מאת:

המונח פשיטת רגל נשמע מאיים. מנגד יכול שההליך שנשמע מפחיד הוא בעצם יציאה לדרך חדשה וקבלת הגנה מפני הנושים וההליכים השונים, העשויים להעיק על החייב. פשיטת רגל משמעותה שהחייב, על מנת לטפל בחובותיו, מעביר את נכסיו לנאמן הממונה על ידי בית המשפט על כן נקרא ההליך גם בשם "צו כינוס נכסים". הנאמן מסדיר את חובותיו של החייב מול הנושים בהתאם להוראות בית המשפט. מטרה נוספת בכניסה להליכי פשיטת רגל היא הגנה אותה מספק ההליך לחייב.

חייב שהופעלו כנגדו הליכי הוצאה לפועל הכוללים עיקולים מרובים, במקרים מסוימים אפילו מאסר, יכול לסיים את המלחמה הנמשכת מול נושיו על ידי הגשת בקשה לפשיטת רגל. כחלק מהבקשה רשאי בית המשפט לתת צו המגן על נכסי החייב, בנוסף יכול החייב לבקש מבית המשפט להגיע להסדר תשלומים לפי יכולתו, בכל מקרה מרגע ההכרזה על החייב כפושט רגל, מופסקים הליכי ההוצאה לפועל כנגדו. ההגנה אותה מעניק בית המשפט מגיעה עם תנאים. התנאי המרכזי הוא נכונותו של החייב לעמוד במסגרת התשלומים, אי עמידה בתשלומים אלו יכולה להביא את בית המשפט להפסיק את הליכי פשיטת הרגל ובמקרה כזה חוזר החייב להנהלות מול הנושים דרך הליכי הוצאה לפועל. על חייב המעוניין להתחיל בהליכי פשיטת רגל, לתת דין וחשבון מפורט על חובותיו ועל נכסיו לכונס הרשמי. בשל המשמעות של פשיטת הרגל, הקפאת הליכי הוצל"פ, הדו"ח המוגש על ידי החייב עובר בחינה מדוקדקת. בבחינת השאלה האם לתת צו כינוס, ניתן משקל רב לתועלת שיפיקו מכך הנושים של החייב. במקרה בו החייב הוא חסר כל ומתן צו כינוס לא יקים תועלת לנושיו, לא יאשר בית המשפט כניסה לפשיטת רגל. מנגד, הסדר תשלומים בהתאם לתיקים הפתוחים בהוצל"פ כנגד החייב, יביאו להקלה רבה על החייב. בית המשפט נותן משקל גם לשיקול זה, אך נראה כי גם אם איחוד התיקים יקל על החייב אך לא יפיק תועלת לנושיו, לא יאשר בית המשפט צו כינוס. כניסה להליך פשיטת רגל איננה בבחינת פרס לחייב. הליך זה נגוע בסטיגמה על החייב ובאיסורים כגון איסור יציאה מהארץ ופיקוח צמוד על התנהלותו הכלכלית של החייב, שאין להקל ראש במשמעותם. לעומת זאת התנהלות מול נושים דרך מערכת הוצאה לפועל איננה יותר פשוטה או מוסיפה כבוד לאדם המצוי בה, על כן החייב, כחלק מאסטרטגית התנהלות מול הנושים ומתוך הבנה כי הליך פשיטת הרגל יקים לו הגנה מסוימת, אולי יעדיף להיכנס להליך פשיטת הרגל בו הוא מקבל הגנה מבית המשפט ובו בזמן משלם את חובותיו לנושים.

הליך פשיטת הרגל הינו הליך מורכב וכולל התנהלות מול רשויות המדינה, בתי משפט ונושים. על כן מומלץ במסגרת הליך זה להיעזר בשירותיו של בעל מקצוע שידאג להסביר את שלבי ההליך, שינהל את ההתנהלות מול בית המשפט, הכונס הרשמי ונושי החייב, וילווה את החייב לאורך הדרך הקשה. עורך דין בעל ניסיון יכול להביא לתוצאות שונות ואפילו טובות יותר מבחינת החייב כתוצאה מההליך.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

4.5 ע"י 2 גולשים

עשוי לעניין אתכם

גביית דמי מזונות בהליך חדלות פירעון

מאת: אלי דורון, עו"ד

במסגרת החקיקה הקיימת, ישנם מספר מנגנונים, המאפשרים לקבל דמי מזונות גם כאשר החייב מצוי בהליך חדלות פירעון. הן החייב והן הנושה/ זכאי למזונות יכולים לממש את זכותם, הן ביחס לסדר נשייתם והן ביחס לזכאות לקבל בסופו של יום את מלוא הסכום שנפסק, לאור העובדה כי צו ההפטר לא חל על חוב מזונות.

מימוש דירת מגורים במסגרת הליך חדלות פירעון

מאת: אלי דורון, עו"ד

חוק חדלות פירעון ביטל את ההגנה, שניתנה בעבר לדירת המגורים של פושט הרגל, ובמקביל העניק הגנה הדורשת הפעלת שיקול דעת משפטי קפדני בעת הבחירה לממש דירת מגורים. מה אומרות על כך פסיקות בית המשפט?

צו הפטר לחייב - מחיקת חובות בהוצאה לפועל

מאת: אלי דורון, עו"ד

בהליך של חדלות פירעון ניתן להגיש בקשה לבית המשפט לקבלת צו הפטר, המעניק פטור לחייב מתשלום חובותיו הקיימים. הצו מגן על החייב מפני הנושים שלו ומונע מהם את האפשרות לנקוט בהליכים משפטיים כלפיו על מנת לקבל בחזרה את החוב שלהם.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.