מאת:

תיקון מס' 10 לחוק איסור הלבנת הון, התש"ס – 2000 (להלן: "החוק"), התקבל בכנסת ביום ט"ז באייר התשע"ב (8 במאי 2012), ובימים אלה מפורסם ברשומות כמתחייב עפ"י סעיף 2 חוק המעבר, התש"ט-1949.
 

מה כולל תיקון מספר 10 לחוק איסור הלבנת הון


תיקון זה טומן בחובו שורה ארוכה של שינויים אשר חלק ניכר מהם נובעים ממסקנות רשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור (להלן: "הרשות") בשיתוף פעולה עם ארגונים בינלאומיים כמו ארגון Moneyval (להלן "הארגון"). הארגון מעסיק בעלי תפקיד ברשות שמשמשים כמעריכים בינלאומיים, בין היתר מעריכים אלה בוחנים אם הרשות עומדת בסטנדרטים בינלאומיים ונוהלי עבודה הנקבעים על יד הארגון.
 

חובת זיהוי דיווח וניהול רישומים


אחד השינויים הבולטים הנמנים על התיקון מתייחס לפרק ג' : הטלת חובות זיהוי, דיווח וניהול רישומים. השינוי נוגע ברובו לחובת הדיווח של סוחרי אבנים יקרות (בעיקר יהלומנים) המבצעים עסקאות שאופי העסקי בהן נגוע בדיסקרטיות הנובעת בעיקר ממסורת של אמון אישי בין הצדדים הרלוונטיים. התיקון דנן בא כדי להרחיב את חובת הדיווח כאמור, ודורש מהסוחרים לרשום את פרטי הלקוחות, וכן של מי שהעביר את התמורה בגין העסקה. זאת ועוד, יהיה חייב הסוחר לדווח על ביצוע העסקה ולנהל רישומים (פרטי הזיהוי, הדיווח עוד) וישמור עליהם, הכול בכפוף לצו שיקבע שר התעשייה והמסחר והתעסוקה.

נדבך נוסף בתיקון מטרתו להגביר את חובת הדיווח המוטלת על נותני שירותים פיננסיים בין השאר הרחבת ההגדרה בחוק איסור הלבנת הון של מיהו נותן שירותי מטבע, חובת הדרכת עובדים והפיקוח על מילוי החובות בהתאם להוראות חוק איסור הלבנת הון.

בנוסף לאמור לעיל התיקון נשוא הכותרת מתקן סעיפים שונים בחוק לרבות סעיפים עם היבטים פליליים, ביניהם אפשר למנות סעיפים המתייחסים להגברת פיקוח על גורמים מדווחים, העברת מידע לגופים ביטחוניים (כמו סעיף 30 לחוק ) ועוד אחרים שמטרתם להרחיב את היקף הפיקוח והבקרה ולהעצים ככל האפשר את יכולת מניעת פעולות הלבנת ההון.

אין חולק כי מדובר בצעד נוסף המהווה חלק מתוכנית מדינית לייעול יישום חוק איסור הלבנת ההון להתאימו ככל הניתן לדרישות הבינלאומיות. התאמה זו נדרשת אף בכדי ליישר קו עם הגופים הבינלאומיים בעידן הגלובלי והמודרני בו אנו מצויים. 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

הקמת עסק תאום בחו"ל בעקבות המלחמה

מאת: אלי דורון, עו"ד

החלטתם אסטרטגית להקים עסק בחול? עסק אשר ידע לייצר את ההכנסות אותם אתם מבקשים לייצר בימים בהם מדינת ישראל מושבתת כתוצאה ממלחמה ו/או בכלל להקים עסק בחול אשר ידע לעשות את מה שהם יודעים לעשות בישראל, כך תעשו זאת נכון.

העברת כספים מחו"ל בזמן מלחמה

מאת: אלי דורון, עו"ד

בעת העברת כספים מחול לישראל מומלץ לבדוק תחילה כי הכספים המצויים בחשבון הבנק הזר הם "לבנים" וכי יש בידיכם את כל האישורים המעידים על כך והיה ויש בנמצא בעיה ו/או היה ואין בידך אסמכתאות ו/או היה והכספים "שחורים" אזי נכון לטפל בעניין מבעוד מועד, עוד בטרם תעביר את הכספים לישראל, לטובת הבטחת קליטת הכספים בישראל בחוקיות ובשקיפות וללא מעצורים מצד הרשויות ו/או הבנקים.

רילוקיישן לקפריסין בגיל פרישה

מאת: אלי דורון, עו"ד

קפריסין הינה אחד היעדים האטרקטיביים לביצוע רילוקיישן בגיל פרישה. יחד עם זאת, כדאי לדעת כי ביצוע רילוקיישן בגיל פרישה הינו מורכב יותר, בעיקר בשל העובדה כי לרוב האנשים בגילאים אלו משולמת פנסיה, ריביות או דיבידנדים שמקורם בישראל וכן רבים מחזיקים בנכסים שונים, בהם נכסי מקרקעין.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.