מאת:

ליווי משפטי בסכסוך בין זוגות חד מיניים, לרבות פירוק שיתוף

זוגות חד-מיניים אינם חסינים מפני סכסוכים ו/או מכל בעיה אחרת, אם ברמה הזוגית, אם ברמה העסקית, אם ברמה הקניינית ואם בכל רמה אפשרית אחרת. יוצא שיש בנמצא זוגות חד-מיניים רבים אשר מנהלים משק בית משותף על פני שנים, חיים ביחד, רוכשים נכסים יחדיו ולפעמים גם מקימים עסקים במשותף.

למרבה הצער, קורה לא אחת כי ביום בהיר הזוג, כמו הרבה זוגות אחרים במחוזותינו, מוצא עצמו בסכסוך - לפעמים הסכסוך הוא זמני ובר גישור והמצדדים בסופו של יום חוזרים לחיות יחדיו ולהתנהל ביחד, ולעתים המציאות מלמדת כי השניים כבר לא יכולים להמשיך במשותף, אם ברמה הרומנטית ואם ברמה העסקית. במקרה בו הקרע מהותי ואין מקום ליישוב המחלוקות, עליהם לחלוק את הנכסים המשותפים באופן כזה או אחר, להתמודד עם חובות משותפים, לקבל החלטות לעניין נכסים משותפים, בנוגע לעסקים, בעניין משמורת על ילדים משותפים היה ויש, ולהתמודד עם עוד מחלוקות נלוות שעלולות להתעורר. מטבע הדברים כאשר זוג מגיע למצב שכזה, הסכסוך מורכב יותר שכן יושב הוא על משקעים שונים ובפועל הוא מתייחס למספר מישורים, אם כאלה עסקיים ואם כאלה שהם נטו משפחתיים. המחלוקת מתחלקת הן לבעיות האופייניות למשפחות בישראל והן לכאלה הנוגעות לנכסים משותפים, לשאלות בדבר "חזקת השיתוף" ושאלות בנוגע לאופן חלוקת הנכסים שבני הזוג צברו במהלך החיים יחדיו.
 
יובהר כי עצם אי הכרת המדינה בנישואים בין בני אותו זוג אינה מונעת מכל אחד מהצדדים לפעול משפטית לטובת טיפול והכרה בזכויותיו ולדרוש את המגיע לו בנכסים המשותפים, גם אם חלקם רשומים על שם אחד מבני הזוג. בפועל הפסיקה הישראלית כן מכירה בכך כי זוג חד-מיני יכול שינהל חיים משותפים ומשק בית משותף, ומשכך הדין היחול על אלה הוא הדין הנובע מחזקת השיתוף. לשון אחר, במקרים מהסוג הזה החוק מניח כי כל עוד אין הסכם אחר בין בני הזוג המגדיר את אופן חלוקת ההון הנצבר, הרי שהנחת העבודה היא כי הנכסים המשותפים שהצטברו מעמל משותף של שני בני הזוג שייך לשניהם בחלקים שווים. הנחה זו ניתנת לסתירה היה ויש בנמצא הסכם יחסי ממון ו/או הסכם חיים משותפים המגדיר את הדברים, אך מה שברור הוא כי במקרה של מחלוקת מסוג זה, יש לפעול ללא דיחוי ואין לאפשר לאחד מבני הזוג לנצל את תמימותו של האחר ו/או להמתין רק משום שבבסיס הקשר מצויים מרכיבים רומנטיים, אינטימיים וכו'. המתנה של מי מבני הזוג והשלמה עם פעולות חד-צדדיות עלולה למעשה להביא לידי פגיעה בקניין של מי מהצדדים. משכך, היה ויש בנמצא קרע ממשי, מה שנכון לעשות הוא לפעול משפטית, לנקוט בהליך של פירוק שיתוף, פניה לבית משפט לענייני משפחה ולעשות שורה של מהלכים שמטרתם להבטיח חלוקה ממשית של הנכסים המשותפים. במקרים מהסוג הזה, אין להשלים עם מצב בו אחד מבני הזוג מקבל שליטה על הנכסים, מקבל פיקוד על העסק המשותף, עושה בהון המשותף כבשלו, ממדר ילד משותף ומונע ממנו גישה לבן הזוג האחר וכו' - לשון אחר, יש לפעול מיידי וכאן בדיוק משרדנו יודע לסייע בהתאם.
 
כיצד אנחנו נוכל לעזור במקרים שכאלו?
משרדנו מתמחה בתחום ובקיא בכל הנוגע בעולם המשפט החל על זוגות חד-מיניים, בקיא בכל הקשור בהתקשרות חוזית בין בני זוג מאותו מין ובאותה נשימה בקיא בטיפול בבעיות, סכסוכים, פירוק שיתוף, הליכים משפטיים, משמורת ילדים, טיפול בנכסים משותפים ועוד. אנו נדע כיצד לפעול במהירות אל מול הערכאות הרלוונטיות, בית הדין לענייני משפחה וכו', נדע אילו סעדים משפטים יש לדרוש לאלתר ומה יש לעשות בהקדם לטובת תיקון המצב. אנו נדע בעת הצורך להוציא צו מניעה, צו כינוס, הוראות לעניין משמורת, הוראות לעניין שמירה על נכסים ועוד ועוד. אנו יודעים כיצד להגיש את התביעות הנכונות ולבקש את הבקשות הנדרשות, איך למנות את המומחים המתאימים ואיך להגן על האינטרסים שלך. אנו נדע לפעול ללא דיחוי ולקבל שליטה על המשבר, בקיאותנו החשבונאית והמשפטית תסייע עד מאוד לטובת קידום עניינך! 
 
אנו מזמינים אותך למשרדנו לפגישה דיסקרטית על מנת לקדם הנדרש, בכפוף להסכמתך. אנו מודעים לרגישות, למורכבות, למעצורים שבתחום ויחד עם זאת אנו נדע לשמור עלייך, נדע לגרום לך להגיע למצב בו אנו מנהלים את המשבר ולא להיפך. חייג כעת לעו"ד אלי דורון 0544251054

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

סכסוך משפטי בתוך המשפחה

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח)

משרדנו יידע לקבל שליטה על הסכסוך המשפחתי, להוציא מהמשוואה פרמטרים אמוציונליים לא רלוונטיים העלולים לפגוע בלקוח המשרד ולפעול לטובת המתחייב בתבונה ובזהירות מרבית.

העברת כספים בתוך המשפחה בימי הקורונה

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח)

משרדנו מתמחה בעריכת הסכמים דוגמת הסכמי הלוואה או הסכמי מתנה תוך שמירה על האינטרסים של כל בני המשפחה בתקופה רגישה זו - לחצו כאן לפרטים נוספים.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.