. אנו מודעים לסיכונים העלולים להיגרם היה והחברה תיסגר שלא בצורה מסודרת ובכלל זה היווצרות עילות תביעה אזרחיות ו/או חשיפה פלילית מול רשויות המס ו/או חשיפה אל מול עובדים ו/או כל צד שלישי אחר. הניסיון הרב של משרדנו מלמד כי יש לתכנן נכון סגירתה של כל חברה, כאשר הטעות החמורה ביותר היא לזנוח את החברה ולא לטפל בנדרש ובמקרה כזה המייסדים למעשה מייצרים בעיה אשר עלולה להסב להם נזק רב בהמשך הדרך. ככל שהמייסדים יפעלו בהקדם, על סמך אסטרטגיה, בזהירות ולפי הנחיות שיקבלו מגורם מומחה בדיני חברות, כך ייגבר הסיכוי להביא לידי סגירה נקייה של החברה, ללא קושי וללא בעיות העלולות להתעורר בהמשך הדרך.

היה והנך מגיע להחלטה לפיה יש לפעול לטובת סגירת החברה, מוטב לפנות למשרדנו לטובת קידום הנושא בצורה נכונה ומהירה. אנו מזמינים אותך לפגישת היכרות לא מחייבת במסגרתה נבין את המקרה ונבחן במדויק מה נדרש לטובת קידום עניינך על הצד הטוב ביותר. ניתן להתקשר ישירות לעו"ד אלי דורון, נייד 054-4251054

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

4.75 ע"י 4 גולשים

עשוי לעניין אתכם

גביית דמי מזונות בהליך חדלות פירעון

מאת: אלי דורון, עו"ד

במסגרת החקיקה הקיימת, ישנם מספר מנגנונים, המאפשרים לקבל דמי מזונות גם כאשר החייב מצוי בהליך חדלות פירעון. הן החייב והן הנושה/ זכאי למזונות יכולים לממש את זכותם, הן ביחס לסדר נשייתם והן ביחס לזכאות לקבל בסופו של יום את מלוא הסכום שנפסק, לאור העובדה כי צו ההפטר לא חל על חוב מזונות.

מימוש דירת מגורים במסגרת הליך חדלות פירעון

מאת: אלי דורון, עו"ד

חוק חדלות פירעון ביטל את ההגנה, שניתנה בעבר לדירת המגורים של פושט הרגל, ובמקביל העניק הגנה הדורשת הפעלת שיקול דעת משפטי קפדני בעת הבחירה לממש דירת מגורים. מה אומרות על כך פסיקות בית המשפט?

צו הפטר לחייב - מחיקת חובות בהוצאה לפועל

מאת: אלי דורון, עו"ד

בהליך של חדלות פירעון ניתן להגיש בקשה לבית המשפט לקבלת צו הפטר, המעניק פטור לחייב מתשלום חובותיו הקיימים. הצו מגן על החייב מפני הנושים שלו ומונע מהם את האפשרות לנקוט בהליכים משפטיים כלפיו על מנת לקבל בחזרה את החוב שלהם.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.